Не знам накъде отиваме......

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Не знам накъде отиваме......

Мнение от ukelichko » 17 Окт 2009, 19:38

Ами всички тия с напрегнатото ежедневие, дето си вярват знаят ли какво е трафик. Например в Рим или Париж. Цариградско изглежда като лош майтап в савнение с истинския трафик. И хората са си спокойни и се изчакват. А в София всеки бърза и си мисли, че ще впечатли някой с шоферските си умения. Ами шофьорската книжка е първото от 20 свидетелства за квалификация в живота ми което изкарах. Даже не ми искаха и средно. Голяма работа като някой може да кара добре. И най-лошото е ако само това може, освен ако не е професионален състезател. Някой спомена за летище София с еднопосочен билет. Май само така ще се оправим.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Окт 2009, 19:54

Scott написа:
Hack0 написа:Ще си размахват газовите пистолети, докато не попаднат на някой с боен и тогава ще им стане весело :bang: ...лошото е само, че много трудно дават разрешително за боен и малко хора имат

Дават найстина МНОГО трудно,малко хора имат законно оръжие,хубавото е ,че не сем в щатите и на нашия пазар не е залят с незаконни пушкала :) Но ако потърсиш ще намериш ;)

Защо да е трудно? Вярно, че е бюрократична процедура и се разкарваш доста, но ако имаш чисто съдебно минало не би трябвало да ти откажат. И доста хора имат законно оръжие, но повечето си го държат в къщи...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 17 Окт 2009, 20:09

ето и една прясна случка с мене...чакам на светофара на ботевградско преди екото и зад мен една вектра ,тръгвам си нормално на светофара и се чува едно злобно свиркане подмятане на предница отзад дърварин се одървил на стана отзаде и кълне,тръгва да ме изпреварва и пак кълне и жестове,а аз си набирам добре и тъкмо бях стигнал 90 :shock: си викам тоа с колко иска да карам в началото на ботевградско,естественно после 3-та до него и го гледам и му се смея а тоя нарежда кат хитлер на млади години и чак даже вкара втора и яко газ на вектрата ма ше и гръмне мотора ,и пак остана в точка :mhihi:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 17 Окт 2009, 20:15

enigma написа:
Scott написа:
Hack0 написа:Ще си размахват газовите пистолети, докато не попаднат на някой с боен и тогава ще им стане весело :bang: ...лошото е само, че много трудно дават разрешително за боен и малко хора имат

Дават найстина МНОГО трудно,малко хора имат законно оръжие,хубавото е ,че не сем в щатите и на нашия пазар не е залят с незаконни пушкала :) Но ако потърсиш ще намериш ;)

Защо да е трудно? Вярно, че е бюрократична процедура и се разкарваш доста, но ако имаш чисто съдебно минало не би трябвало да ти откажат. И доста хора имат законно оръжие, но повечето си го държат в къщи...

Забрави да ти дадът разрешително,аз съм искарал курса,в КОС не съм отишъл защото един от кос ми каза,трябва да се обосновеш защо ти е,пари ли носиш,къв си що си,изобщо не е така искаш да имаш получаваш,сега като регистрирам фирмата ще пробвам,пък да видим какво ще стане :D
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 17 Окт 2009, 20:41

Scott написа:Забрави да ти дадът разрешително,аз съм искарал курса,в КОС не съм отишъл защото един от кос ми каза,трябва да се обосновеш защо ти е,пари ли носиш,къв си що си,изобщо не е така искаш да имаш получаваш,сега като регистрирам фирмата ще пробвам,пък да видим какво ще стане :D

Така е. Трябва да докажеш, че наистина имаш нужда от оръжие, нищо, че закона не го изисква. Смешното е, че е много по-лесно да се сдобиеш с ловни оръжия, които са си доста по-опасни.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 17 Окт 2009, 20:46

Hack0 написа:
Scott написа:Забрави да ти дадът разрешително,аз съм искарал курса,в КОС не съм отишъл защото един от кос ми каза,трябва да се обосновеш защо ти е,пари ли носиш,къв си що си,изобщо не е така искаш да имаш получаваш,сега като регистрирам фирмата ще пробвам,пък да видим какво ще стане :D

Така е. Трябва да докажеш, че наистина имаш нужда от оръжие, нищо, че закона не го изисква. Смешното е, че е много по-лесно да се сдобиеш с ловни оръжия, които са си доста по-опасни.

Да аз одавна искам да стана ловец,намерил съм дружинка,и после си купувам пушка,после и карабина за подборен лов
И като исперкам имам Помпа и снайпер да тепам хората от балкона :paranoid:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Окт 2009, 22:54

Hack0 написа:

Не знам кога и къде е било така, но аз си го изкарах без проблеми с обосновка "за самозащита". Може би в определени райони са по-строги, знам ли....
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 17 Окт 2009, 23:01

Става и законно и незаконно както е било и както ще си бъде в Милата родина за съжаление.
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 17 Окт 2009, 23:03

enigma написа:
Hack0 написа:

Не знам кога и къде е било така, но аз си го изкарах без проблеми с обосновка "за самозащита". Може би в определени райони са по-строги, знам ли....

Не знам от къде си но в София това за "съмозащита" не важи ама хич,като дадеш документ че си некъв шеф и носиш пари,по става ама пак е тегаво,ако кажеш че носиш големи суми ти казват вземи си инкасо

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Окт 2009, 10:57

Не съм навътре с тия работи,но откъслечните ми впечатления са ,че по канален ред е трудно наистина..Веднъж си влизам във входа на блока и униформен ме налази
- "Добър ден,познавате ли този господин- и снимка на един съсед ми показва..-
Да,казвам,познавам го ..
-Кандидатства за разрешително за оръжие,и в тази връзка трябва да ви питам как ще го опишете като характер-проблемен ли е,агресивен,спокоен ...?"Представи ми се естествено,както и мойте имена взе.
Та така.... :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 18 Окт 2009, 11:47

Питат съседите??? :shock: Божичко.....
Тия дето размахват пистолети наляво и надясно са ми много интересни...Трябва да има някакъв начин да им се изземват в последствие, при подадени сигнали, при неоснователно вадене.. не зная, но имам чувството, че Сульо и Пульо могат да имат пистолет вече...
А относно това до колко случката със завиването и засичането е повод да се стреля, съм безмълвна. На всеки се е случвало и движението би било много по-спокойно и безопастно, ако всеки се сеща от време на време, че всичко, което го подразни на пътя, може би той също е правил, или поне не е застрахован, че няма да му се случи.
Какви са тия нерви, какво е това чудо- не знам. Понякога имам чувството, че адекватни хора почти не останаха вече... :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 19 Окт 2009, 11:55

боен или газов? всеки келеш си има газов сега... не им обръщам внимание вече

с полиция работеща за 400лв, толкоз.
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Окт 2009, 12:20

а бе специално за перник,лозен и горубляне са други изискванията....! там питат дали имаш вече няколко убити и дали би използвал оръжието при поръчка в макдоналдс от мак-драйва и ако отговориш отрицателно ти дават пищоф.....
да извадиш "железо" заради такова спречкване е толко тъпо,че нема накъде. ако бехте излетели с приятеля ти с бухалки и ножове вече е друга бира работата.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 19 Окт 2009, 13:46

Да написъл съм в един по горн пост,че супер смотано да се вади джандак за едно такова нещо и пак казвам ако аз бях извадил моя щях да го направя на ренде,но не си заслужава за такива неща да се занимаваш с полиция и тем подобни неща ;)
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 20 Окт 2009, 22:36

Еми някой превзел се в ролята на мутра, без нужния кураж нито в живота, нито за пищова! Мисли си, че е готин като има някво желязо на кръста и това явно му дава право да забрави кой, и какъв е! Защото велики и безсмъртни хора няма!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата