Дигиталния климатроник...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 M52 COUPE

Дигиталния климатроник...

Мнение от GANG_STER » 21 Окт 2009, 17:28

Става въпрос за следното като пусна парното да духа топло нали сега в тези дни като беше студено и видях май нещо нередно: започва да духа нормално, силно-слабо както го настройш и след 2, 3 максимум 5 минути и спира та въпроса ми е такъв, това нормално ли е, така ли трябва да бъде или нещо се бъгва по климатроника?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Дигиталния климатроник...

Мнение от Makarov 2 » 21 Окт 2009, 18:27

У вас климатика като стопли до зададената температура не спира ли да духа???
Можеш сам да се досетиш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANG_STER » 21 Окт 2009, 18:33

аз се досетих колега оба4е проблема е че той спира а прозорците продължават да се потят и градосите да разместя и прозорците да отворя да влезе студен въздух си все тоя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 21 Окт 2009, 21:18

GANG_STER написа:Става въпрос за следното като пусна парното да духа топло нали сега в тези дни като беше студено и видях май нещо нередно: започва да духа нормално, силно-слабо както го настройш и след 2, 3 максимум 5 минути и спира та въпроса ми е такъв, това нормално ли е, така ли трябва да бъде или нещо се бъгва по климатроника?

Колега , имаш проблем ... не трябва да е така ... Значи , парното като го пуснеш да духа на определени градуси , трябва да си духа без да спира ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANG_STER » 21 Окт 2009, 22:50

е да това ми е мисалта щото сам имал и други бмвта с климатроник ама са били с врътките и не имало такъв проблем,
и си викам тук има нещо друго или не е вред или така трябва да бъде ДА ама НЕ и сега каде да търся проблема?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 22 Окт 2009, 13:18

GANG_STER написа: и сега каде да търся проблема?

Ми ... колега , най-вероятно самото управление е скапано , виж и темата за смяна на прословутия кондензатор на управлението , може от него да е проблема ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 22 Окт 2009, 16:37

приготви се да смениш скоро така нареченият "таралж" ,моя преди да се скапе започна със същите симптоми .като при теб спираше и тръгвше като се сети докато един ден парното спря и не тръгна докато не го смених. :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANG_STER » 22 Окт 2009, 17:12

само ако може да ми кажеш каде да се намира този "таралж" или квото е там?

Потребител
Аватар
Кара: E36 320 coupe Mline

Мнение от Kurtev BMW » 22 Окт 2009, 18:44

колега намери добър маистор това не ешега работа

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 22 Окт 2009, 18:56

GANG_STER написа:само ако може да ми кажеш каде да се намира този "таралж" или квото е там?

Сваляш кората над педалите и точно в основата на 'прасето' (това , дето е зад централната конзоал) е там е таралежа .... имаше тема със снимка на точното му разположение , а също и тема на която колега беше намерил алтернатива на таралежа със два транзистора и едно потенциометърче (понеже таралежчето даже втора ръка е скъпичко ...).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525xi N53 април 2008

Мнение от MITKO F1fen » 22 Окт 2009, 19:31

здрасти колега, аз също имах този проблем. пускам го и след малко(5/6 мин.)спира, след около 10 мин. тръгва.абе гадна работа. преди 2 месеца смених кондензатора на управлението и всичко се оправи.да ама миналата седмица пак започнаха същите номера :twisted: пак свалям управлението нося го на майстор и му казвам за въпросния кондензатор,той го замери и каза че работи на 100% :confused: в събота реших да погледна таралежа по точно свързването към него щото един колега беше писал че буксата нещо му била хлабава и от време на време не правила добър контакт,да ама всичко беше както трябва. реших да запаля колата и да пусна парното така както бях изкарал таралежа и да видя какво ще стане.значи след около 5/6мин. спря,хванах таралежа , той се беше затоплил,размърдах пак кабелите ама нямаше резултат.значи тоя таралеж вътре има някаква електроника и е запечатан отгоре с някаква смола, която като загрее таралежа се размеква,аз започнах да натискам с пръсти по смолата и вентилатора се включи.поомачках го хубаво :mhihi: и вече една седмица работи безотказно :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 22 Окт 2009, 19:34

MITKO F1fen написа:поомачках го хубаво :mhihi: и вече една седмица работи безотказно :yes:

:mhihi: Така не съм се смял от доста време .... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Де да можеше всичко да се ремонтира по тоя начин ...
Колега според мен тоя 'положителен' резултат е временен ... дано не съм прав , ама ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GANG_STER » 22 Окт 2009, 19:46

ок ще се впускам в приключение тези дни и ще вида кво ще стане. Благодаря все пак.
деееее тия таралежи да бяха ги направили малко поиздръжливи все пак.......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525xi N53 април 2008

Мнение от MITKO F1fen » 22 Окт 2009, 20:32

metodi80 написа:
MITKO F1fen написа:поомачках го хубаво :mhihi: и вече една седмица работи безотказно :yes:

:mhihi: Така не съм се смял от доста време .... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Де да можеше всичко да се ремонтира по тоя начин ...
Колега според мен тоя 'положителен' резултат е временен ... дано не съм прав , ама ....

ДА ЗВУЧИ СМЕШНО,АМА АКО ПАК ГО НАПРАВИ ТОЯ НОМЕР ЩЕ МУ НАПРАВЯ ЕДНА ДИСЕКЦИЯ :lol:
МИСЛЯ ЧЕ НЯКОЯ СПОЙКА НЕ Е НАРЕД,АМА ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 22 Окт 2009, 23:02

MITKO F1fen написа:
ДА ЗВУЧИ СМЕШНО,АМА АКО ПАК ГО НАПРАВИ ТОЯ НОМЕР ЩЕ МУ НАПРАВЯ ЕДНА ДИСЕКЦИЯ :lol:
МИСЛЯ ЧЕ НЯКОЯ СПОЙКА НЕ Е НАРЕД,АМА ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК :dunno:

Ако "недай боже" се скапе пак ,щракни некоя снимчица ако успееш да разкапсуловаш таралежа ... да го видиме що за джаджа е от вътре ...

Следваща

Назад към E36