??? Е46 верига !!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Re: ??? Е46 верига !!!
Archangel написа:vavilon написа:Archangel написа:Aз мойта съм запланувал да я сменя като сменям шайбите. Заедно с обтегача и зъбните й колела. Малко ме интересува на какви километри е, по-лоша няма да стане работата на двигателя.
За тебе знаеме. Който ти купи колата, ако я продаваш няма да съжелява..
Опасявам се, че си е вечно моя вече...ще трябва да търся някой от родата да му я оставя
О да определено твоята си е ТВОЯ

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Rundev написа:Е.Димитров написа:за ТДС знам че се сменя на около 160к ,но за нашите наистина е интересен въпроса...
Хората ти казват попринцип доживотна той пак 160к... бля бляАко ти са скапе оптегача на на 30к кво праим пак ли ще чакаш 160к.Абе до сега не съм чул някой да е казал "смених верига" щото и навъртях километри пък незнам
Хората ти казват за друг дизел,за ТДС като почне да пали трудно на топъл двигател се сменява,а това се случва при ТДС моторите на на около 160-200к километра,влез малко в секцията на Е39 и чети,после отиди по автокъщите,запали некой Тдс ,загрей до до 90,после го загаси ,пуши една цигара и виж как пали...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
За печките съм чувал, че се сменя на 300к км. Сигурно и бензинките са на по горе-долу толкова.
ПП: НЯМА ВЕЧНА ЧАСТ, била тя верига или каквото и да било друго
ПП: НЯМА ВЕЧНА ЧАСТ, била тя верига или каквото и да било друго

Si non confectus, non reficiat.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Е.Димитров написа:Rundev написа:Е.Димитров написа:за ТДС знам че се сменя на около 160к ,но за нашите наистина е интересен въпроса...
Хората ти казват попринцип доживотна той пак 160к... бля бляАко ти са скапе оптегача на на 30к кво праим пак ли ще чакаш 160к.Абе до сега не съм чул някой да е казал "смених верига" щото и навъртях километри пък незнам
Хората ти казват за друг дизел,за ТДС като почне да пали трудно на топъл двигател се сменява,а това се случва при ТДС моторите на на около 160-200к километра,влез малко в секцията на Е39 и чети,после отиди по автокъщите,запали некой Тдс ,загрей до до 90,после го загаси ,пуши една цигара и виж как пали...
Само , че трудното палене на топъл ТДС може да е и от още куп други неща, не само от разтегната верига.

ПП: темите за тдс-моторите и техния топъл старт ще превземат всички под-форуми

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

колеги мн се задаубочи темата за ТДС-те. не съм маистор но на дали има разлита от Дизел и бензин, всеки двигател си иска неговото.
Относно Archangel - и как си потдържа колата - ПОЗДРАВЛЕНИЕ. И аз така се отнасям с колата ми.
КОлега Archangel -след като си решил да смениш веригата , каква сума са ти казали за вс.
благодаря.
Относно Archangel - и как си потдържа колата - ПОЗДРАВЛЕНИЕ. И аз така се отнасям с колата ми.
КОлега Archangel -след като си решил да смениш веригата , каква сума са ти казали за вс.
благодаря.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Аз лично моята на 150к км съм я сменил. Сега е на 260к. и се налага да се натяга от оптегачите....... няма нищо вечно. Защото недай си да превърти зъб..... и клапаните стават на меле 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
milennyc написа:Аз лично моята на 150к км съм я сменил. Сега е на 260к. и се налага да се натяга от оптегачите....... няма нищо вечно. Защото недай си да превърти зъб..... и клапаните стават на меле
Колега,колко ти излезе смяната на веригата...и как се натяга верига с хъдравличен обтегач?
- milennyc
-
-
Е.Димитров написа:milennyc написа:Аз лично моята на 150к км съм я сменил. Сега е на 260к. и се налага да се натяга от оптегачите....... няма нищо вечно. Защото недай си да превърти зъб..... и клапаните стават на меле
Колега,колко ти излезе смяната на веригата...и как се натяга верига с хъдравличен обтегач?
Аз съм си сменял веригата.... 97лв. а хидравличния оптегач има опция за натягане но в много малки граници
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Как се разбира дали веригата е за смяна при дизелите-мотора ли става по-шумен или има други признаци? 

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
milennyc написа:Аз съм си сменял веригата.... 97лв...
Само??? Че то си е без пари направо

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
xpl0d написа:milennyc написа:Аз съм си сменял веригата.... 97лв...
Зависи от модела. А и като сменяш верига..само нея да смениш е безмислено според мен. Обтегачи, зъбни колела, всичко свързано с нея. Аз съм ги насмятал, някъде 250-300лв. са само частите. Ако си я сменяш сам - ок. Аз ще го правя в сервиз, че се разглобява половината двигател. Та още 200+ лева за труд.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- milennyc
-
-
Верно е че трябва да се смени всичко..... но при мен имаше ппроблем само с веригата и я сменях без да свалям отпред ...... иначе поне 600лв. с работа и зъбни колела и обтегач
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Archangel написа:xpl0d написа:milennyc написа:Аз съм си сменял веригата.... 97лв...
Зависи от модела. А и като сменяш верига..само нея да смениш е безмислено според мен. Обтегачи, зъбни колела, всичко свързано с нея. Аз съм ги насмятал, някъде 250-300лв. са само частите. Ако си я сменяш сам - ок. Аз ще го правя в сервиз, че се разглобява половината двигател. Та още 200+ лева за труд.
Aбе 550-650-700лв. се ядва, като се има впредвид колко ще те изкара след тва. Аз се готвех за 1500+лв.

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
martin_g60 написа:Как се разбира дали веригата е за смяна при дизелите-мотора ли става по-шумен или има други признаци?
Поне при моята,признаците са такива,знам че е веригата а и ми го казаха.При палене запалва леко казано като дизел,нищо че е бензинка,леко шумничко и след 2 сек. всичко утихва.Другия признак при мен е...... карал съм колата примерно 2 часа нон стоп,загряла в перфектен работен режим,спирам някъде (на сфетофар) и решавам да тръгна по мъжката от нормалните обороти 800-900 (стабилни) до 4000 рязак скок без припомпване на газта.Чува се(поне аз така си го представям) леко изтракване от към двигателя,което според мен поради годинките и поостарялата отпуснала се леко верига рязко се опъва,като камшик се получава.Така мисля ще разберете относно М43 специално,може и при дизела ти колега да е сходно.Пробвай,няма от какво да се страхуваш мен тва нещо изобщо не ме притеснява нито имам намерение да сменям верига.
- Cyclops
- Потребител
-
- Кара: E46 316ti
- Мечтае да кара: E46 M3
Rundev написа:martin_g60 написа:Как се разбира дали веригата е за смяна при дизелите-мотора ли става по-шумен или има други признаци?
Поне при моята,признаците са такива,знам че е веригата а и ми го казаха.При палене запалва леко казано като дизел,нищо че е бензинка,леко шумничко и след 2 сек. всичко утихва.Другия признак при мен е...... карал съм колата примерно 2 часа нон стоп,загряла в перфектен работен режим,спирам някъде (на сфетофар) и решавам да тръгна по мъжката от нормалните обороти 800-900 (стабилни) до 4000 рязак скок без припомпване на газта.Чува се(поне аз така си го представям) леко изтракване от към двигателя,което според мен поради годинките и поостарялата отпуснала се леко верига рязко се опъва,като камшик се получава.Така мисля ще разберете относно М43 специално,може и при дизела ти колега да е сходно.Пробвай,няма от какво да се страхуваш мен тва нещо изобщо не ме притеснява нито имам намерение да сменям верига.
И аз имах абсолютно същите призраци и ми бяха казали че няма нужда да сменям нищо. Не съм имал и никакви проблеми при паленето и винаги ми палеше от първият път. А колата ми беше в сервиз преди няма и 200 км и съм сменял всички масла и филтри и etc.
Но вчера сутринта не ми запали. Стартера въртеше но неще да пали. Водих я на сервиз е ми казаха че най вероятно е превъртяла зъб. Но не знаят точно защо е станало или пък какви са щетите. Утре ще разглобяват двигатела и ще направят диагностика.

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3