Обезвъздушаване на съединителя?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Обезвъздушаване на съединителя?
Вчера смених плунжерчето на съединителя (доло на скоростната). Сега не можем да обезвъздушим съединителя. това което правим е следното. Авера помпи и задържа аз съм отдолу и съответно когато той задуржи аз развивам пробката да излези въздуха после завивам и той пак помпи и така... И не става ???
- buko89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Convertible
- Мечтае да кара: e 36 M3
- Детайли за колата: golqma bega4ka e
Re: Обезвъздушаване на съединителя?
точно така колега аз сменях аксиалния лагер и без да искам извадих и помпата като свалях кутията.точна така се объзвездушава авера ти помпи задържа и ти развиваш и завиваш.гледаи да не остане казанчето на спирачките без спирачна течност.трябва да стане.ако ли не значи нещо не сте нагласили помпата
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
battery83 написа:Вчера смених плунжерчето на съединителя (доло на скоростната). Сега не можем да обезвъздушим съединителя. това което правим е следното. Авера помпи и задържа аз съм отдолу и съответно когато той задуржи аз развивам пробката да излези въздуха после завивам и той пак помпи и така... И не става ???
...... не трябва ли и двете помпи (на педала и на ск.кутия) да се обезвъдушат?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
buny_boy11 написа:Надуи в каэанчето сьс спирачната течност.

Колега трябва да се създаде налягане , а често пъти само с помпене от педала не е достатъчно , та вариянта е или с надуване както колегата е посъветвал (м/у другото по подобен начин се надува и на преливника на радиатора , когато не може да се обезвъздуши "водната" система).
А ето как се прави "интелигентно" , но за целта са нужни определени "приспособления" :
http://www.pelicanparts.com/BMW/techart ... _Slave.htm
Denev написа:...... не трябва ли и двете помпи (на педала и на ск.кутия) да се обезвъдушат?
Съединителя се обезвъздушава само от долу от работния цилиндър на скоростната кутия...(на него има едно малка пробчица със щуцерче и от там ....)
Дааа утре ще правя някакво приспособление за да надуя да видим какво ще стани ще ви пиша после 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
battery83 написа:Дааа утре ще правя някакво приспособление за да надуя да видим какво ще стани ще ви пиша после
Нямаш ли подобно приспособление обезвъздушаването на съединителя е кошмарно трудно. На моя кола го правихме трима човека за не по-малко от час. Редувахме се да надуваме и тримата през отвора на казанчето, като някои труженички на магистралата

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Какви са признаците за необезвъздушен съединител!? 

8 мнения
• Страница 1 от 1