Въпросче отностно инсталирането на фарове за мъгла

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320d M Sport

Въпросче отностно инсталирането на фарове за мъгла

Мнение от DaDurty » 15 Окт 2009, 22:58

Здравейте.. знам че има теми и то не само в нашия форум как и по какъв начин се "инсталират" на коли, които не са имали такива... моята също е нямала... махнах капаците на предната броя и със задоволство установих че имам кабели за халогенни.... закупих си такива... закачих кабелите.. проверих всички бушони... но естесттвено нямам бутон на лаит модула за предни такива.. Въпроса ми е: Има ли вариант без да се сменя самия модул, а само да се закачи тяхното активиране примерно към бутона за задните светлини за мъгла... и ако да как точно.. много разглеждах и четох, но освен стандартното окабеляване и смятаната на модулите.... не намерих алтернативни решения.. Ако някой се е сблъсквал с това ще съм мн мн благодарен..
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Re: Въпросче отностно инсталирането на фарове за мъгла

Мнение от kiko™ » 16 Окт 2009, 9:52

Не е нужно да се сменя целия модул, може да се смени само предното панелче на което стоят копчетата, но пък него много трудно ще го намериш без самия лайт модул. Това със вързването на предните към задните халогени по принцип не е невъзможно, но при положение че си имаш прекарана инсталация за предните халогени ще е доста глупав. По-добре си намери лайт модул със копче и за предни халогени и му вземи само предното панелче.

П.П. Става и лайт модул от английска е46-ца ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 16 Окт 2009, 10:10

Найстина ли имаш окабеляване и аз трябва да проверя ама не ми се дават 50-60лв за халогени и отделно 60-70 лвза лайт модул ако се измисли нещо с задните фарчета за мъгла ще е много по добре
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 16 Окт 2009, 12:58

Относно задната светлина за мъгла... има ли някаква причина да е само една? И ако не, дали може да се сложи още една, за да бъдат симетрични? :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 16 Окт 2009, 13:00

Значи не ви трябва лайт-модул, ако искате да побългарявате (аз така съм направил)
Мойта нямаше инсталация за халогени, прекарах си я до бушоните под предния капак. Там сложихме реле и монтирах допълнително копче (отдолу под малката жабка до шофьора) и от там си пускам предните фарове за мъгла. Така ги вързах че да не мога да ги забравя включени (при махане на ключа гаснат).
Единственото неприятно е че не свети зелената лампа на таблото когато са включени.
Иначе с преден панел от лайт модул става като по учебник, има и тема кои са точните номера на предпазителите и т.н., но си е малко скъпо за едни халогени (рядко някой продава само предната част на лайт модула)

ПП:
Wolfen написа:Относно задната светлина за мъгла... има ли някаква причина да е само една? И ако не, дали може да се сложи още една, за да бъдат симетрични? :)

:arrow: едно време в подфорум Е36 коментирахме подобна тема и мисля, че при някои модели зависи от това за кой пазар е произведена, от годината. Дали да е от ляво или от дясно. Можеш да я потърсиш темата, но все пак не се достигна до някакво смислено обяснение, освен че две ще пречат много ... но имаше и колеги с по две задни светлини за мъгла, и други които сами си ги бяха прекарали (има място)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 16 Окт 2009, 13:15

Wolfen написа:Относно задната светлина за мъгла... има ли някаква причина да е само една? И ако не, дали може да се сложи още една, за да бъдат симетрични? :)

Възможно е да се направи колега, ето тук можеш да видиш как става. Не е трудно и надявам се ще можеш да се ориентираш по картинките.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 16 Окт 2009, 13:45

Да колега аз моите лично съм си направил дясната светлинка да свети защото е по яко :mhihi: само трябва да пуснеш един кабел под кората на багажника до отива до другата светлина която ще правиш и вече дупчиш оная цялата ламаринка само тя се прави по трудно аз по различен начин я направих ама пак свети и слагаш една 21w лампа и си готов доста доволно светят двете когато ги пуснеш аз особенно като давам на зад вечер винага ги пускам много помагат да виждаш по добре. Или пък някой като ми кара на дълги вечер и като му ги пусна за мъглата и много бързо се сеща да ги спре :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320d M Sport

Мнение от DaDurty » 16 Окт 2009, 14:46

Next написа:Найстина ли имаш окабеляване и аз трябва да проверя ама не ми се дават 50-60лв за халогени и отделно 60-70 лвза лайт модул ако се измисли нещо с задните фарчета за мъгла ще е много по добре

да имам си и си личи че е заводски сложена... и аз мн се учудих... за това реших веднага да се възползвам :lol:
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 27 Ное 2010, 18:03

Next написа:Да колега аз моите лично съм си направил дясната светлинка да свети защото е по яко :mhihi: само трябва да пуснеш един кабел под кората на багажника до отива до другата светлина която ще правиш и вече дупчиш оная цялата ламаринка само тя се прави по трудно аз по различен начин я направих ама пак свети и слагаш една 21w лампа и си готов доста доволно светят двете когато ги пуснеш аз особенно като давам на зад вечер винага ги пускам много помагат да виждаш по добре. Или пък някой като ми кара на дълги вечер и като му ги пусна за мъглата и много бързо се сеща да ги спре :mhihi:

Мисля и аз да го направя - най-вече заради по-добрата осветеност като паркирам вечер... нямам парктроник и това ще ми е полезно :D А и наистина някой ако ми се закове отзад на дълги ще мога да го вкарам в правия път :smoke:
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 27 Ное 2010, 18:42

И аз нямам дясна задна светлина за мъгла и си мислих че крушка е изгоряла и отварям и кво да видя няма място каде да се постави крушката и кабели няма!Интересно как се прави така че да има гнездо за крушката и как се прекарват кабелите и къде точно се свързват?!? :dunno:
ИзображениеИзображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Ное 2010, 21:55

и в нашият форум е писано Заглавие: Осветление във вратите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 27 Ное 2010, 22:40

© написа:и в нашият форум е писано Заглавие: Осветление във вратите

Да обаче колегата взема ток от съседната крушка по този начин не отслабва ли реалната светлина на стоповете?!!
ИзображениеИзображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 27 Ное 2010, 23:20

Много зависи от мощността - аз предполагам, че инсталацията няма да има проблем с още една крушка.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shark1986 » 28 Ное 2010, 19:06

Zagy написа:Много зависи от мощността - аз предполагам, че инсталацията няма да има проблем с още една крушка.

Аз си мисля че светлината която трябва да излъчват ще се поделят между двете крушки!Няма ли начин да се прекара втора верига в смисъл да не са и двете в една!?!
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i '99

Мнение от s_spasov » 03 Дек 2010, 21:34

DaDurty написа:
Next написа:Найстина ли имаш окабеляване и аз трябва да проверя ама не ми се дават 50-60лв за халогени и отделно 60-70 лвза лайт модул ако се измисли нещо с задните фарчета за мъгла ще е много по добре

да имам си и си личи че е заводски сложена... и аз мн се учудих... за това реших веднага да се възползвам :lol:

Моята също е с афтърмаркет халогени. Прекарани са кабели до акумолатора и там е сложено релето и бушончето. От там влиза в купето и им губа дирата :) Някъде са ги свързали към задния фар за мъгла, защото и моят лайт модул няма копче за халогени. Не пречи особенно ако ги ползвате само по предназначение а не за гъзария
Изображение

Следваща

Назад към E46