Отново въпрос за климатик... :-)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Отново въпрос за климатик... :-)

Мнение от JP » 20 Юни 2005, 9:08

Лято е... 8) Жега-а-а-а... :shock: А климатика нещо не работи... :(
Значи, като включа климатика започва да духа леко, ама много леко студено... Не се чува ясно и отчетливо познатото чукане под капака в момента на пускането... Карал съм коли, които направо подскачат при пускането на климатика... Оборотите като че ли леко мръдват надолу и после пак се връщат... Не ми изглежда да е компресор, защото все пак почва лекинко да разхлажда... Най-вероятно има нужда от фреон. Но възможно ли е фреона просто ей така да изчезне... Един вид да се изпари... Или да изтече от някое уплътнение... Вие какво мислите?
Кажете и някое точно място в София, където могат да ми направят диагностика на климатика и евентуално да го напълнят с фреон... Благодаря!

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 20 Юни 2005, 16:01

А да си сменял напоследък филтъра на климатика? Защото, ако духа лееекинко значи се е задръстил. Когато е нов на 4 степен направо трябва да ти разрошва косата от средните дюзи ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JP » 20 Юни 2005, 18:07

Ами, той вентилаторът си духа здраво... Само дето не излиза студено...

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 20 Юни 2005, 18:15

Клапи :( Питай ДизелБой да ти обясни как се оправят. Успех. :)

П.С. Потърси и с търсачката, имаше нещо по въпрса.
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 20 Юни 2005, 18:25

Иво,защо игнорираш проблема с фреона ? Нека човека да си провери климатичната инсталация някъде ...

Аз лично не съм се сблъсквал с такива проблеми и незнам къде има добър сервиз :roll:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 20 Юни 2005, 18:43

фреона си се изпарява на 10+ годишните ни коли ,затова трябва на 2-3 години да се допълва .. най вероятно това е причината .. аз оня ден допълвах моя ,сега вътре става хладилник :D

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 20 Юни 2005, 18:43

Защото предположих, че сам ще се сети да иде да го провери. И пак ДизелБой е твоят човек. Нека те светне за оня сервиз в Горна Баня :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Argos » 10 Юли 2005, 11:13

Колко горе-долу струва един филтър на Е34 за климатика

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 10 Юли 2005, 12:14

100% трябва да се допълни фреон и аз съм го имал този проблем.Относно цената на филтъра мисля ,че беше около 50лв но не съм сигурен.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 11 Юли 2005, 11:56

Argos написа:Колко горе-долу струва един филтър на Е34 за климатика

"Спокойствие и само спокойствие", Карлсон, който живееше на покрива.
Тия дни ще направя един филтър и ще постна снимки. Рекапитулацията е за два филтъра: Пеобразен ПВЦ профил - 4 лв/2метра, филтърна хартия 2 бр. - 5 лв. (стига за 3 смени). Само трябва да имате и две рамки от старите филтри. А, може да си купите и дунапренена лента за уплътняване на дограми, защото вероятно дунапрена на рамките ще се е сдухал.
Изображение

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 11 Юли 2005, 12:14

TheBoss написа:А, може да си купите и дунапренена лента за уплътняване на дограми, защото вероятно дунапрена на рамките ще се е сдухал.

Да сдухва се и точно дунапренената лента върши идеална работа ;)

Argos написа:Колко горе-долу струва един филтър на Е34 за климатика
33 лв е най-евтиния, но стигат до 40-50 лв за 20 гр пластмаса и малко филтърна хартия :evil:
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 11 Юли 2005, 19:55

Здрасти
Фреона може да се изпари и на 10 дневна кола и на 10 годишна ако имаш утечки.
Наи лесно ще разбереш като си проследиш тръбопровода не фреона (търси където са съединенията главно), имаш ли омазняване там ти е проблема фреона увлича със себеси масло после като излети на теб ти остава само маслото там от където си е хванал пътя(нормално е да ти изтече колата има вибрации просто разбери къде е )
Друг начин правиш сапунена вода и слагаш в едно шише от веро (ако нямаш халонова лампа разбирасе или прибор за откриване на утечки :winky: )после разклащаш и правиш пяна около съединенията климата требва да работи тогава
не сам сигурен какъв е типа на компресора на БМВ но аз имах една фабиа на която ми беше седнал електро магнитния клапан дето пуска фреона кам климатика (има един силикагелов филтър които обира влагата от фреона требва да се сменя на около 2 години тук ав тропика в бг не знам)та тои като не се сменя ти задържа този клапан.
маисторите в бг не знам колко са компететни тук кола без А/С нема така че пробваи да си намериш проблема сам и само да ти го напълнят
не забравяи да си намериш иглата (вентила за пълнене )представлява нещо като вентил на колело или на моторче и има една черна капачка от горе търси го от ляво на мотора - от там може да ти изпуска също
Пълненето става по два начина преди компресора или след него зависи от системата
преди компресора се пълни газ а след него течност .
провери си и кабелите към самия компресор да не са се пречкъснали , т.е . да стоят само 3-4 жички
Good luck

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 11 Юли 2005, 20:54

Днес вечерта отидох и го провериха моя естествено беше за допълване, упражнението излезе 50 лв и 5 мин работа.
Видя ми се скъпо щото не вярвах да долеят 300 гр (или мл) но както и да е. Разликата е осезаема на температурата на въздуха който влиза, но разлика в силата на духането няма... впрочем чаткането утихна и сега се включва много по тихо :roll:
Е това е ако някой иска да му кажа къде съм го направил да пише ЛС, не за друго ма ми се вижда скъпо и не ми се прави реклама ...
May the BMW force be with you!

Назад към E34