Ъпдейт на софтуер на е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520Д
Re: Ъпдейт на софтуер на е60
da6ip написа:точно така ще направя. просто се "въоръжавам" с информация да мога да поспоря на място да видя дали не си измислят разни неща
а иначе говорих със специалиста по електрониката Людмил Чингов, който като иначе човек ми направи съвсем нормално впечатление. но друго си е да иде на място човек, а и независимо какво реша искам преди да ми пипат колата да видя някъде черно на бяло тия опции които могат да се настройват по колата, първо за да се убедя че ги има, и второ за да мога да взема на спокойствие решение кои от тях искам да се променят и как.
Същия ми прие колата и почна още при приемането да каза "..ама тя може да не подържа МП3... ама това... ама онова.." а колата ми е 320Д 2006та с И-Драйв Про. И като чух обяснението му от рода "Радиото не може да свири МП3ки" и ми стана ясно колко разбира

- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520Д
da6ip написа:точно така ще направя. просто се "въоръжавам" с информация да мога да поспоря на място да видя дали не си измислят разни неща
а иначе говорих със специалиста по електрониката Людмил Чингов, който като иначе човек ми направи съвсем нормално впечатление. но друго си е да иде на място човек, а и независимо какво реша искам преди да ми пипат колата да видя някъде черно на бяло тия опции които могат да се настройват по колата, първо за да се убедя че ги има, и второ за да мога да взема на спокойствие решение кои от тях искам да се променят и как.
Същия ми прие колата и почна още при приемането да каза "..ама тя може да не подържа МП3... ама това... ама онова.." а колата ми е 320Д 2006та с И-Драйв Про. И като чух обяснението му от рода "Радиото не може да свири МП3ки" и ми стана ясно колко разбира

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
хахахаа това беше "изказването от типа дето майка ми ги прави"
сега се сещам че го четох това в една друга тема тук... 

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
SKISA написа:общо взето после съм правил разни настройки на отделни компоненти черз софт и там вече се е усетило разлика -във вървене,бързина на превключване и други...!но тва не в оторизиран!
Колега , може ли да споделиш какви допълнителни настройки по компонентите си правил, има ли ефект от тях. Ако си доволен от настройките някакви координати на сервиза(майстора)
- bvv1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: слон
Здравейте,наскоро спря да ми работи CCC модула или на разбираем език навигация,cd,радио блутут, абе пълна тишина в колата само едно БМВ се мъдри на дисплея и не помръдва от там.В М-кар ми се случиха следните неща- час и половина диагностика,след която ми беше обяснено че ще стане но трябва препрограмиране при което можело да изгори всеки един модул по колата(случвало се само на 10% от колите)каквото изгори трябвало да си го платя аз,защото колата вече не била гаранционна.Навих се единствено защото нямах друг избор последваха още пет часа програмиране и накрая като излезе колата, приемчика с привидно тъжен глас ми каза че съжалява но нищо не станало при програмирането и трябвало да се смени модула!Попитах го как разбраха че модула не работи и трябва да се смени,отговрът им беше че така им изписало и друго не можело да се направи.Веднага последва логичният въпрос:Как при диагностиката не ви показа че модула е прецакан ами чак при наливането на софтуера? Но отговор не получих, просто ме изгледа странно и ми обърна гръб все едно не ме чу.Незнам защо ни мислят за ебати балъците и като те незнаят нещо могат да ни лъжат както си искат,защото винаги е по лесно да вземат нова част и да решат проблема,а ние съответно да олекнем с 2000лв.И края на наглоста беше като ме таксуваха 78лв.за софтуера, макар да не беха направили нищо!Еми кажете ми къде в Европа го има това безхаберие и наглост!
Преди да полетиш-трябва да се научиш да ходиш!
bvv1 написа:Здравейте,наскоро спря да ми работи CCC модула или на разбираем език навигация,cd,радио блутут, абе пълна тишина в колата само едно БМВ се мъдри на дисплея и не помръдва от там.В М-кар ми се случиха следните неща- час и половина диагностика,след която ми беше обяснено че ще стане но трябва препрограмиране при което можело да изгори всеки един модул по колата(случвало се само на 10% от колите)каквото изгори трябвало да си го платя аз,защото колата вече не била гаранционна.Навих се единствено защото нямах друг избор последваха още пет часа програмиране и накрая като излезе колата, приемчика с привидно тъжен глас ми каза че съжалява но нищо не станало при програмирането и трябвало да се смени модула!Попитах го как разбраха че модула не работи и трябва да се смени,отговрът им беше че така им изписало и друго не можело да се направи.Веднага последва логичният въпрос:Как при диагностиката не ви показа че модула е прецакан ами чак при наливането на софтуера? Но отговор не получих, просто ме изгледа странно и ми обърна гръб все едно не ме чу.Незнам защо ни мислят за ебати балъците и като те незнаят нещо могат да ни лъжат както си искат,защото винаги е по лесно да вземат нова част и да решат проблема,а ние съответно да олекнем с 2000лв.И края на наглоста беше като ме таксуваха 78лв.за софтуера, макар да не беха направили нищо!Еми кажете ми къде в Европа го има това безхаберие и наглост!
Не се бой...аз си вкарах колата защото спряха да ми работят говорителите изцяло на шофьорската врата...таксуваха ме за "прочитане" при което не установиха нищо конкретно и казаха,че ще премерят усилвателя отделно ако не е от него е от ЦД-модула вграден в таблото. Оказа се че проблема не е в усилвателя и ми казаха че е от въпросният модул...занесох им от от другата ни 7-ца като казаха че номера трябва да отговаря на моята част...за щастие отговаряше НО ми казаха че да се сработи с колата трябва да се препрограмира цялата кола...като веднага като на теб ми обясниха,че това крие риск да изгори някой модул по колата (явно имат доста опит с това да прецакват коли). Аз категорично отказах като ми казаха че нов модул ми е около 1600лв. с ддс...като приемчика ми обясни че като го взема нов се програмира още в германия за моята кола и идва тук и се монтира само...тъй като трябваше да се поръча им заплатих 50% от сумата и дойде за 3 дни...обадиха ми се закарах си колата в 8ч. като си правя планове от предварителните ни уговорки че за 1 час ще съм приключил дори и си взех приятел за компания...както и да е накрая ми извадиха колата след 4 часа висене че е готова. Да ама НЕ!!!! Влизам вътре свирят колоните Но никакъв бас...няма настройки няма нищо... оказа се че ми изгорили усилвателя!!! После 20-дни не можаха да се разберат с БМВ кой да го плати...и ми викат ако искам да си я взема по-бързо да си го платя аз!

А 1есно казано от БМВ-България останах с впечатлението че не ми съдействаха а напротив... все пак съм благодарен че заради една музика бях 1м. без кола...

Ето ми и темата:
viewtopic.php?t=136019
Ужас, ужас .... Като чета хората какви приключения имат с родните ни представителства, направо ми се изправя косата! Ако препрограмирането крие риск да потънеш с 2-3000 лева, май е по-добре човек да скочи до някоя нормална държава, примерно Австрия, да си препрограмира колата, а пък ако нещо изтрещи - сервизът там ще си го поеме. А аз пък ще съм си направил екскурзийка и почивка за въпросните парички. А тук - хем възможност да си прекаран, хем нерви береш, ходиш пеш .... абе всички негативи са при теб
Така ни се пада, като караме премиум автомобили в България
А само като се замисля какво внимание получават хората от БМВ по света ... четох няколко теми в чуждите форуми за European Delivery, което правят американците ... Тъжно, тъжно, колеги 

ужас я...
Това тук никой не може да ме убеди че е нормално обслужване за марка като БМВ...

- da6ip
- старши ентусиаст
-
колеги днес бях в Дару Кар за ъпдейт на софтуер и съм СУПЕР ДОВОЛЕН!!
първо бях много приятно изненадан от професионалното отношение на персонала и конкретно на приемчика Людмил Чингов. второ, явно се презастраховат сериозно с времето, защото от първоначално обявените "5-6" часа за репрограмиране накрая станаха де факто два (часа)! трето, въпреки твърденията че няма как да се получи, в момента колата ми свири МП3-ки! освен това направихме някои други интересни настройки през софтуера. всичко това за 55 лв. четвърто, в промоцията (която изтече днес) имаха и безплатна проверка на ходовата част, нещо което исках да направя така или иначе, и доста професионално прегледаха и ми обясниха кое в какво състояние е (разбира се сериозно наблягайки на препоръчителните и превантивни мерки гарнирани с големи цифри, което е нормално за дилър), и ми изясниха точно нещата които ме интересуват. Пето, оказа се че труда по смяната на задния компресор на въздушното окачване е около 70 лв., което ми се струва доста приемливо и ще ида скоро и за това.
в крайна сметка, след доста резервираните ми очаквания, съм приятно изненадан от крайния резултат. определено бих отишъл пак, нека само да видим как ще е с компресора..
първо бях много приятно изненадан от професионалното отношение на персонала и конкретно на приемчика Людмил Чингов. второ, явно се презастраховат сериозно с времето, защото от първоначално обявените "5-6" часа за репрограмиране накрая станаха де факто два (часа)! трето, въпреки твърденията че няма как да се получи, в момента колата ми свири МП3-ки! освен това направихме някои други интересни настройки през софтуера. всичко това за 55 лв. четвърто, в промоцията (която изтече днес) имаха и безплатна проверка на ходовата част, нещо което исках да направя така или иначе, и доста професионално прегледаха и ми обясниха кое в какво състояние е (разбира се сериозно наблягайки на препоръчителните и превантивни мерки гарнирани с големи цифри, което е нормално за дилър), и ми изясниха точно нещата които ме интересуват. Пето, оказа се че труда по смяната на задния компресор на въздушното окачване е около 70 лв., което ми се струва доста приемливо и ще ида скоро и за това.
в крайна сметка, след доста резервираните ми очаквания, съм приятно изненадан от крайния резултат. определено бих отишъл пак, нека само да видим как ще е с компресора..
- Salmi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530 XD 2011г.
Я да ви питам колеги може ли да се смени на Е60 2008 (феислифта) интерфеиса на навигац. дисплей като на новата 7-ца и 5 сериа GT. Взех един каталог на Е60 от тази година(2009) и там по снимките е с новия интерфеис,а той е много по красив.
da6ip написа:колеги днес бях в Дару Кар за ъпдейт на софтуер и съм СУПЕР ДОВОЛЕН!!
Караха ли те да подпишеш някаква декларация, нещо, с което обявяваш съгласие да поемеш евентуалните щети, ако нещо изгори?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
не, а днес смениха компресора и дори ми излезе значително по-евтино. това са сравнително рутинни операции ама при положение че не бях ходил при тях досега съм приятно изненадан.
Колко струва сега един ъпдейт на колата...тоест препрограмиране на целия автомобил ли се води? Какви плюсове има това?
- da6ip
- старши ентусиаст
-
Мисля че е 108 лв. Репрограмиране с последната версия на софтуера.
За твойта кола плюсовете трябва в някой форум да ги намериш. Стандартния отговор в Дару Кар е подобрен мениджмънт на двигателя и скоростната кутия, изчистени бъгове и т.н. бла бла.
Специално на мойта усетих леко подобрено управление на скоростна кутия, но за 5 години от първоначалния и софтуер и риска нещо да изгърми при репрограмиране, не мисля че си струва усилието само заради това. Аз отидох там най-вече заради МП3, да не ми се пуска климатика автоматично при стартиране, както и за да ми се прибират огледалата с дистанционното на алармата - и получих всички тези неща и затова съм доволен.
Прецени за себе си какви плюсове има и дали си струва.
За твойта кола плюсовете трябва в някой форум да ги намериш. Стандартния отговор в Дару Кар е подобрен мениджмънт на двигателя и скоростната кутия, изчистени бъгове и т.н. бла бла.
Специално на мойта усетих леко подобрено управление на скоростна кутия, но за 5 години от първоначалния и софтуер и риска нещо да изгърми при репрограмиране, не мисля че си струва усилието само заради това. Аз отидох там най-вече заради МП3, да не ми се пуска климатика автоматично при стартиране, както и за да ми се прибират огледалата с дистанционното на алармата - и получих всички тези неща и затова съм доволен.
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
da6ip написа:Мисля че е 108 лв. Репрограмиране с последната версия на софтуера.
Това за прибирането на огледалата при заключване не знаех, че може да се препрограмира. Трябва и аз да намина до Дарукар