КАТ прави хайка...
Модератор: Общи модератори
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Re: КАТ прави хайка...
Plamenavramov написа:Projektzwo написа:да се вметна по темата, глобите са съответно:
- 50лв. за водача на МПС-то + отнемане на 8 контролни точки
- 50лв. за пътника (без колан)
Може и с фиш да минеш,и ако не се плати до 7дни. тогава се отнемат 8т.(поне аз така минах вчера)
принципно и без фиш също има вариант, но това е една друга тема...

Абе, колеги, чух някъде да коментират, че ако си слагали хората на задната седалка коланите, вместо 1000 за една година жертвите щели да бъдат 700.
Верно ли толкова помага колана отзад?! 

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Колега просто виж клипа в първия пост и помисли !
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
ем да вземат да ми дават значи по 50лв всеки път като ме спрат, че си пазя гъза на данакоплатец като съм си сложил ролбар вместо да ми викат, че е забранено 

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Sharo написа:ем да вземат да ми дават значи по 50лв всеки път като ме спрат, че си пазя гъза на данакоплатец като съм си сложил ролбар вместо да ми викат, че е забранено
А има ли глоба за ролбар?

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Toneloker написа:И закво колани на задните седалки. пф
когато започнеш да си слагаш колана за да си опазиш живота и здравето, а не заради глобата, тогава може би ще успееш да си отговориш на въпроса

- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Zapa написа:Toneloker написа:И закво колани на задните седалки. пф
когато започнеш да си слагаш колана за да си опазиш живота и здравето, а не заради глобата, тогава може би ще успееш да си отговориш на въпроса
Да ти кажа винаги си слагам колана отпред без значение дали карам или не.
Последна промяна Toneloker на 22 Окт 2009, 20:21, променена общо 1 път

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Само не разбрах що трябва да глобяват и водача, че тия отзад не са с колани? Да не им е началник?!? Или трябва да ги дебне като пъдар.... еб@ти глупостта... в чужбинско има ли подобна глоба?
- saimonville
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 525
според мен проблема е че нямаме културата за тия работи.не че е проблем да си сложиш колана,проблема е че ша изглеждаш като някой смотаняк на тия от вънка.аз лично като си возя детето в колата даже и играчките м слагат колан
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Молов, има такива глоби, но пък те са само за пътниците! Верно сега като се замислих и това е супер глупост отново недоизмислена от нашия КАТ!
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
Toneloker написа:Sharo написа:ем да вземат да ми дават значи по 50лв всеки път като ме спрат, че си пазя гъза на данакоплатец като съм си сложил ролбар вместо да ми викат, че е забранено
А има ли глоба за ролбар?
има има .. спиране от движение .. и глоба за без колан когато не ползвам 2-точковия колан на 22 години, на който машинката му едва работи вместо 5-точков хомологиран спарко колан с хомологация до 2011
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
- Sharo
- старши ентусиаст
-
БаЯн написа:А ко праийме ако нямаш задни колани![]()
![]()
технически неизправна кола -> спиране от движение
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
За ролбар спират от движение поради конструктивно изменение.И за спаркото,нали
.
А за кола без задни колани заводски - нямат право да те глобят.

- Sharo
- старши ентусиаст
-
DanielzZz написа:За ролбар спират от движение поради конструктивно изменение.И за спаркото,нали.
и интересното идва после ... Отиваш на технотест за да преценят те дали си ОТСЛАБИЛ конструкцията на автомобила и какво виждат кола с ОМП ролбар с хомологация, паспорт за заварките и колани хомологирани от фиа до 2011-та и казват: "ААА тва не е годно да се движи по пътищата, не е безопасно няма оригиналните колани и си махнал задната седалка" После се поглежда седалакта, която е корито с хомологация и е конструирано при сраничен удър да ти запази таза и се казва "Ау ами тази седалка ако се удариш с нея и те задисне кво правим" Ходи му обяснавай ти, че е от композитни материали и това няма как да стане. Пък и имаш Х на вратата, ама тва са подробности.