Температурата на борд компютъра е с 10-12 градуса по-висока
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: i7
Температурата на борд компютъра е с 10-12 градуса по-висока
Здравейте!
Четох по форума за проблеми със сензора за външна температура, но не открих проблем като моят. Температурата която ми дава борд компютъра е вярна, но изместена с 10-12 градуса в плюс.
Т.е. ако е 0 градуса на вън, термометъра ще покаже 10, ако е 15 градуса на вън, термометъра ще покаже 25.
Какъв може да е проблемът? И има ли начини за калиброване на температурата от някъде?
Четох по форума за проблеми със сензора за външна температура, но не открих проблем като моят. Температурата която ми дава борд компютъра е вярна, но изместена с 10-12 градуса в плюс.

Какъв може да е проблемът? И има ли начини за калиброване на температурата от някъде?

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Re: Температурата на борд компютъра е с 10-12 градуса по-висока
Хмммм много странен проблем може би е на път да си заминава датчика. Трябва да го замениш с здрав и ако пак е така вече ще търсиш проблема другаде 

- varosi
- кандидат ентусиаст
-
Не ми се иска още да давам 60-70лв. за датчик преди да съм сигурен, че трябва да се сменя. Но в краен случай, ще го сменям. Викам ако не е от него нещо.

- nikolayned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Сивата перла
- Мечтае да кара: Х6
аз си купих датчика за температурата за 45 лв. от турция но нямам буксата понеже скъсахме оригиналния датчик със буксата без да искаме и я загубих
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
Не е такъв проблем. По-скоро е принципен въпроса. За какво да се дават пари, ако проблемът не е в него. Иначе ще си го взема от тук най-вероятно.

- nikolayned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Сивата перла
- Мечтае да кара: Х6
еми аз мога да зема моя датчик и да ти го дам за проба без това не е слаган ,да си го качнеш за проба нямам нищо против тамън да видиш дали не е от твоя проблема. пиши на скаип ако искаш стига да си от софия .
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
По въпроса за принципа:
Напълно съм съгласен с колегата, че този датчик не нещо сложно и може да се побългари. Потърси във форума на Е39 имаше колега, който беше намерил решение за заместител с минимум средства.
Напълно съм съгласен с колегата, че този датчик не нещо сложно и може да се побългари. Потърси във форума на Е39 имаше колега, който беше намерил решение за заместител с минимум средства.
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
varosi написа:Здравейте!
Т.е. ако е 0 градуса на вън, термометъра ще покаже 10, ако е 15 градуса на вън, термометъра ще покаже 25.
Нали си пуснал скалата на Целзий, а не на Фаренхайт

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Колеги решението е елементарно аз го реших като сложих термистор 5 килоома на мястото на датчика защото моя се беше откъснал и сега мери абсолютно точно сравнявал съм го с други търнометри.
Термистора се запоява на кабелите той е с две крачета и няма значени кое къде ще се свърже.
Може да му измислите да го сложите в нещо например аз го мушнах в обувка от чинч за кабели и го залях със силикон да не влиза вода.
Всичко излиза 1.50 лв.
Съпротивлението на оригиналния датчик е 5 килоома и затова няма проблем да го направите така.
Термистора се запоява на кабелите той е с две крачета и няма значени кое къде ще се свърже.
Може да му измислите да го сложите в нещо например аз го мушнах в обувка от чинч за кабели и го залях със силикон да не влиза вода.
Всичко излиза 1.50 лв.
Съпротивлението на оригиналния датчик е 5 килоома и затова няма проблем да го направите така.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- oci
- старши ентусиаст
-
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
;Next написа:Ей това е чевека евала![]()
![]()
"Хитър като карпатска лисица"

Мда, стана перфектно, но може би аз не съм направил нещо като хората, но показва с 10 градуса отгоре...ще се видим в сряда да си кажеш мнението, иначе е пушка. Идеята е гениална.
- oci
- старши ентусиаст
-
ако показва не реална температура значи термистора не е 5 килоома най-вероятно.
- varosi
- кандидат ентусиаст
-
Браво, колега! Кофти, че за датчик БМВ използват термистор, а не - чип-датчик, който да измери температурата и чрез цифров сигнал да я изпрати. Това обяснява защо при мен се измества от реалната. Като проникне вода в него и съпротивлението му се променя, а от там и показанията на борд компютъра.
Моят датчик тотално се прецака и в момента показва перманентно +49,5 градуса Целзий. Счупен е от пред, от към пъпката. И вече наистина мисля да го сменя с нов. Но се радвам и за идеята на колегата с термистора! Според мен ще има колеги, които ще предпочетат да си ги направят така.
Благодаря на всички отново и най-вече на nikolayned, който ми предложи да пробваме с неговият датчик!
Моят датчик тотално се прецака и в момента показва перманентно +49,5 градуса Целзий. Счупен е от пред, от към пъпката. И вече наистина мисля да го сменя с нов. Но се радвам и за идеята на колегата с термистора! Според мен ще има колеги, които ще предпочетат да си ги направят така.
Благодаря на всички отново и най-вече на nikolayned, който ми предложи да пробваме с неговият датчик!

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2