Теч на бензин ?!?!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Теч на бензин ?!?!?
Проблема е следния. Когато е студена колата, говоря за едно денонощие да не е работила, а не за няколко часа, и отдолу някъде капе. Притеснява ме че в началото си е по-сериозен теч, като в последствие със загряване на колата, теч-а намалява и след около 5 минути работа на двигателя, всичко е 6. Няма теч, нчма нищо. Бях на сервиз за същия проблем преди време и ми казаха че маркучето било спукано. Въпреки, че уж се постараха да го оправят, сега пак е същото. Възможно ли е пак да се е спукал и каква е причината за това? Действието се извършва някъде около бензиновата помпа.
Защо некапе постоянно, а само докато е студена?
Моля някой компетентен да каже за какво иде реч, защото едно 10% бензин го ръся по пътя. Не е приятно като се има впредвид, че е 1,75 лв.
Защо некапе постоянно, а само докато е студена?
Моля някой компетентен да каже за какво иде реч, защото едно 10% бензин го ръся по пътя. Не е приятно като се има впредвид, че е 1,75 лв.
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
сигурно и на топъл мотор тече ,но се изпарява и не го забелязваш .. то около горивопроводите няма кой знае какво ,провери си ги сам на канал внимателно ,да нямаш смачкана магистрала ,хлабави скоби ,напукани маркучи ,такива неща .. имай предвид че там има налягане и даже да изглежда добре може да сълзи отнякъде ,дай на контакт(помпата тръгва) и наблюдавай горивопроводите ..
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Аз губех бензин от щуцера на обратния бензин. Оказа се, че там просто липсва скобата
Добре, че бяха наблизо ДизелБой и Василен, та я оправихме. Опитай се да установиш дали тече постоянно или само когато си на ниски обороти. Ако е постоянно значи е от горивопровода от помпата до разпръсквачите. Ако обаче изчезва при по-високи обороти значи е от обратния горивопровод(при по-високи обороти в резервоара се връща по-малко гориво и няма да капе). При мен на място си течеше, а като карам не.

Значи, принципно я качих на канал и нищо нетече. Проблема е че докато е кача и колата вече е топла. Теча се появява като е студена, най вече сутрин.
Благодаря за идеите, май ще я оставя да нощува на канал за да видя от къде иде проблема. Понеже споменахте за налягане, възможно ли е горивния филтър да е за смяна и понеже е леко задръстен да избива от некъде около помпата ?
Благодаря за идеите, май ще я оставя да нощува на канал за да видя от къде иде проблема. Понеже споменахте за налягане, възможно ли е горивния филтър да е за смяна и понеже е леко задръстен да избива от некъде около помпата ?
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.
здр.зна4и имам същиия проблем.с м40 съм и проблема ми е същия!
те4е и мирише вътре в купето когато е само студена,защото маркучите са се свили и ако са напукани тече през тях.после се сгрява и или не тече или тече но се изпарява.в моя случай оправянето е да се махнат колекторите отдолу има 2 маркучета сменят се,от тука се сменя гарнитурата на колекторите и всико е ток и жица.ако можеш сам го направи...ама е по добре някой майстор!успех
те4е и мирише вътре в купето когато е само студена,защото маркучите са се свили и ако са напукани тече през тях.после се сгрява и или не тече или тече но се изпарява.в моя случай оправянето е да се махнат колекторите отдолу има 2 маркучета сменят се,от тука се сменя гарнитурата на колекторите и всико е ток и жица.ако можеш сам го направи...ама е по добре някой майстор!успех

!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================
======================
аз имах същия проблем при мен понеже е дизел и ме мирише толкова разбрах случаино един ден като погледнах че оставям петна след себеси ,та при мен се оказа следното,преди време закачих колата от долу така по сериозно явно в резервоара но не се беше спукал а само се е надигнал на горе ,а от горе са му изводите за горивото те са едни пласмасови трабички които се бяха спукали в осноата си,сваля се задната седалка ,под нея има две мвтални капачки поне при мен е така и под тях има две помпи за горивото ,едната беше цялата в гориво ,такаче метни едно око там
7 мнения
• Страница 1 от 1