Проблем палене 318 ТДС
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
Re: Проблем палене 318 ТДС
колега и на мен тва ми го прави от някалко дни акумулотор на 5 месеца едва ли ще е това значи по принцип моита подкачваще помпа е прецакана и като ми падне под 10 литра и ми гасни но аз не я оставям без нафта и винаги имам над 20 литра в резервоара и не ми се вярва да е тва свещите ми са на 6 месеца и при мен се мачи да запали и като припомпя малко педала на газта и с мъки пали и яко изпушваventostz написа:колеги, пак същият проблем се появи - не иска да пали и това е, сега забелязах, че веднъж запаля ли я, угасям я веднага, и като завъртя пак си пали нормално, значи проблема е докато запали веднъж. това ме навява на мисълта че не температурата е проблема.. някакви идеи?

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Симптомите ви са за свещи колеги, ако не са те има вариант да дърпа въздух.
Може да се е проявило сега като симптом заради промяната на времето, някой маркуч или уплътнение да е сдало багажа.
Вижте си маркуча след горивния филтър дали има мехури
Може и да ви е кофти нафтата...въпреки, че не е чак толкова студено, като знам какво продават по бензиностанциите...
Може да се е проявило сега като симптом заради промяната на времето, някой маркуч или уплътнение да е сдало багажа.
Вижте си маркуча след горивния филтър дали има мехури

Може и да ви е кофти нафтата...въпреки, че не е чак толкова студено, като знам какво продават по бензиностанциите...

- C.Cvetanov
- Потребител
-
Моята беше така. Беха протекли уплатненията на главата на помпата и въртеше докато обезвъздуши, а кат запали пушеше яко. Смениха ги сега протече от към двигателя, ама си пали, ще я карам да и сменят всички гарнитури

кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф
))

- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече не кара такива талиги
vld написа:Симптомите ви са за свещи колеги, ако не са те има вариант да дърпа въздух.
Вижте си маркуча след горивния филтър дали има мехури![]()
колега свещите съм ги купувал преди около 8-9 месеца, също така ги пробвахме и си работят.Нафтата е само и единствено от омв, за маркучите трябва да се провери.. а колега ц цветанов, преди 2 седмици сменях гарнитури на нафтовата помпа.. сега чакам моя майстор да се освободи и ще ходя да я гледаме пак
- hristo_t
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 tds
Здравей. Провери дали някое от маркучетата за излишната нафта не ти е пукнато. Намират се под колекторната тръба. На брой са 4 и влизат в дюзите. Поне при мен това беше проблема със студеният старт миналата зима. Трудно пали студена, но веднъж да запали после няма проблеми. След като малко престои от пукнатото маркуче влиза въздух и за това по трудно пали.
htt
- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
Колеги същия проблем имам с 318 тдс не запали сега вечерта от 8-мия път чак..... върти на стартер а не рита,ритането почна след 4-тия път и запали на 8-мия :Д Свещи съм прегледал реле също.Само маркучите несъм за нафтата...Искам да ви спомена че преди време имах форд мондео и така нейскаше да пали и се оказа че само на 4-ти цилиндър имаше 28 компреси другите по 18 :Д тъй че паленете идва и от компресията която нз дали сте си мерили също и аз несъм 

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
ако всичко останало, което са изброили колегите, е наред!?
то проблема е в компресията!
то проблема е в компресията!
- Azereus
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd e46
- Мечтае да кара: 645i cabrio
Виж дали не връща нафтата! Ако да, сложи си възвратно клапанче преди филтъра!
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! 

- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И при мен така от време на време се зореше сутрин с паленето и се оказа че ми лапа въздух от о-пръстените на маркуча,който излиза от горивния филтър, смених ги и сега няма ядове.
- veselin_nikolov8911
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: рейса да не закъснява
- Мечтае да кара: Болид
- Детайли за колата: изгнила
Здравейте колеги проблемът на моита кола и същият като вашия свещите ги смених преди два дена със чисто нови на бош и колата на първи старт е тегъв върти около 4-5 секунди и пали се едно недостига нафта въпросното реле го намерих къде стои но нямам откъде да го заема някои можели да ми каже откъде да си го закупя аз съм от София ако има значение.Мерси предварително
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум:питаш нещо и теб те питат.
БЪЛГАРСКИ ФОРУМ:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп
Руски форум:питаш нещо и теб те питат.
БЪЛГАРСКИ ФОРУМ:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп
- metodi80
- старши ентусиаст
-
veselin_nikolov8911 написа: въпросното реле го намерих къде стои но нямам откъде да го заема някои можели да ми каже откъде да си го закупя аз съм от София ако има значение.Мерси предварително
В магазините за авточасти можеш да намериш реле или при официален представител.... някои модели релета могат да се ремонтират .... ако покажеш и снимка на релето , ще ти кажа дали подлежи на ремонт ...
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2