Ъпдейт на софтуер на е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Ъпдейт на софтуер на е60
Колеги, бях в Камор на диагностика и се оказа, че трябва да ми препрограмират колата, за да се опитат да отстранят проблема с радиото. Лошото е, че се опциите са следните:
1. Препрограмиране с риск нещо да изгори;
2. Ако опция 1 не помогне, смяна на TCU-то на колата и ново препрограмиране, отново с риск да изгори нещо;
Всичко е ок, дори предпочитам да мина направо към вариант 2, но лафа "възможно е всяко нещо да изгори" мнооого ме притеснява, защото после аз трябва да си покривам изгорелия модул. Тормозят ме следните 2 неща, колеги:
1. В чужбина горенето на модули при ъпдейт на софтуера май не се среща много често, поне от това, което чета по чужди форуми. Защо тогава при нас се получава това нещо? Прочетох поне 30 поста за препрограмиране, но за изпържване нищо не пише. Нещо ми намирисва тази работа ...
2. Не е ли по-логично БМВ да поемат разходите по евентуален фал - в крайна сметка те са предизвикали повредата с тяхна намеса. Когато аз съм я предал в сервиза, изгорял модул е нямало, изпържването е възникнало в следствие от тяхната интервенция, следователно защо аз да поемам тяхната грешка???
Ако някой се сети за по-добър вариант, да каже - дали в чужбина някъде да не го направя? Все пак това е абсолютна простотия - чисто теоретично, ако решат, може да ти изгорят каквото си искат и после да вдигат оборотите на фирмата за твоя сметка
1. Препрограмиране с риск нещо да изгори;
2. Ако опция 1 не помогне, смяна на TCU-то на колата и ново препрограмиране, отново с риск да изгори нещо;
Всичко е ок, дори предпочитам да мина направо към вариант 2, но лафа "възможно е всяко нещо да изгори" мнооого ме притеснява, защото после аз трябва да си покривам изгорелия модул. Тормозят ме следните 2 неща, колеги:
1. В чужбина горенето на модули при ъпдейт на софтуера май не се среща много често, поне от това, което чета по чужди форуми. Защо тогава при нас се получава това нещо? Прочетох поне 30 поста за препрограмиране, но за изпържване нищо не пише. Нещо ми намирисва тази работа ...
2. Не е ли по-логично БМВ да поемат разходите по евентуален фал - в крайна сметка те са предизвикали повредата с тяхна намеса. Когато аз съм я предал в сервиза, изгорял модул е нямало, изпържването е възникнало в следствие от тяхната интервенция, следователно защо аз да поемам тяхната грешка???
Ако някой се сети за по-добър вариант, да каже - дали в чужбина някъде да не го направя? Все пак това е абсолютна простотия - чисто теоретично, ако решат, може да ти изгорят каквото си искат и после да вдигат оборотите на фирмата за твоя сметка

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Re: Ъпдейт на софтуер на е60
На мен ми обясниха точно същото нещо във Виена във дилър Denzel. С тая разлика че те щяха да поемат разноските по каквото изгори. Бях там за МП3 активиране и се отказах защото нямах време да чакам за нови модули и ново програмиране.
Така че е наистина е малко странно че нашите тука отказват да поемат отговорност.
Ако все пак намериш някой кадърен да прави това нещо кажи да ходя да си активирам там МП3 функцията.
Така че е наистина е малко странно че нашите тука отказват да поемат отговорност.
Ако все пак намериш някой кадърен да прави това нещо кажи да ходя да си активирам там МП3 функцията.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Братле, да намериш кадърен механик, който да може да ти програмира колата по компютърен път в България, без да скапе нещо, е все едно да търсиш еднорог (нали се сещаш, митично животно, уж го има, но никой не го е виждал) 

Поредната пародична действителност в "оторизираните" ни сервизи, които иначе по цените на услугите си не отстъпват на западните си колеги та дори и ги превъзхождат, сега съм оставил колата в мкар за смяна на някои части и диагностики и чакам с нетърпение да получа фактурата
Също така и аз съм заинтересован от мп3 активацията ако някой има информация..

Също така и аз съм заинтересован от мп3 активацията ако някой има информация..
- da6ip
- старши ентусиаст
-
След като колегата лусиенк писа че е видял промоция репрограмине в Даръ Кар за 55 лв, взех че им се обадих.
Тва което правят за 55 лв. е да сложат най-новата версия на софтуера за колата, който би трябвало да поддържа МП3 и т.н. Обаче според него мойта кола нямало как да стане с МП3то, много ранен модел била. Което е напълно противоположно от вътрешни документи на БМВ (т.нар. сервизни бюлетини) които имам, и които описват как това се прави. Освен това, наистина можело да изгори нещо и тогава аз си нося риска сам. Можело и при музиката да има проблеми ако имало "скрити дефекти", които след репрограмирането излизали наяве. Аз казвам: WTF?????
Засега пасувам
Ако някой се престраши и мине безпроблемно, да казва.
По тоя повод: има ли тук някой на който му е изгарял модул при репрограмиране??
Тва което правят за 55 лв. е да сложат най-новата версия на софтуера за колата, който би трябвало да поддържа МП3 и т.н. Обаче според него мойта кола нямало как да стане с МП3то, много ранен модел била. Което е напълно противоположно от вътрешни документи на БМВ (т.нар. сервизни бюлетини) които имам, и които описват как това се прави. Освен това, наистина можело да изгори нещо и тогава аз си нося риска сам. Можело и при музиката да има проблеми ако имало "скрити дефекти", които след репрограмирането излизали наяве. Аз казвам: WTF?????
Засега пасувам

- da6ip
- старши ентусиаст
-
бе хубаво за мнението ти ама това за какво беше
???g.petrow написа:
В общи линии БМВ България ти показват среден пръст, но с думи
Ела, плати си за услуга, а ако ние прецакаме някой модул, ти ще го плащаш
Е, това ако не е
, не знам кое може да бъде 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
ясно, първоначално реших че жеста е по повод моя пост
това за съжаление е точно така, а това което аз се чудя е кво ше е тва програмиране за 55 лв? това са някакви абсолютно смешни пари и не разбирам защо някой сервиз ще го предлага, ми тя цената сигурно не покрива и 1 час труд на механика (не че не е достатъчно де). В смисъл евала на Дару ако се окаже ок услугата и бих им бил клиент с удоволствие в такъв случай, ама просто така предварително се чудя доколко сериозно е това? Щото в други сервизи ми разправят че като се препрограмира колата и се поръчва конкретна версия на софтуера от централата според ВИН номера и някви такива (басни?).. Някой знае ли дали бъркам в нещо и къде точно?
това за съжаление е точно така, а това което аз се чудя е кво ше е тва програмиране за 55 лв? това са някакви абсолютно смешни пари и не разбирам защо някой сервиз ще го предлага, ми тя цената сигурно не покрива и 1 час труд на механика (не че не е достатъчно де). В смисъл евала на Дару ако се окаже ок услугата и бих им бил клиент с удоволствие в такъв случай, ама просто така предварително се чудя доколко сериозно е това? Щото в други сервизи ми разправят че като се препрограмира колата и се поръчва конкретна версия на софтуера от централата според ВИН номера и някви такива (басни?).. Някой знае ли дали бъркам в нещо и къде точно?
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
Преди около половин година си препрограмирах софтуеъра в Дару кар от нямане какво да правя. Като питах приемчика има ли смисъл да се вкарва нов софтуеър и за какво служи , той ми обясни , че моята не кола не може да е с последната версия на софта. Тъй , като неперкъснато излизали нови версии. Това оптимизирало цялостното поведение на колата. Премахвали се разни бъгове и др. Тогава платих около 120лв. и колата беше в сервиза от 8ч. сутринта до към 2 ч. следобед. За разни евентуални проблеми с изгаряне или скапване на нещо никой нищо не ми каза от сервиза. Факт е , че след този ъпдейт освен , че менюто и гласовите команди ми станаха на английски по моя молба , друго нищо не забелязах , като промяна по автомобила.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
твоята май беше 2006-та?
моята е 2004-та така че доколкото знам при автоматика трябва да има разлика, ама аз от него съм доволен и сега - искам да правя програмиране по съвсем други, козметични причини. и би било много добре ако могат да направят това което искам, без риск, пък ако ще и да е тройна цената..
моята е 2004-та така че доколкото знам при автоматика трябва да има разлика, ама аз от него съм доволен и сега - искам да правя програмиране по съвсем други, козметични причини. и би било много добре ако могат да направят това което искам, без риск, пък ако ще и да е тройна цената..
- da6ip
- старши ентусиаст
-
абе вече се повтарям ама как да е - ако има някой с изгорял модул при репрограмиране моля нека да каже.. 

- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
da6ip написа:След като колегата лусиенк писа че е видял промоция репрограмине в Даръ Кар за 55 лв, взех че им се обадих.
Засега пасувамАко някой се престраши и мине безпроблемно, да казва.
Според мен си попаднал на приемчик песимист . Защо не се разходиш до там и да питаш някой на място . Ако му трябва нещо да погледне и колата. Аз , като се обадих по телефона за джанта, някакъв ми каза , че по цифрите от шасито не може да каже какъв точно модел е моята джанр=та. Като отидох на място и вкараха ключа в някакъв четец веднага се установи модела на джантата.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
точно така ще направя. просто се "въоръжавам" с информация да мога да поспоря на място да видя дали не си измислят разни неща
а иначе говорих със специалиста по електрониката Людмил Чингов, който като иначе човек ми направи съвсем нормално впечатление. но друго си е да иде на място човек, а и независимо какво реша искам преди да ми пипат колата да видя някъде черно на бяло тия опции които могат да се настройват по колата, първо за да се убедя че ги има, и второ за да мога да взема на спокойствие решение кои от тях искам да се променят и как.
а иначе говорих със специалиста по електрониката Людмил Чингов, който като иначе човек ми направи съвсем нормално впечатление. но друго си е да иде на място човек, а и независимо какво реша искам преди да ми пипат колата да видя някъде черно на бяло тия опции които могат да се настройват по колата, първо за да се убедя че ги има, и второ за да мога да взема на спокойствие решение кои от тях искам да се променят и как.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз препрограмирах в камор като я докарах -точно заради английския и цял ден беше при тях.
нищо не ми казах аза проблеми ако изгори и прочие!
разлики в скоростите не съм видял,щото още не бях и свикнал и да е имало нямаше как да ги усетя. обясниха ми същото за бъговете и прочие. нищо не платих-беше с връзки!
общо взето после съм правил разни настройки на отделни компоненти черз софт и там вече се е усетило разлика -във вървене,бързина на превключване и други...!но тва не в оторизиран!
нищо не ми казах аза проблеми ако изгори и прочие!
разлики в скоростите не съм видял,щото още не бях и свикнал и да е имало нямаше как да ги усетя. обясниха ми същото за бъговете и прочие. нищо не платих-беше с връзки!
общо взето после съм правил разни настройки на отделни компоненти черз софт и там вече се е усетило разлика -във вървене,бързина на превключване и други...!но тва не в оторизиран!
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Аз вече имам над 5-препрограмирания, всички по-гаранция в Дару Кар и никой не ми е казвал ...ако нещо се скапе ..и т.н нямаш никакви грижи отивай да те препрограмират.