КАТ прави хайка...
Модератор: Общи модератори
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: КАТ прави хайка...
После ти пишат в талона Специален състезателен,и нямаш право да се движиш по улиците

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Sharo написа:DanielzZz написа:За ролбар спират от движение поради конструктивно изменение.И за спаркото,нали.
А за кола без задни колани заводски - нямат право да те глобят.
и интересното идва после ... Отиваш на технотест за да преценят те дали си ОТСЛАБИЛ конструкцията на автомобила и какво виждат кола с ОМП ролбар с хомологация, паспорт за заварките и колани хомологирани от фиа до 2011-та и казват: "ААА тва не е годно да се движи по пътищата, не е безопасно няма оригиналните колани и си махнал задната седалка" После се поглежда седалакта, която е корито с хомологация и е конструирано при сраничен удър да ти запази таза и се казва "Ау ами тази седалка ако се удариш с нея и те задисне кво правим" Ходи му обяснавай ти, че е от композитни материали и това няма как да стане. Пък и имаш Х на вратата, ама тва са подробности.
Или пък ако всичко е напревено при човек тук България които има нужния лиценз (и 100% няма е направено така сигурно както ти си го описал),
отиваш на въпростния технотест и там определят,че всичко е наред (защото е направено от човека с лиценз!)
при което ти обявят колата от незнам там каква категория (специална или състезателна,не съм сигурен)
и няма да ви казвам каква е гражданската и евентуално каско застраховка !
Така,че тва с озаконяването на тия клетки няма как да стане,
освен ... пръскам ги черни с затъмнени джамове и се моля ушавия тая вечер да не е станал със гъза на горе
и да ми доказва колко е велик

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Специален състезателен вписват в талона,и нямаш право да се движиш по улиците

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
да де и тва щото си си направил колата по-сигурна за да си малко по-спокоен при мисълта какво ще стане като някой спящт беещ в радиото си те вземе на абордаж странично
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Sharo написа:да де и тва щото си си направил колата по-сигурна за да си малко по-спокоен при мисълта какво ще стане като някой спящт беещ в радиото си те вземе на абордаж странично
Така е бате,мен ме спираха 2 пъти докато бях с легена и 3-точковия колан и Полицайте беха пичове и знаеха за кво иде реч и ,че си в пъти по обезопасен и ме пускаха без ядове,ама мършата в стадото е голяма,да не говорим,че в КАТ са яко некомпетентни чичковци,дето им е писнало да живеят и се чудат как да си избиват комплексите

- aureus_gold
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: докато може
Прощавайте за глупавия въпрос,но дали е задължително ,полицаите когато са на работа да поставят предпазните колани било то отзад или отпред?
Питам,защото съм късоглед...
От всички педали най-много харесвам на газ-та!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
aureus_gold написа:Прощавайте за глупавия въпрос,но дали е задължително ,полицаите когато са на работа да поставят предпазните колани било то отзад или отпред?
Не,с цел ак осе наложи да излезнат по бързо,или там квото беше
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
и аз не си слагах колана отзад, ама след като се търкалях от един мотор си слагам всякакви колани
интересно, че се приема за някво мъжество да караш без колан
иначе проблема с коланите може да се разгледа и от друга гледна точка. ако не носиш колан струваш повече на държавата и застрахователите.
линейки, лечение, застраховки... така, че не е точно личен избор. а дали трябва да бъде, нямам идея. аз нямам оплаквания към този закон, освен че е малко странно шофьора да бъде глобяван за същата сума като пътника.

иначе проблема с коланите може да се разгледа и от друга гледна точка. ако не носиш колан струваш повече на държавата и застрахователите.
линейки, лечение, застраховки... така, че не е точно личен избор. а дали трябва да бъде, нямам идея. аз нямам оплаквания към този закон, освен че е малко странно шофьора да бъде глобяван за същата сума като пътника.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
aureus_gold написа:Прощавайте за глупавия въпрос,но дали е задължително ,полицаите когато са на работа да поставят предпазните колани било то отзад или отпред?
Да колега, абсолютно е задължително, особено когато отиват на сигнал и може да се наложи да преследват нарушител, тогава за бързото излизане от патрулката коланът помага много. Пък и да не ходят на сигнал-при обход със скорост30- 40 км/ч могат да се претрепят (колко блъснати патрулки и убити полицаи има-не ми се мисли ), те не са като вас с БМВ-тата, вие карате по- бавно от тази скорост и смятам, че е съвсем разумно да не ви карат да слагате

Никой не мое ма връне на селу!
steeN написа:интересно, че се приема за някво мъжество да караш без колан![]()
Както и да минеш на червено със 100 или да скочиш от втория етаж... При някои адреналина е повече от мозъка

steeN написа:ако не носиш колан струваш повече на държавата и застрахователите. линейки, лечение, застраховки... така, че не е точно личен избор.

Ами не просто си късоглед, ами и си необразован. Вместо да пишеш по форуми, вземи прочети закона за движение по пътищата и ще си отговориш сам на въпроса. Там си е супер точно и ясно обяснено кой има право да не носи колан
сега вземи попитай и защо имат право да карат с превишена скорост
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
amd написа:Проблем, Е30-ката въобще няма задна седалка
е като няма според тебе кой ще седне отзад

сега по темата
аз съм за по принцип защото не разбирам какво ви пречи един колан егати освен че може да ви спаси не знам какво лоши ви прави....
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Незнам хубаво или лошо нещо е колана,но така съм свикнал с него че ако не го сложа ми е некомфортно,щом обаче се налага ще се слагат и отзад,въпреки че много рядко се качва някой изозадзе,проблема е друг,че милиционерите не съблюдават за твоята безопасност и защо си без колан а от какво могат да ти вземат парите,всички нови стрегнати закони най-много се радват полицаите,защото ще имат по-голям шанс да ти вземат пари,мен преди години ме спира един полицай на възраст,идвайки от Велико Търново и навлизайки в населено място,вече намалявайки,полицая ме засича с радар,отивам аз при него и полицаят ми казва "защо така бе момче,защо караш с такава скорост,ще се пребиеш и тн.и тн" викам добре де виновен съм,а той извади едни карнетки(!!!) от 1 лев (годината е 1998) и ми казва "сега ще ти взема един лев...но да ти е обица на ухото"!!!,бях тогава с гранд чероки,тоест не евтин автомобил,но ми стана толкова кофти от неговата човечност че вече внимавам за скорост...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Spit-Fire написа:Молов, има такива глоби, но пък те са само за пътниците! Верно сега като се замислих и това е супер глупост отново недоизмислена от нашия КАТ!
Тва къде е, щото мен са ме спирали с една зафира във Франция, и заради неслагане на колан / 1бр / на последните 2 седалки в багажника, на мен ми писа фиш 80 евро / плаща се на ръка /. А бяхме 7 човека, и тоя американец / а те вервай ми слагат колани /, незнаеше, че и там има колан тоя орел.
Те няма да излезат от хайка и следващите 10години май,вече се чувствам като престъпник като ме спрат.
Ама така де,някой трябва да пълни хазната ,за да може тези горе да имат повече да крадат.
Наивно е да си мисля,че някой мисли за моята безопастност.
Иначе за коланите (били те отпред или отзад),всеки уважаващ себе си човек трябва да го дърпа,лошото е ,че със или без колан на нас винаги ни е ''отзад''
Сега остава на следващата хайка да ги пратят с манометри за гумите.
Не са катадийте смешни,системата ги прави да изглеждат такива.
Ама така де,някой трябва да пълни хазната ,за да може тези горе да имат повече да крадат.
Наивно е да си мисля,че някой мисли за моята безопастност.
Иначе за коланите (били те отпред или отзад),всеки уважаващ себе си човек трябва да го дърпа,лошото е ,че със или без колан на нас винаги ни е ''отзад''

Сега остава на следващата хайка да ги пратят с манометри за гумите.
Не са катадийте смешни,системата ги прави да изглеждат такива.

by ''kompleksa''