Е30 въпросче

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Е30 въпросче

Мнение от BMW_325i » 18 Юни 2005, 14:08

Пичове има ли Е30 '87-и набор който да е с хидравлика :roll:
сериийно нямат нали :?:

И може ли с не много преправяния да се сложи ел. шибидах...имам предвид че и сега има ама е с ръчка :lol:
примерно с моторче от Е34...друго нещо трябва ли :roll: механизма същия ли е?
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 18 Юни 2005, 15:52

Първо по въпросът с хидравликата ако му е слагана допалнително е възможно ;) По въпросът с шибидашката визможно е да си монираш ел механизамм :winky: А иначе на петицата и на Е30ката съм чувал че шибидаха е еднакаъв еденичния де ианаче механизма незнам може и тои да съвпада :roll: :winky:

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 18 Юни 2005, 16:33

Даже Пенчев може да те отвори за ''Комфорт модул за шибидах''.
Ако съдим по постовете на Явор от тази тема: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... B%E8%EA%E0 , би трябвало да има! :)
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 18 Юни 2005, 20:26

има серийно с хидравлка.но мотерчета за 2-ен и 3-ен стоп са различни.имам и двата модела с инсталация,реле и светещ бутон ;)
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325i » 18 Юни 2005, 22:11

колко пара за комплектчето за 2-ния :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325i » 19 Юни 2005, 1:14

А каква е разликата в конете...по точно от къде идва разликата при моторите М10 с карбуратор.
едните са 90к.с. другите 98...от къде е разликата?
и как да позная кой колко к.с. е :roll:

Новини
Аватар

Re: Е30 въпросче

Мнение от Новини » 19 Юни 2005, 6:57

BMW_325i написа:Пичове има ли Е30 '87-и набор който да е с хидравлика :roll:
сериийно нямат нали :?:

И може ли с не много преправяния да се сложи ел. шибидах...имам предвид че и сега има ама е с ръчка :lol:
примерно с моторче от Е34...друго нещо трябва ли :roll: механизма същия ли е?

За хидравликата отговора е да ;)

За ел люка. Можеш да сложиш няма проблем ноооо първо да те подготвя малко. Кажи ми точно каква ти е колата? Ако е с шест цилиндров двигател то със сигурност има чек контрол отгоре при панорамното огледало и съответно има и кора отгоре - това е добре. След поставянето на ел люка кората ще ти покрива механизма но е добре от колата донор да вземеш и кора, която е без дупката за ръчката. Трябва да вземеш също и цялата инсталация от кабеляците за моторчето - реле, копче и т.н. Ако този, от който го взимаш е пич, ще ти даде и комфорт модула - това е модул, който позволява да ползваш ел. стъклата и ел. люка си и при изгасен двигател и отворени врати, което си е удобно. Представлява едно простичко реле с няколко кабелчета. Ако пък си имаш ел. стъкла то вероятно колата ти го има и ще вържеш люка към него без проблеми.
При тройния стоп ми се наложи да сменя и водещите тръби, в които се прибират жилата и на чиято планка се монтира моторчето. При двойния стоп незнам дали ще се наложи да се прави и тази интервенция, но е добре все пак да ги вземеш и тях.

За начало напиши имаш ли кора горе, също така имаш ли ел. стъкла. После ще ти напиша всичко, което ще ти трябва а ако се хванеш да правиш този проект ще ти напиша и как точно става. Гледам, че си от София - така че бих могъл и да ти помогна направо да го сложим. На моята кола сам й добавих пълния ел. пакет като изградих оригинално както си е ел. инсталацията така че опит не липсва ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 20 Юни 2005, 10:43

BMW_325i написа:А каква е разликата в конете...по точно от къде идва разликата при моторите М10 с карбуратор.
едните са 90к.с. другите 98...от къде е разликата?
и как да позная кой колко к.с. е :roll:

Според каталожната информация:
http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_ ... 001_flag=1
М10В18 98 коня с карбуратор се е слагал фабрично само на Е21 (но не и на Е30) и то 'първата вълна' 75-80
Всички останали М10В18 с карбуратор (и на Е21 и на Е30) са по 90 коня.

Откъде идва разликата?
Иронично, но факт:
Старият вариант (дето е 98 коня) според каталога на Колбеншмид е със степен на сгъстяване 8.3 : 1 докато новият е 9.5 : 1
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... ht=#180246
Би следвало новият да е по-мощен, но уви.
Предполагам, че "спъването" е дошло от по-икономичен и по-екологичен карбуратор. Иначе просто не мога да си го обясня.
По въпроса как да познаеш кой колко е - не мога да ти помогна.
Ако попаднеш на Е21 318 отпреди 80-та година - най-вероятно е такъв.
Но имайки предвид кога са произвеждани, сигурно не се намират лесно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325i » 27 Юни 2005, 15:50

some more questions ;)

слаба ли са им предниците?всяка пролет съм трябвал да я правя :confused:
маслото ако не се смени на 8к км...страшно лоши последствия щяло да има...?
може ли да се сложи оборотомер?имам предвид в оригиналното табло да се замени часовника с оборотомерче...и разходомер :roll: къде се връзва разходомера?
или ако не става така ако си взема ново табло с оборотомер иразходомер може ли да се закачат буксите и да бачка одма :?:

на 5-та с 120 на колко оборота сте :roll: (някъде мога ли да видя предавателните числа на ск. кутия и диференциала :roll: )

как мога да сложа говорители в предните врати?продават ли се някакви пластмасови касички :roll:

и защо съм с 5ск?един ми обясняваше че М10 Б18 карб....'87 са само с 4ск :)

за сега толко :lol: ;)

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 27 Юни 2005, 18:04

Предница няа да правиш повече от други коли окачването на Е30 е доста здраво като за наще пътища :idea: Нищо няа му стане ако го смениш маслото на 8к (М10 мАтора е упорито здрав) ма е по хуу тогава да го сменяш поне аз така правя :idea: Може да се сложи оборотомер аз съм така :idea: за разходомера друг да каже. И мойта е с 5ск бивша М10ка с карб :idea: Един въпрос: кой некомпетентен тип ти говори такива простотии с извинение и дали е подържал е30ка някога :?: :!:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325i » 27 Юни 2005, 18:52

абе поддържал е уж :mhihi:
а от къде мога да намеря само оборотомерчето :roll: колко ще струва :?:

Назад към E30