Трик с климатроника

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Трик с климатроника

Мнение от metodi80 » 10 Окт 2009, 9:51

Колега , сваляш капака под чистачките , взимаш един мултицет , слагаш му "пипалата" на захранващите клеми на вентилатора , през това време някой от вътре ти пуска вентилатора (от управлението) да духа .... Тогава гледаш дали стига напрежение до вентилатора , ако стига и вентилатора не тръгва , значи трябва да смениш вентилатора (най-вероятно четките са много износени и вентилатора "пали" когато си иска ) , ако обаче не стига напрежение до вентилатора , търсиш проблема или в управлението или в инсталацията ....

П.С. Въпросчето ти май беше за нова тема (защото няма общо със темата "трик с климатроника" )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 19 Окт 2009, 17:03

Понеже скоро ми предстой смяна на аналогов към дигитален климатроник ме интересува за тези скрити функции следното:
1-Колегите който имат тази функция имат ли 2ра малка букса свързана към управлението ?
2-Тези който я имат -кабелите към таблото ли отиват.

Пробвах на 2 различни коли и не стават тези функции управлението им е без 2ра синя букса ,на управлението има само дупка без крачета ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 19 Окт 2009, 21:55

Имам и двата типа управления и буксите от колата, които се закачат към тях са еднакви - черна букса с 3 пина и синя с 26 пина. Всички функции работят и с двете упраления, но само едното има скритите екстри, а другото е със счупен екран и автоматично регилиране силата на въздуха. Къде отиват кабелите от двете букси още не съм проверявал ;) В момента гледам счупеното управление пред мен и то има общо 4 букси:
- първа букса е с 3 точки, но без извадени пинове и вероятно е служебна;
- втора букса е с 3 пина за малкия вентилатор към упразлението;
- трета букса - 3 пина;
- четвърта букса - 26 пина.
Имам правилното управление, ако сложиш останалата част от климатроника, ела да тестваме :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Smoocki » 20 Окт 2009, 6:35

Моето управление е точно този тип с 4те букси ,но мисля не показва скритите функции ,интересно ми е при мен след монтажа какво ще показва понеже съм преди феиса
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Окт 2009, 20:56

Smoocki написа:Моето управление е точно този тип с 4те букси ,но мисля не показва скритите функции ,интересно ми е при мен след монтажа какво ще показва понеже съм преди феиса

И при мен тоя "трик" не важи .. (въпреки ,че колата е 97г. след фейса ...). Пробвах , пробвах ...нищо не става ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Smoocki » 20 Окт 2009, 21:22

Ето тази синя букса за какво е ? малката на управлението ,и на повечето управления я няма .....и ако някой знае къде се връзва ?
Понеже не се връзва към климата ,прасето на тази клима е в килера ми и няма такова животно като за тая букса
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 20 Окт 2009, 21:26

Smoocki написа:Ето тази синя букса за какво е ? малката на управлението ,и на повечето управления я няма .....и ако някой знае къде се връзва ?
Понеже не се връзва към климата ,прасето на тази клима е в килера ми и няма такова животно като за тая букса
Изображение

На моето управление я има тая букса и е свързана , но не съм обърнал внимане на къде отива кабела ... Накара ме да се замисля ... Утре може да го дръпна да видя на къде води кабела ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Smoocki » 20 Окт 2009, 21:50

metodi80 написа:
Smoocki написа:Ето тази синя букса за какво е ? малката на управлението ,и на повечето управления я няма .....и ако някой знае къде се връзва ?
Изображение

На моето управление я има тая букса и е свързана , но не съм обърнал внимане на къде отива кабела ... Накара ме да се замисля ... Утре може да го дръпна да видя на къде води кабела ....

Надявам се да папишеш ,че вече имаш скрити функции :D Според мен отива към таблото за да вземе данните за обороти и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 20 Окт 2009, 22:11

Имам две управления и двете са с 3 букси и двете имаха скритите функции. Доколкото помня караш М42. Аз смених моето управление(беше прецакано) с такова от 6цилиндрова Е36-ца и не ми показва коректно оборотите. Имай го предвид ;)
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Smoocki » 20 Окт 2009, 22:38

Тонката написа:Имам две управления и двете са с 3 букси и двете имаха скритите функции. Доколкото помня караш М42. Аз смених моето управление(беше прецакано) с такова от 6цилиндрова Е36-ца и не ми показва коректно оборотите. Имай го предвид ;)

Оборотите на мотора естествено нали 6ка работи на място на 600 об. в мин.,но предполагам това ще се коригира с помоща на бате лъчо
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 21 Окт 2009, 18:51

E тука е разликата - първото има скрити функции, второто не
Изображение
Изображение

Иначе инфото за обороти и скорост си го чете от еку-то
А тва с третата букса е заготовка за AUC функцията, ама не съм 100% сигурен :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 21 Окт 2009, 20:22

nParMaTuK написа:E тука е разликата - първото има скрити функции, второто не
Изображение
Изображение

Иначе инфото за обороти и скорост си го чете от еку-то
А тва с третата букса е заготовка за AUC функцията, ама не съм 100% сигурен :D

Ааааа , къде бил ключа на палатката ... моето е от втория тип (с/у скалата за силата на струята пише AUTO... :()

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 22 Окт 2009, 8:35

и аз съм второто :( чудих се що не става а ето за кво става дума мерси за обяснението

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 22 Окт 2009, 15:52

Не четете темата ;) писал съм разликата в управленията две страници назад.
Сега колегата като даде снимки, мисля че става още по-ясно :)

Потребител
Аватар
Кара: E36 1.8i
Детайли за колата: комби

Мнение от Калъфа » 13 Мар 2010, 16:32

Здравейте !!! И при мен се скапаха нещата. От вчера за днес климатроника започна да си парави каквото си иска.Паля колата а климатроника не се включва.Като покарам малко ...хоп и му идва кефа.До обяд се видях в чудо с пустия климатроник.След кратко съвещание в текущата тема реших че е крайно време да сменя "малкото синьо" кондензаторче.И ето ме хукнах из града (Варна ) да търся кондензатор.За три часа обиколих всички магазинчета , но кондензатор не намерих.Отчаянието ми бе пълно ..Накрая оправитела на магазин Пегаз ме прати на ул.Парижка комуна в едно гаражче и там намерих.Имаше 5 бройки и ги взех сичките.Ако някой от варна е закъсал за кондензаторче и не може да намери нека званне 0888758506. Ами смених го и сега всичко е наред.Късмет на всички.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36