проблем с парното
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
проблем с парното
Здравеите колеги имам едно такова питане.Вчера нещо странно ми се случи парното ми докато не карам колата не работи смисъл духа си студено се едно сам пуснал климатика...Но като тръгна да я карам и я настъпа тръгва как става тоя номер ?!?!?! Възможно ли е да ми е запушен филтър или нещо друго ?
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Re: проблем с парното
Нямаш охладителна течност,и от там на ниски обороти не духа топло.Долей и обезвъздуши системата и си шест.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Monoid
- младши ентусиаст
-
Добре де мамка му преди 3 месеца налях течност сега ми я е дръпнало до дъното почти да не би да ми е духнала гарнитурата.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- pistata9889
- ентусиаст
-
Споко не са парва младост колите ни,че да се притесняваш.Наглейдай я по често!
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- Monoid
- младши ентусиаст
-
Не щото и преди ми се е случвало да доливам вода...имах преди проблем с термостата и я прегрях и нз.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- pistata9889
- ентусиаст
-
Спокоино мотора е корав.
Колега върви на сервиз и си провери всичко.На мен така ми губеше течност откакто си купих колата преди 7-8 месеца.В началото не ми правеше впечатление много.Първо смених тройника,че капеше от него.Оня ден гледам един такъв фланец много прилича на тройника но се намира горе отдясно на колекторите и той пуска.Оставих в сервиз,смениха го,но продължаваше да ми спада нивото.Провериха обстойно и излезе,че е гарнитура,пускаше точно под тройника отзад.Неска ми звъннаха и ме "зарадваха",че освен гарнитурите и едни гумени неща в главата(забравих как се казват,не разбирам много от коли) след проверка в камера излиза и че главата е пукната на 3- ти цилиндър.Оттам заварки,легла на клапани и незнам още кви простотии.И една приятна сума за целия ремонт от около 500 лв.Леко ми се стъжни.Така че по-добре навреме да откриеш проблема щото после боли.
Dpy написа:......Оттам заварки,легла на клапани и незнам още кви простотии.И една приятна сума за целия ремонт от около 500 лв.Леко ми се стъжни...........
туй си е направо за почерпка (..... че си се оттървал само с 500лева)
- Monoid
- младши ентусиаст
-
А колата ти дигаше ли температурата като е спукана главата или не щото принципно сам чувал че като е спукана главата дигат.И по междо другото и на мене ми се стъжни като ми каза тия неща/
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Не колата си вървеше абсолютно нормално.Не смесваше масло с антифриз или обратното.Само дето намаляваше антифриза.Т.Е. отишло е много малко антифриз в маслото,но количеството е малко и не се е пресякло маслото.Майстора каза,че не е нужно да го сменям.Съветвам всички колеги ако имат възможност да сменят профилактично 2-та тройника,термостад,виско,водна помпа,капачка на казанчето.За да нямат моите проблеми.После винаги излиза по-скъпо,вече го знам.Стана ми ясно,ясно,че охладителната система е изключително важно да е в перфектно състояние.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Dpy написа:Стана ми ясно,ясно,че охладителната система е изключително важно да е в перфектно състояние.
Колега , изключително важно е всяка система да е в добро състояние (щото за перфектно състояние на наще стари коли е трудно да се говори...). Какво стана в крайна сметка , реши ли си проблема ...?
За да ти губи толкова много течност , не е добре работата ... По горе прочетох , че за три месеца течността е била почти на дъното на преливника ... това не е нормално , да знаеш ... един колега ти беше казал да наглеждаш по -често , е колкото и да наглеждаш , явно е че системата губи течност .... Установи ли от къде е ... ? Иди премери компресията на двигателя ( ако има лоша гарнитура на глава ще си покаже ... ). Разните тройници , маркучи , термостати и т.н .. както си казал е хубаво наистина да се сменят ...
Недей да бързаш да се отчайваш,при теб проблема може да е много по-прост.Просто,иди ако имаш някъде да я погледнеш на канал от къде тече или по-добрият варянт на сервиз.Monoid написа:И по междо другото и на мене ми се стъжни като ми каза тия неща/
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
На мен ми изгуби към 250 грама антифриз за година някъде, сега като смених ламбдата гледах че е побеляла, маркучите не ги надува днес ги гледах, сега като чета си мисля заслужава ли си според вас да отваряме двигателя да сменя гарнитурата на главата и гумичките на клапаните като се има предвид че няма никакви други симптоми!
Иска ми се да ги сменя тези гумички защото ми се иска да я карам на пълна синтетика, пробвах преди двигателя работи чудесно но така ми изгори към литър и малко масло за 10 000км,с полусинтетика 10/40 не надвишава 350г.
Спорд вас заслужава ли си интервенцията?
Иска ми се да ги сменя тези гумички защото ми се иска да я карам на пълна синтетика, пробвах преди двигателя работи чудесно но така ми изгори към литър и малко масло за 10 000км,с полусинтетика 10/40 не надвишава 350г.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
според мен, не!Nukem написа:На мен ми изгуби към 250 грама антифриз за година някъде, сега като смених ламбдата гледах че е побеляла, маркучите не ги надува днес ги гледах, сега като чета си мисля заслужава ли си според вас да отваряме двигателя да сменя гарнитурата на главата и гумичките на клапаните като се има предвид че няма никакви други симптоми!
прекалено са малки загубите!
- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
Намери първо от къде губи течност.След това долей такава и обезвъздуши на пуснато парно---задължително,че да излезе въздуха и от радиаторчето на парното.Хубаво е дори колата ти да е леко наклонена,с предницата нагоре.Друго,както бе при мен,радиаторчето на парното бе задръстено и духаше топло само на високи обороти.Изчисти го да си спокоен.Може и клапона на парното да ти прави проблеми.Успех!!!
Пиши после от какво се е оказал проблема!!!!!!
Пиши после от какво се е оказал проблема!!!!!!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2