печката ми умря
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Re: печката ми умря
Не знам, аз при човек с подобно поведение не бих отишъл, ако ще да е единственият който може да ми помогне за проблем.
Остро държание или не, в този форум има хора, които са доказали, че държат на името си.
Е господина отгоре току-що се изпика върху своето. И май няма да си спечели негативни отзиви само от нашия подфорум. Тия детински "Ти май не знаеш с кого говориш" не им е мястото в технически подфорум.
Ако работи с въпросната марка и ги обслужва не е редно да се прави на интересен по форуми, където четат хиляди хора.
Остро държание или не, в този форум има хора, които са доказали, че държат на името си.
Е господина отгоре току-що се изпика върху своето. И май няма да си спечели негативни отзиви само от нашия подфорум. Тия детински "Ти май не знаеш с кого говориш" не им е мястото в технически подфорум.
Ако работи с въпросната марка и ги обслужва не е редно да се прави на интересен по форуми, където четат хиляди хора.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
rosen.kolarov написа:Колеги,
смятам че колегата "МАЧКАТОР" е лично засегнат в случая и затова реагира може би малко
по-остро от необходимото, но аз лично го познавам и знам, че е голям професионалист в
неговата област, а също и голям фен.
Личното ми мнение е че по темата се опитва да бъде полезен и да Ви наведе на мисълтта,
къде точно е проблема. На мен лично ми се е налагало да ползвам услугите на Рея и мога
да кажа, че момчетата подходиха супер професионално и отстраниха дори проблеми
натворени от предходни "разбирачи".
За съжаление rosen.kolarov. Сигурен съм, че МАЧКАТОР отговаря, а не търси спора
Имайки предвид изграденото мнение за него и от други форуми, мисля че не заслужава чак такива критики
Имайте предвид, че точно зад този пиперлив език във форумите обикновенно се крият най-големите професионалисти

Все пак ще ви моля да пишете без обиди за напред!
Предлагам мир в името на печките

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Archangel написа:Не знам, аз при човек с подобно поведение не бих отишъл, ако ще да е единственият който може да ми помогне за проблем.
правилно казано колега-кои крив кои прав важното е че и двамата си водят спора и не отстъпват-и един въпрос към колегите,за какво е тоя форум за маики ли или за това кои знае повече и тем подобни,я пишете по темата и стига глупости ако искате да се псувате си пишете в АБВ чата

Archangel написа:Не знам, аз при човек с подобно поведение не бих отишъл, ако ще да е единственият който може да ми помогне за проблем.
Господин Господине, каквото почукало-такова се обадило! Ако всичките ни клиенти ни го НАЧУКВАТ, няма как и поведението ми да е различно, защото в момента няколко човека показвате абсолютно стадно поведение! Защо, когато оня надут индивид от по-горе преди една година го е "начукал" на някой никой не обръща внимание, а в момента се явявате банда педагози да ме превъзпитавате??? Е да, ама аз съм и педагог и всичките ми клиенти са ми абсолютно ясни! Защото идват за даден проблем, налага се да се направи диагностика, естествено платена, после, когато се окаже, че проблемът опира до заветните 2000 лева започват да пищят! Е точно поради тази причина съм наредил клиенти с БМВ да минават ПЪРВО през специализиран сервиз на марката и след това при нас!!! Кое му е лошото??? Че им спестявам между 36 и 70 лева за диагностика ли? Та даже някой и ще ми го начуква виртуално(виртуално, защото очи в очи ще седи мирно!!!). И само за ваше сведение това е първият случай на недоволни от сервиза, а той съществува от 96-та година

Държа да отбележа нещо- аз не "пикая" върху името си, казвам се Любомир Мечков, всеки, който е дошъл при нас е наясно какво е обслужването! Тези, които са се обадили по телефона и са им спестени пари е най-добре да не казват на никой, иначе просто трябва да ме "пофалят"! А това се случва все по-рядко, така сте възпитани повечето! И самите форуми са пълни с теми за оплаквания, а е пределно ясно, че парите са основния фактор. Факторът, който винаги забравяте да споменете.......... А карате БМВ!
Сега още веднъж по детински(само като прочета това ми става на 99% що за човек седи зад компютъра, последовател на Фройд съм, както изтъкнах съм и педагог) таааа........ Когато някой се обръща към мен така, както никога не би го направил на живо е ясно, че си няма на идея с кого говори! Или някой има нещо против?
Сега дали съм интересен.......... Ами да, даже доста!!! И не обслужвам марката! За отоплители в БМВ в частност.......Просто от познат, на приятел, на чичо му......До девето коляно се мъчех да помогна и така тръгна супер недоходоносната работа с тия автомобили! Която поприключвам, нормално е - хем, когато спестиш на някой четирицифрена сума те заклеймява, хем пък, когато на някой обесниш, че нещата няма да се получат започва да те разнася навсякъде, че не си специалист, нямаш отношение, мързи те и тн............. Отоплителят в БМВ е отделен агрегат и се сменя целият! Вадиш- плащаш- доволен, много е просто! Обяснявам го постоянно, но пък какво от това.....Винаги получавам съвети от клиентите- "абе провери го, може да е дребно", няма дребно! Това е едно на милион!
Уважаеми собственици на БМВ, това е марка за хора с пари, като ги нямате, или не ви се дават за потдръжка си купете Дачия Логан, или нещо с 4 фара, за да сте по-близко до БМВ!!! Е това е основният проблем на голям процент от собствениците на тази марка!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Защо вместо да се карате, някой(например Мачкатора) не вземе да публикува една две схеми на тая прословута печка и например принципа на действие. И без друго доколкото разбирам в неговия сервиз ги сменяват направо целите, та няма да е издаване на някава професионална тайна и загуба на пари. Като видят схемите някой инженерчета могат да намерят начин за поправяне. Все пак нали е само една печка на нафта а не космически кораб. Каквато и електроника да има тя е направена от човек.
До сега нито един инженер не е могъл да ремонтира управляващ блок. А и явно не съм се изразил правилно- не ние сменяме отоплителя с нов! Това става само и единствено в БМВukelichko написа:Защо вместо да се карате, някой(например Мачкатора) не вземе да публикува една две схеми на тая прословута печка и например принципа на действие. И без друго доколкото разбирам в неговия сервиз ги сменяват направо целите, та няма да е издаване на някава професионална тайна и загуба на пари. Като видят схемите някой инженерчета могат да намерят начин за поправяне. Все пак нали е само една печка на нафта а не космически кораб. Каквато и електроника да има тя е направена от човек.

Та виждаш ли колко е глупава ситуацията- ния пари не изкарваме от тези отоплители, правим им само диагностика, после, ако евентуално клиентът се реши да си смени 8-10 годишната печка с нова, парите ви ги прибира любимата ви марка

П.П.- Схеми не се дават току така, това е отоплителен уред, схемите не са тайна, обаче един пишман инженер е като маймуна с граната и не се знае какво и как ще подпали!
По принцип съм отворен за въпроси и точно в този форум съм се опитвал да съм полезен на тема отоплители, но тука нещо много играчи

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Темата е много интересна, но се стигна до не до спор, а до разменяне на обидни реплики.
Не страдам от подобен проблем (засега), но всякаква информация би била добре дошла за превантивни мерки. Най-малкото човек да е ориентиран при евентуален проблем с печката накъде да тръгне.
...в интерес на истината както се казва - "в спора се ражда истината". Разбрах няколко евентуални причини за проблеми с печки. Така, че ще се радвам, ако продължавате дори и да се карате в темата.
Мисля, че се получава добра тема.
Не страдам от подобен проблем (засега), но всякаква информация би била добре дошла за превантивни мерки. Най-малкото човек да е ориентиран при евентуален проблем с печката накъде да тръгне.
...в интерес на истината както се казва - "в спора се ражда истината". Разбрах няколко евентуални причини за проблеми с печки. Така, че ще се радвам, ако продължавате дори и да се карате в темата.
Мисля, че се получава добра тема.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Мачкатор, може и да си прав за маймуната с граната. Моята печка засега си работи, та не съм я разглеждал дори. Но чисто теоретично ме интересува откъде се взема информация за температурата на околната среда. Собствен датчик ли има или се взема информация от системите в автомобила. Защото включването през лятото, с което започна темата може и от неправилна информация за околната температура да е. И въпрос номер две, при замяната на печката с нова, налага ли се някаво програмиране. Тоест ако някой си я намери нова или втора употреба и реши да си я смени сам става ли.
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
аз работя в специализиран сервиз за товарни автомобили няма да споменявам марка но печките най-често са вебаско моят ремонт се заключава до смяна на свещ и диагностика отам на татък са печкарите има доста майстори в тая област. всяка печка си иска печкаря. непознавам колегата Мачкатор но има много истини в думите му. неможе за щяло и нищяло да се псува по нечий адрес.
Датчикът за температура на антифриза е позициониран на платката на управляващия блок, той от своя страна седи над топлообменника на отоплителя. Един вид е вграден. Печката се управлява по КАН на автомобила, за инфо за околната температура се използва датчика за външна температура на автомобила. Намира се от ляво , долу, при въздухозаборника на бронята. Когато не работи борд компютъра показва -30 градуса. Така, че е лесно за диагностика дали работи датчикът. Пак ще се повторя- проблем с електрониката и инсталацията на колата няма! Проблемът е в управляващия блок. Това е няколко слойна платка, залята със смола. Практически непоправима. Но пък чисто механично няма проблем. Самият епром не подлежи на подмяна, още повече пък на препрограмиране по какъвто и да било начин. Просто след 8-мата година се предава и започва да лъже за всевъзможни дефекти, като неизправно задвижване, грешка в горивна помпа, грешка във водна помпа и тн...... Това са все параметри, които се следят постоянно от програмата, както казах това е опасен уред с автономно горене. Някой беше написал по-горе, че сме го отпратили, пък той си бил запоил един кабелukelichko написа:Мачкатор, може и да си прав за маймуната с граната. Моята печка засега си работи, та не съм я разглеждал дори. Но чисто теоретично ме интересува откъде се взема информация за температурата на околната среда. Собствен датчик ли има или се взема информация от системите в автомобила. Защото включването през лятото, с което започна темата може и от неправилна информация за околната температура да е. И въпрос номер две, при замяната на печката с нова, налага ли се някаво програмиране. Тоест ако някой си я намери нова или втора употреба и реши да си я смени сам става ли.

Отоплителите за различните класове БМВ са строго съобразени софтуерно! Няма начин отоплител от Е39, примерно, да тръгне по КАН на Е46 и обратното. Не могат да се препрограмират, това е изключителен принос на БМВ и си е един вид политика. Сам можеш да си я подмениш чисто механично, нищо повече. Рядко се налага да се отключва електрониката в автомобила, понякога, когато с времето е имало голям брой от грешки, тя просто игнорира отоплителя и после отремонтиран, или сменен не го разпознава. Трябва да се запознаят и поцелуват един вид

ще си позволя да изтрия малко от оффтопика в тази тема
надявам се да не се сърдите
надявам се да не се сърдите
Колеги искам да ви попитам печката кога се пали и кога гасне ,защото моита си работи почти постоянно.А има ли начин да се програмира да гасне примерно когато загрее двигателя
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Пали се при 10 градуса и когато излезе от синия сектор си изгасва. Явно печката ти не е в ред.
- infovan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-Е46 320D
- Мечтае да кара: нова
- Детайли за колата: Е-46
Някой знае ли как да пускам печката принудително?
Автосервиз София кв.Хаджи Димитър бул.Първа Българска армия №159
А някои колега може ли да ми я програмира както трябва,естествено че ще си платя,защото тази сутрин БК ми показваше 14 градуса а печката пак работеше.Идори стрелката за температурата да е на 12h тя не гасне
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3