проблем с колата когато вали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivcho_fen
- кандидат ентусиаст
-
проблем с колата когато вали
Здравейте съфорумци.
Имам един малък проблем с мойто БМВ.
Проблемът ми е когато вали навънка и влезна в някоя локва колата прави следното:
1.намалява парното като сила на духане.
2.светва ми лампата за ABS-са.
3.изгася се CD-то.
Ходох при един мой познат електричар който ми каза,че това е било защото влиза вода в динамото и съм нямал кора отдоло под двигателя.
Възможно ли е това да е вярно,и ако някой е имал същия проблем били ми казал как го е отстранил,ако не е от тази кора проблема.
Откаде мога да си взема тази кора.
Другото което е,че един мой колега ми спомена че такава кора е виждал само на Дизеловия двигател,но не и при безниновите?
Благодаря на отзовалите се на проблема ми.
Имам един малък проблем с мойто БМВ.
Проблемът ми е когато вали навънка и влезна в някоя локва колата прави следното:
1.намалява парното като сила на духане.
2.светва ми лампата за ABS-са.
3.изгася се CD-то.
Ходох при един мой познат електричар който ми каза,че това е било защото влиза вода в динамото и съм нямал кора отдоло под двигателя.
Възможно ли е това да е вярно,и ако някой е имал същия проблем били ми казал как го е отстранил,ако не е от тази кора проблема.
Откаде мога да си взема тази кора.
Другото което е,че един мой колега ми спомена че такава кора е виждал само на Дизеловия двигател,но не и при безниновите?
Благодаря на отзовалите се на проблема ми.

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Re: проблем с колата когато вали
Колега,нз къде може да е ти е проблема с тоците,но мога да ти кажа ,че кора под двигателя има и при бензиновите,не само при печките.Може да се намери кора,но трябва търсене ако ще е втора употреба ,а и цената не е ниска.

Имам същия проблем днес в 7 часа заранта едва се прибрах!! Не само парното намаля, фаровете от къси стават на габарити, чистачките едва кретат....
Като форсирам до 3-4 хиляди оборота не става нищо, но някъде около 5000, нещо просвирва(както свири ремък) за секунда и се оправя, до следващата локва.
Като форсирам до 3-4 хиляди оборота не става нищо, но някъде около 5000, нещо просвирва(както свири ремък) за секунда и се оправя, до следващата локва.

- ivcho_fen
- кандидат ентусиаст
-
Значи има и на бензиновите,това е добре до тука.
Но колко ли струва една такава кора ?
А до колегата който има същия проблем,и при мен се чуваше от самото начало като пресвирване на ремък,но аз мисля че това свирене си е от него,защото се мокри с вода.
За фаровете не съм имал възможността да го усетя или видя,за чистачките също.
но май ще трябва да гледам и това вече,че не се знае какво може да стане.
А ти имаш ли кора отдоло или нямаш,зада знам дали да купувам или да търся другаде проблема.

Но колко ли струва една такава кора ?

А до колегата който има същия проблем,и при мен се чуваше от самото начало като пресвирване на ремък,но аз мисля че това свирене си е от него,защото се мокри с вода.
За фаровете не съм имал възможността да го усетя или видя,за чистачките също.

А ти имаш ли кора отдоло или нямаш,зада знам дали да купувам или да търся другаде проблема.

Нямам кора... но аз от както съм я взел, съм без кора.
Минавал съм през какви ли не локви, даже помня че щеше да стане инцидент веднъж понеже нагазих с 60 в някаква река на булеварда.
Но никога съм нямал подобен проблем през каквито и локви да мина - от скоро се появи.
Не са само фарове, всичко което е включено.. светлината на таблото намаля, колата почва да придърпва и всичко става почти веднага след като мина през локва.
На теб предполагам не се появява това с фаровете, защото си с хубав акумулатор.
Минавал съм през какви ли не локви, даже помня че щеше да стане инцидент веднъж понеже нагазих с 60 в някаква река на булеварда.

Не са само фарове, всичко което е включено.. светлината на таблото намаля, колата почва да придърпва и всичко става почти веднага след като мина през локва.
На теб предполагам не се появява това с фаровете, защото си с хубав акумулатор.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
кат начало си опънете ремъците бе юнаци
ако се не оправи мадона е виновна

ако се не оправи мадона е виновна

- ivcho_fen
- кандидат ентусиаст
-
Ремъка е опънат защото ми правиха във вторник динамото,а за акумулатора немога да кажя че е перфектен но да добре си е !!!
Ми колега,и на мен не ми се беше случвало,особено пък зимата дето има една камара сняг и кишя,но знаеш ли !!!
Погледнато реално май ще излезне точно от тая прословута кора,но нека да видим патилите от това дали някой ще помогне.
Ми колега,и на мен не ми се беше случвало,особено пък зимата дето има една камара сняг и кишя,но знаеш ли !!!
Погледнато реално май ще излезне точно от тая прословута кора,но нека да видим патилите от това дали някой ще помогне.

- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
мисла че ти трябва нов акомулатор не го натягай тоз ремък а го смени защото като се износи ремъка дори натегнът преплъзга и недозавърта генератора,което ме подсеща да го провериш и него да не е заминал и да не до зарежда акомулатора и когато включиш много неща като парно,чистачки и фарове е напъно в ред на нещата да изчезват за малко или да намаляват действието си мисла,че с едни 200 лева максимум ще се оправиш няма вариант всичко да си е заминало на куп за това може и по малко да ти стигнат при здрав акомулатор.
Но провери всичко и тогава купувай каквото е нужно.Че и аз съм имал такива проблеми и с ремък и акомулатор или 100 лева на Опелчето му стигат.И попитах моя колега за съвет тогава стар шофер цял живот блъскащ се с такива и подобни проблеми и той ме заведе при един старши замерихме нещата и решихме проблема.
Но провери всичко и тогава купувай каквото е нужно.Че и аз съм имал такива проблеми и с ремък и акомулатор или 100 лева на Опелчето му стигат.И попитах моя колега за съвет тогава стар шофер цял живот блъскащ се с такива и подобни проблеми и той ме заведе при един старши замерихме нещата и решихме проблема.
- VNM
- кандидат ентусиаст
-
А да добавя на Опела няма кора и много по вероятно да се намокри каквото и да било по двигателя и сега вече нямам проблем.Кората е добре да си я вземеш и нея стига кинти да имаш оше една защита поне да не глътне вода мотора или да го обезапасиш максимално колкото са го измислили Баварците.За нафтите не е толкова задължителна,че и да се намокри няма да огасне ама и те гълтата водица а тогава отива на основен ремонт.карайте лекичко в водите и се пазете сами.Тва знам тва казвам дано съм бил полезен.
- ivcho_fen
- кандидат ентусиаст
-
Значи ремъка си е напълно редовен и не е натяган.Толкова колкото си е (в границите на нормалното) не е пипам повече.Излишно сме го погледнали зада знам дали да се сменя при положение че сменях четки,реленце и лагерите на динамото.И честен да съм преди ми зареждаше 13.8 при пуснати фарове парно,а сега когато смених дадените неща за динамото ми зарежда 14.4 при пуснатите консуматори които споменах по горе плус CD-to и немърда от 14.4.Това да сменя акомулатора,какво трябва да имаш в предвид 

- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
Такава кора си взех вчера за бензин---60лв. с ддс.
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
Старото ми бмв правеше такива чакмаци когато валеше дъжд.Сложих му и кора и какво ли не.Така и си замина с този проблем.М43 1.8
- ivcho_fen
- кандидат ентусиаст
-
Опсссс говорим си за един и същ автомобил.
И ти направо ме размаза с този отговор
Неискам колата ми да има такива буламащини,искам да е вред,не да се чудя някой ден как да се прибера

И ти направо ме размаза с този отговор

Неискам колата ми да има такива буламащини,искам да е вред,не да се чудя някой ден как да се прибера

- VNM
- кандидат ентусиаст
-
еми имам в предвид,че на моята кола и беше всичко здраво ама акомулатора като се е разредил или да ти го кажа да ме разбереш не задържа ток и става тоя проблем,ако не иска да запали някой ден на студено а като я покараш и след това си запли и няма проблеми до следващата сутрин е тогава е акомулатора ама явно още не си е заминал напълно.А и ремъка ти казах че и да е стегнат оптегнат де пак може да преплъзгва.
- VNM
- кандидат ентусиаст
-
имам още една идея вий дали имаш маса двигател купе.Това е един като плетеница кабел в повечето случаи,ако го нямаш може и тва да дава някакъв проблем.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2