??? Е46 верига !!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: ??? Е46 верига !!!

Мнение от Rundev » 25 Окт 2009, 14:52

Archangel написа:
vavilon написа:
Archangel написа:Aз мойта съм запланувал да я сменя като сменям шайбите. Заедно с обтегача и зъбните й колела. Малко ме интересува на какви километри е, по-лоша няма да стане работата на двигателя.

За тебе знаеме :lol: . Който ти купи колата, ако я продаваш няма да съжелява.. :mhihi:

Опасявам се, че си е вечно моя вече...ще трябва да търся някой от родата да му я оставя :mhihi:

О да определено твоята си е ТВОЯ :) След всичко което си направил.......
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Окт 2009, 15:51

Rundev написа:
Е.Димитров написа:за ТДС знам че се сменя на около 160к ,но за нашите наистина е интересен въпроса...

Хората ти казват попринцип доживотна той пак 160к... бля бля :lol: Ако ти са скапе оптегача на на 30к кво праим пак ли ще чакаш 160к.Абе до сега не съм чул някой да е казал "смених верига" щото и навъртях километри пък незнам :D

Хората ти казват за друг дизел,за ТДС като почне да пали трудно на топъл двигател се сменява,а това се случва при ТДС моторите на на около 160-200к километра,влез малко в секцията на Е39 и чети,после отиди по автокъщите,запали некой Тдс ,загрей до до 90,после го загаси ,пуши една цигара и виж как пали...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 25 Окт 2009, 17:00

За печките съм чувал, че се сменя на 300к км. Сигурно и бензинките са на по горе-долу толкова.
ПП: НЯМА ВЕЧНА ЧАСТ, била тя верига или каквото и да било друго :!:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 25 Окт 2009, 17:40

Е.Димитров написа:
Rundev написа:
Е.Димитров написа:за ТДС знам че се сменя на около 160к ,но за нашите наистина е интересен въпроса...

Хората ти казват попринцип доживотна той пак 160к... бля бля :lol: Ако ти са скапе оптегача на на 30к кво праим пак ли ще чакаш 160к.Абе до сега не съм чул някой да е казал "смених верига" щото и навъртях километри пък незнам :D

Хората ти казват за друг дизел,за ТДС като почне да пали трудно на топъл двигател се сменява,а това се случва при ТДС моторите на на около 160-200к километра,влез малко в секцията на Е39 и чети,после отиди по автокъщите,запали некой Тдс ,загрей до до 90,после го загаси ,пуши една цигара и виж как пали...

Само , че трудното палене на топъл ТДС може да е и от още куп други неща, не само от разтегната верига. ;)
ПП: темите за тдс-моторите и техния топъл старт ще превземат всички под-форуми :mhihi:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Reaper » 25 Окт 2009, 20:34

колеги мн се задаубочи темата за ТДС-те. не съм маистор но на дали има разлита от Дизел и бензин, всеки двигател си иска неговото.
Относно Archangel - и как си потдържа колата - ПОЗДРАВЛЕНИЕ. И аз така се отнасям с колата ми.
КОлега Archangel -след като си решил да смениш веригата , каква сума са ти казали за вс.
благодаря.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 25 Окт 2009, 20:43

Аз лично моята на 150к км съм я сменил. Сега е на 260к. и се налага да се натяга от оптегачите....... няма нищо вечно. Защото недай си да превърти зъб..... и клапаните стават на меле :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Окт 2009, 7:47

milennyc написа:Аз лично моята на 150к км съм я сменил. Сега е на 260к. и се налага да се натяга от оптегачите....... няма нищо вечно. Защото недай си да превърти зъб..... и клапаните стават на меле :dummy:

Колега,колко ти излезе смяната на веригата...и как се натяга верига с хъдравличен обтегач?

Аватар

Мнение от milennyc » 26 Окт 2009, 9:44

Е.Димитров написа:
milennyc написа:Аз лично моята на 150к км съм я сменил. Сега е на 260к. и се налага да се натяга от оптегачите....... няма нищо вечно. Защото недай си да превърти зъб..... и клапаните стават на меле :dummy:

Колега,колко ти излезе смяната на веригата...и как се натяга верига с хъдравличен обтегач?

Аз съм си сменял веригата.... 97лв. а хидравличния оптегач има опция за натягане но в много малки граници

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 26 Окт 2009, 21:07

Как се разбира дали веригата е за смяна при дизелите-мотора ли става по-шумен или има други признаци? :dunno:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 19 Ное 2009, 19:41

milennyc написа:Аз съм си сменял веригата.... 97лв...

Само??? Че то си е без пари направо :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 19 Ное 2009, 20:09

xpl0d написа:

Зависи от модела. А и като сменяш верига..само нея да смениш е безмислено според мен. Обтегачи, зъбни колела, всичко свързано с нея. Аз съм ги насмятал, някъде 250-300лв. са само частите. Ако си я сменяш сам - ок. Аз ще го правя в сервиз, че се разглобява половината двигател. Та още 200+ лева за труд.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар

Мнение от milennyc » 19 Ное 2009, 20:46

Верно е че трябва да се смени всичко..... но при мен имаше ппроблем само с веригата и я сменях без да свалям отпред ...... иначе поне 600лв. с работа и зъбни колела и обтегач

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 19 Ное 2009, 22:37

Archangel написа:
xpl0d написа:

Зависи от модела. А и като сменяш верига..само нея да смениш е безмислено според мен. Обтегачи, зъбни колела, всичко свързано с нея. Аз съм ги насмятал, някъде 250-300лв. са само частите. Ако си я сменяш сам - ок. Аз ще го правя в сервиз, че се разглобява половината двигател. Та още 200+ лева за труд.

Aбе 550-650-700лв. се ядва, като се има впредвид колко ще те изкара след тва. Аз се готвех за 1500+лв. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 21 Ное 2009, 12:01

martin_g60 написа:Как се разбира дали веригата е за смяна при дизелите-мотора ли става по-шумен или има други признаци? :dunno:

Поне при моята,признаците са такива,знам че е веригата а и ми го казаха.При палене запалва леко казано като дизел,нищо че е бензинка,леко шумничко и след 2 сек. всичко утихва.Другия признак при мен е...... карал съм колата примерно 2 часа нон стоп,загряла в перфектен работен режим,спирам някъде (на сфетофар) и решавам да тръгна по мъжката от нормалните обороти 800-900 (стабилни) до 4000 рязак скок без припомпване на газта.Чува се(поне аз така си го представям) леко изтракване от към двигателя,което според мен поради годинките и поостарялата отпуснала се леко верига рязко се опъва,като камшик се получава.Така мисля ще разберете относно М43 специално,може и при дизела ти колега да е сходно.Пробвай,няма от какво да се страхуваш мен тва нещо изобщо не ме притеснява нито имам намерение да сменям верига.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 316ti
Мечтае да кара: E46 M3

Мнение от Cyclops » 24 Ное 2009, 5:05

Rundev написа:
martin_g60 написа:Как се разбира дали веригата е за смяна при дизелите-мотора ли става по-шумен или има други признаци? :dunno:

Поне при моята,признаците са такива,знам че е веригата а и ми го казаха.При палене запалва леко казано като дизел,нищо че е бензинка,леко шумничко и след 2 сек. всичко утихва.Другия признак при мен е...... карал съм колата примерно 2 часа нон стоп,загряла в перфектен работен режим,спирам някъде (на сфетофар) и решавам да тръгна по мъжката от нормалните обороти 800-900 (стабилни) до 4000 рязак скок без припомпване на газта.Чува се(поне аз така си го представям) леко изтракване от към двигателя,което според мен поради годинките и поостарялата отпуснала се леко верига рязко се опъва,като камшик се получава.Така мисля ще разберете относно М43 специално,може и при дизела ти колега да е сходно.Пробвай,няма от какво да се страхуваш мен тва нещо изобщо не ме притеснява нито имам намерение да сменям верига.

И аз имах абсолютно същите призраци и ми бяха казали че няма нужда да сменям нищо. Не съм имал и никакви проблеми при паленето и винаги ми палеше от първият път. А колата ми беше в сервиз преди няма и 200 км и съм сменял всички масла и филтри и etc.

Но вчера сутринта не ми запали. Стартера въртеше но неще да пали. Водих я на сервиз е ми казаха че най вероятно е превъртяла зъб. Но не знаят точно защо е станало или пък какви са щетите. Утре ще разглобяват двигатела и ще направят диагностика. :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към E46