Zeitgeist - Духът на времето...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Re: Zeitgeist - Духът на времето...

Мнение от kiro_320 » 16 Окт 2009, 21:02

Правилата на марджина са много прости, просто отвреме на време само ги шлайфат. Какви механизми за предпазване да има ? Той самия марджин е механизъм за предпазване на инвеститорите... за това е масово използван.
насдак ??? Насдак.. наистина ли го спомена ? Това същия Насдак ли е на които бившия директор го арестуваха, някъде в средата на сегашната криза, защото умишлено е ограбил инвеститорите ? Сумата беше някакви колосални млрд $, но не ми се търси сега точни цифри и имена.
Всяка компания си има правила, но те се водят от едно общо правило(което споменах), няма как да знам детайлно всички допълнителни правила които създава всяка компаниите, но то не е и нужно.
Да.. отказват да дават, почват да искат... всички живо почва да продава... на такива моменти им викат "пречистване". :mhihi: :mhihi:
ФЕД не е спирал да помпа пари от както е създаден, на моменти забавя, увеличава при войни и прочие, но никога не спира. Защото така е създаден, винаги да трябва повече и повече, това си го има черно на бяло.

Някой, ако си мисли че в САЩ е рая.. и всички са честни госпожички и там пари под масата няма, там за далавери не са чували, живее в заблуда. Тоест то това е добре, зависи от коя страна на бюрото си. :mhihi:

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 17 Окт 2009, 10:55

И нека не забравим как се правят парите точно - ФЕД Резерв (ФР накратко) печата копюрите , депозира ги в сметката на някоя от своите банки и хоп , готово! Това вече са легални пари откъдето се насочват според нуждите. Точно тази инфлационна схема прави корумпирана цялата монетарна система в този и вариант , защото какво е ФР = външна фирма , която дава пари на всички банки с лихва , дава и на държавата и понеже рядко успява да си ги прибира печата нови банкноти... Естествено с гореспоменатите механизми за увеличаване и намаляване на "производството" банките успяват да изтръгнат всичко частно , било то движима или недвижима собственост . И така , любимият на всички ФР просто си играе със стойността на хартийките наричани пари , точно това е актуално и при нас в момента - 2-3 години банките даваха луди кредити , доста хора си накупиха скъпи коли и апартаменти . .. Но какво стана тази година - банката спря кредитите и започна като гладно куче да събира де що може , което автоматично вдига цената на самите пари и прави взетите кредити 2но и 3но по-скъпи , вдига лихвите и допълнително ограбва горките кредитополучатели . В резултат вчера видях автокъща Уникредит , сигурно и другите си имат вече, доста жилища се продават на безценица с наполовина платено изплащане и тн обсебване на частна собственост . Факт е , че понеже сме малка и бедна страна по дифолт , подобни схеми не засягат всички масово , но какво да кажем за горките американци , там и кока-колата е на кредит и целия този корупционен механизъм чисто и просто поробва битието на всеки един като гигантска паяжина ... Затова и имат 2000 ТВ програми , затова и наркотиците ги продава държавата - за да блокира мислещите и по-будни мозъци от рано , за да не мислят за главните проблеми , а да си плащат тихо и кротко ипотеката и да треперят при всяко писмо от банката

Та Zeitgeist не е само евтин филм колега alx , в момента е прерастнало в движение с идеална цел. Мислиш , че има толкова тъпи хора , които да не могат да различат евтиния медиен трик от истината ? Да , не е поднесена със зашеметяващи холивудски ефекти , но и целта на филма е друга - да събуди умовете на хората , да осъзнаят целия монетарен цирк , с който ги въртят още от !вата Световна война насам . И освен критика на сегашния монетарен модел , съдателят на филма Джак Фриско предлага и алтернативен вариант - икономика на ресурсите , без банков посредник и без самите пари...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 17 Окт 2009, 11:37

V-max написа:.... защото какво е ФР = външна фирма ...

капитала на масоните... :winky: Масоните управляват изцяло света
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Окт 2009, 21:17

мислете с факти бе младежи :)

след като демонстрирате такова разбиране на системата и финансов интелект мисля, че трябва да сте се възползвали изцяло от позицията си и да сте направили страшните пари.

като казах страшните пари - гледахме въпросния филм преди години с едни приятели които са доста напред с материала. след като свърши (накрая почти не му обръщахме внимание) филма предизвика бурни комични аплодисменти.

каквото се опитвам да кажа е че не познавам един човек дето да е добре финансово и да го е гледал тоя филм и да не му се е смял.

пък вие разбира се прозирайте големите световни конспирации... както казах- филма е написан за определена аудитория и тази аудитория е много характерна. това не е обида- просто констатация.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Окт 2009, 21:44

alx написа:като казах страшните пари - гледахме въпросния филм преди години с едни приятели които са доста напред с материала. след като свърши (накрая почти не му обръщахме внимание) филма предизвика бурни комични аплодисменти.

Ти лично като преуспял, кое бе най-комичното във филма за теб?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Окт 2009, 22:49

.. аз не съм пре-успял. аз съм точно където съм искал да бъда.

една конспирация от такъв размер има живот една седмица- да не кажа че щеше да се чуе преди да се е случило мероприятието. комичното е че няколко години след това след като нищо не се е чуло конректно- някой да търси под вола теле.

а факта е, че този които го е измислил този филм му е било позволено да го измисли. което само за себе си мисля, че е достатъчен факт че е сметнат за безвреден и безопасен което е синоним на заблуден.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 17 Окт 2009, 23:42

alx, винаги с интерес чета мненията ти, обаче тук останах изненадан
alx написа:... и тази "организация" на която се приписват всичките тези неща във филма, толкова могъща и всепростираща се на всички нива... ще го остави този да го направи този филм? организация която има карт-бланш да убие 3 самолета и два небостъргача американци... ще го остави този (и такива като него) да удрят в десятката? :kuku:

мислете с главите си бе хора. само като видите как е направен филма, с какви манипулативни (елементарни медия-букварни) приоми се действа и.. браво на създателя.. знае си аудиторията и им е дал точно това което са искали да чуят... но да се мисли, че има някакъв обективизъм е ... наивно. "9/11", "сико" са същата промивка.

и след 2 страници:

.. аз не съм пре-успял. аз съм точно където съм искал да бъда.

една конспирация от такъв размер има живот една седмица- да не кажа че щеше да се чуе преди да се е случило мероприятието. комичното е че няколко години след това след като нищо не се е чуло конректно- някой да търси под вола теле.

а факта е, че този които го е измислил този филм му е било позволено да го измисли. което само за себе си мисля, че е достатъчен факт че е сметнат за безвреден и безопасен което е синоним на заблуден.

Аз лично не мога да повярвам, че има чак такава конспирация, но вярвам, че доста важна информация ни се спестява, факт е, че масата от медиите ни заливат с безсмислена информация, която често служи да ни отклони вниманието, да не говорим за манипулации на правителствени нива и т.н. То не че е нещо ново, поне преди 2000г. са го измислили - "Хляб и зрелища"

Филма за мен не е идеален, но мисля, че в него има доста истина. Е, има и идеи който аз не мога да "смеля" - никой нямало да работи, бля, бля. Е кво ше правим по цял ден тогава бре :mhihi:

Казваш че е една евтина продукция - може ли да споделиш защото смяташ така и какво толкова е разсмяло твоите "напреднали" приятели? И щом автора е толкова безобиден и елементарен какво според теб цели? Да бутне сегашния монетарен ред и да създаде нов ли, да привлече внимание, да обере овациите?
И понеже за мен циганите са най-добрите икономисти, за разните марджини, насдаци, битаци и бардаци бих казал само :"Лакомо дупе, кръв сере/големи ги поема и т.н. А и по законите на физиката, не може да произведеш 1 диня, а да изядеш 2. Да, може да "продадеш" на някой 1000, но това няма да продължи дълго
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Окт 2009, 10:22

И аз така и не успях да разбера, кое точно е развселило теб и преуспелите ти приятели?
Силуета на самолетите ли, интересните взривове 20-30 етажа по-надолу ли, "самолета" разбил се в Пентагона и след това изпарил се, не знам?
Наличието на разтопен метал 2 седмици след взрива ли?
Ще бъде интересно да споделиш и с нас, но като факти, а не като мътни предположения.

Относно това, как е излезал филма, както сам виждаш, разпространява се по трракерите, напълно нормална гаражна продукция. Но виж филма на Майкъл Мур? Какво ще кажеш за него, той не е забранен в щатите нали?

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 18 Окт 2009, 11:36

alx написа:мислете с факти бе младежи :)

след като демонстрирате такова разбиране на системата и финансов интелект мисля, че трябва да сте се възползвали изцяло от позицията си и да сте направили страшните пари.

като казах страшните пари - гледахме въпросния филм преди години с едни приятели които са доста напред с материала. след като свърши (накрая почти не му обръщахме внимание) филма предизвика бурни комични аплодисменти.

каквото се опитвам да кажа е че не познавам един човек дето да е добре финансово и да го е гледал тоя филм и да не му се е смял.

пък вие разбира се прозирайте големите световни конспирации... както казах- филма е написан за определена аудитория и тази аудитория е много характерна. това не е обида- просто констатация.

самият факт , че не сте го гледали насериозно говори достатъчно , предполагам и 2рата серия не сте гледали поради същата причина...Така и аз забелязвам , че много хора просто нямат ментален капацитет да го проумеят изцяло , затова е и нормално да има подобни неразбрани реакции като осмиване и отричане . Естествено всеки има избор - трайкай си в матричката , плащай си ипотеката и лизингите и си гледай CNN как търсят афганеца , а той пък бил на адрес точно до щаба на ЦРУ , ама кой да го търси там , нали екшъна е в Азия :mhihi: Атаката срещу 2те кули е 10000% вътрешна инсценировка , затова има прекалено много факти за съжаление покрити от големите медии и покрити със сянката на войната срещу ИРАК , която пък е наречена от самите американски войници = Голямата разходка , бой с виртуални противници и повече ТВ камери отколкото талибани.

Най-добре ще е да го пускат този филм всеки ден вместо новините в 8 , ефектът ще е доста отрезвяващ , току виж българите влезнали в час :D Засега само от TTV1 се осмелиха да го пуснат в ефир и то само 1вата част , но и това е светлина в тунела :)

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 18 Окт 2009, 12:41

Втората част, хич не бе по моите разбирания. Говорят за нещо което няма как да стане, да не говорим че в една такава утопия техническото развитието ще бъде много по-бавно. Скоро попаднах на една интересна реч на Хитлер, за Рузвелт, е има ли нещо общо от тогава и днес?
http://www.youtube.com/watch?v=hOY_0gIV7is

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 18 Окт 2009, 13:00

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 18 Окт 2009, 13:17

2012 here I come! :mrgreen:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Предишна

Назад към Извън Темата