Всичко за навигациите: BMW Business, BMW Professional

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Re: някои да ми помогне ако може !

Мнение от BMW120 » 16 Окт 2009, 2:30

lusienk написа:
ickonee написа:здравейте спешно ми трябва диск с навигация за бмв 530д 2004 г. малката навигация .. не съм много наясно с нещата така че ако някои има диск или иска да направи и е от Бургас или окрага да ми пише ЛС колко ще ми струва това...

Здрвеи колега. Над твоя пост има сайт от който можеш да изтеглиш навигацията. След като изтеглиш файловете ги слагаш в една обща папка. С десния бутон на мишката кликваш върху първия файл и натискаш Extract here( ако ти е на Български -Разархивирай тук), Преди това си изтегло последната версия на Win Rar. След това трябва да имаш от последните версии на Nero. Купи си двуслойно ДВД което е 8,5ГБ. Разархивирания файл , който ше ти се получи около 6.2гб го запиши , като Image file , с Nero. Скоростта на записване , я задай най -ниската 2,4х. Важно е и ДВД-то да е марково , а не накакво китайско менте.Записванет трае около 40мин.

Супер обяснение пич. Обаче имам едно въпросче. Екстрактнах първия фаил обача само той е към 7гб. Как така тогава всичките схе са общо 6.2гб?
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd LCI

Re: някои да ми помогне ако може !

Мнение от lusienk » 16 Окт 2009, 10:13

BMW120 написа:
lusienk написа:
ickonee написа:здравейте спешно ми трябва диск с навигация за бмв 530д 2004 г. малката навигация .. не съм много наясно с нещата така че ако някои има диск или иска да направи и е от Бургас или окрага да ми пише ЛС колко ще ми струва това...

Здрвеи колега. Над твоя пост има сайт от който можеш да изтеглиш навигацията. След като изтеглиш файловете ги слагаш в една обща папка. С десния бутон на мишката кликваш върху първия файл и натискаш Extract here( ако ти е на Български -Разархивирай тук), Преди това си изтегло последната версия на Win Rar. След това трябва да имаш от последните версии на Nero. Купи си двуслойно ДВД което е 8,5ГБ. Разархивирания файл , който ше ти се получи около 6.2гб го запиши , като Image file , с Nero. Скоростта на записване , я задай най -ниската 2,4х. Важно е и ДВД-то да е марково , а не накакво китайско менте.Записванет трае около 40мин.

Супер обяснение пич. Обаче имам едно въпросче. Екстрактнах първия фаил обача само той е към 7гб. Как така тогава всичките схе са общо 6.2гб?

Виж сега пич, ако си изтеглил всички файлове и чукнеш върху първия файл екстракт. Той разархивира всички файлове в един общ файл.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Всичко за навигациите: BMW Business, BMW Professional

Мнение от BMW120 » 16 Окт 2009, 10:38

Хехех усетих :)
Мерси все пак.
И сега тоя фаил го записвам на наи бавна скорост на едно ДВД като img file така ли? И после се бумка в колата и то трябвя само да тръгне или...?
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lusienk » 16 Окт 2009, 10:40

BMW120 написа:Хехех усетих :)
Мерси все пак.
И сега тоя фаил го записвам на наи бавна скорост на едно ДВД като img file така ли? И после се бумка в колата и то трябвя само да тръгне или...?

Да , на скорост 2.4Х и го бумкаш в колата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 16 Окт 2009, 10:43

lusienk написа:
BMW120 написа:Хехех усетих :)
Мерси все пак.

Да , на скорост 2.4Х и го бумкаш в колата.

Чук! Ше пробвам, мерси!
А гледам че имам 4.7гб Вербатим. Предполагам трябва да взема от по големите?
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520Д

Мнение от gkgeorgiev » 17 Окт 2009, 20:51

gkgeorgiev написа:
BMW120 написа:
OxoBoxo написа:Какво се промени при мен след ъпдейта:(Той е 5 часа и се прави на всички системи в колата, не може да само на 1-с-ма)
- В пъти по-бърза работа на И-драйва, особенно на Навито (някой път ме изхвърляше от картата или чакам 20сек. ако сменя мащаба от 100км->1км, сега за 2-3 сек го прави)
- Тунера - по чувствителен, по-голям диапазон и още обции, които така и не знам за какво се ползват :lol:
- Автомат(скорости) - много по-чувствителен респонс( при ниските) се едно нова кутия са ми сложили
- Разход на гориво : от 16-17(градско) --> 11-12, извън ~8.5--> ~7.6 ( малко ми е тежък крака ) иначе при спокоино извън градско(магистрала) (110-120км/ч) ->6.6л :shock:

Ибаааааах маа му....16 градско....? Човек ти ше ме откажеш да си купувам автоматик :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аз все си мислех че поне извънградско на магистрала ше ми харчи най-много 6л ако карам с 160 примерно и вклча автопилота...

То зависи и от кубиците, аз например мойто 320Д на 160 средния ми разход е 5.4 с ръчна скоростна а градско е около 10-10.5

BTW утре си запазих час в Дарукар да ми направят обновяването на софтуера. После ще споделя впечатленията си ;)

Колеги, мега разочарован съм от Дарукар! :ranting: :no:
В Петък си оставих колата да ми обновят софтуера с идеята да просвири и MP3ки. Като резултат нито MP3ки чете, нито се усещат някакви подобрения в бързодействието на софтуера, нито допълнителни функции в него, че даже и вече нямам светлинните ефекти от светлините по купето и вътрешни светлини! Единственото ново е че вече не е със кафевия фон а със сивия! А приемчика ми изтърси ако не можело да свири МП3ки сега, може и въобще да не поддържа.. толкова неадекватно и непрофесионално!

В понеделник ще звъня да се разберем да си оправят бъкиите. И това ми било официален сервиз!? :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е(90)335I
Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников

Мнение от OxoBoxo » 18 Окт 2009, 10:45

светлинните ти ефекти се включват от плафона в купето, и сега трябва да си направиш всички настройки на И-драйва наново.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gkgeorgiev » 18 Окт 2009, 11:28

OxoBoxo написа:светлинните ти ефекти се включват от плафона в купето, и сега трябва да си направиш всички настройки на И-драйва наново.

Мерси за отговора колега и извинявай за тъпия въпрос но на кое се вика плафон?
Иначе аз настройките на И-драйва ги направих и си мислих, че тези светлини ще се оправят като задам на настройката Lights - Sensitive.

BTW и още нещо се сетих... до колкото знам след преинсталиране...гласовите команди си останаха на немски, а до колкото бях чел във форума след преинсталация трябваше да станат на английски :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lusienk » 18 Окт 2009, 23:37

gkgeorgiev написа:
OxoBoxo написа:светлинните ти ефекти се включват от плафона в купето, и сега трябва да си направиш всички настройки на И-драйва наново.

Мерси за отговора колега и извинявай за тъпия въпрос но на кое се вика плафон?
Иначе аз настройките на И-драйва ги направих и си мислих, че тези светлини ще се оправят като задам на настройката Lights - Sensitive.

BTW и още нещо се сетих... до колкото знам след преинсталиране...гласовите команди си останаха на немски, а до колкото бях чел във форума след преинсталация трябваше да станат на английски :(

На английски са , ако изрично кажеш да ти сменят езика.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gkgeorgiev » 19 Окт 2009, 8:26

Колеги, да попитам пак, звучи ми абсурдно според поручванията които правих из интернет... но възможно ли е моя iDrive Pro на 320Д регистрирано 10.03.2006-та да не поддържа MP3 дискове? Защото майстора от Дарукар просто изтърсва някакво обяснение което все едно майка ми го казва "радиото ви може да не поддържа MP3".

P.S. Според VIN-a ми е произведена:

* Year...................2005
* Month..................2
* Golgofa.RU ver.03.2008 *
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 120d
Мечтае да кара: Хилядолетния Сокол

Мнение от georgekodinov » 19 Окт 2009, 15:50

Напълно възможно е да не поддържа mp3. Моята 120d и тя не поддръжа mp3 дискове. Обновява се софтуера при дилъра. Но не е тривиално до колкото разбрах.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 19 Окт 2009, 16:06

Да, възможно е да не поддържа мр3. Особено ако си с Бизнес версията...
Дали може да се оправи? - Не знам :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Окт 2009, 16:26

((:BuKcu:)) написа:Да, възможно е да не поддържа мр3. Особено ако си с Бизнес версията...

Може, сменя се софтуера ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gkgeorgiev » 19 Окт 2009, 16:28

((:BuKcu:)) написа:Да, възможно е да не поддържа мр3. Особено ако си с Бизнес версията...

Там е проблема че съм с Про а не Бизнес (имам и ДВД и СД) :/ Затова не вярвам на "специалиста" от Дарукар че не може да се направи да възпроизвежда МП3.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lusienk » 19 Окт 2009, 16:35

gkgeorgiev написа:

Там е проблема че съм с Про а не Бизнес (имам и ДВД и СД) :/ Затова не вярвам на "специалиста" от Дарукар че не може да се направи да възпроизвежда МП3.

Защо не пробваш в Камор да видиш какво ще ти кажат.
Само за пример : снощи ударих колата и едната джанта е фитка. Звъннах в Камор и по последните 7 цифри от шасито човека ми видя модела на джантата и цената. В дару кар по номера на шасито не можаха да ми дадат отговор за модела на джантата. Трябвало колата да се закара до там за да видят джантата за да ми кажат какъв модел е и цената за нея.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series