вапрос за акумолатор за е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
вапрос за акумолатор за е36
колеги искам да питам какав акумолатор да сложа на колата защото стария ми издаде багажа а несам сигурен че старият е точния за моята кола,купих колата с него но мисля че е по голям отколкото трябва 12в75Ах680А.благодаря предварително
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
Re: вапрос за акумолатор за е36
biogame написа:Ако колата ти е Is 75 Ампера ти стигат не ти трябва повече.
да ис-е ,значи е добре тоя
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
- vasko_bawarec
- Потребител
-
- Кара: 320-ка E36
мойта е 20-ка и е с 75А акомулатор според мен ти екстра този акомулатор
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
Акумулатора се избира повече на консуматори, отколкото на мотор. Самия мотор не дърпа чак толкова много ток нито стартов нито после, говоря за бензиновите. Дизела е с голям акумулатор защото иска много стартов ток, после не му трябвапочти никакъв. Така, че ако си с яката раота музика, клими ел.пакети, ксенони, караш много на фарове и на халогени, тогава консуматорите стават много и е добре да е по-голям, ако пък не си с толкова консумация, може да се вземешпо-малък акумулатор. 75Ач ти е макса според мен, може да ес вземеш спокойно 62Ач и да си доволен, все пак и акумулаторите станаха пара вече. Преди година като си взимах моя, предпочетох за едни и същи пари да си взема малко по-малък но по-хубав, отколото по-голям и кофти марка. Колата ми е двайска, с музика е,карам постоянно на фарове и на халогени с ксенони и съм с 56Ач на Варта, проблеми никакви.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
За ИС-а повече от 60Аh не ти трябва
А за консуматорите се грижи алтернатора, то затова има ралични алтернатори спрямо оборудването.
Колите с малко оборудване са с 60а алтернатор, тези с по високо оборудване са 80-90А.
Ако алтернатора ти е слаб и 100А акумолатор да вържеш, пак ще ти малее при следната ситуация
Пусната клима, фарове + халогение и някаква музика с усилвател, 2 часа градско с по усилена музика и акумолатора е довиждане, защото алтернатора неможе да смогне на консуматорите и те дърпат ток и от акумолатора.

А за консуматорите се грижи алтернатора, то затова има ралични алтернатори спрямо оборудването.
Колите с малко оборудване са с 60а алтернатор, тези с по високо оборудване са 80-90А.
Ако алтернатора ти е слаб и 100А акумолатор да вържеш, пак ще ти малее при следната ситуация
Пусната клима, фарове + халогение и някаква музика с усилвател, 2 часа градско с по усилена музика и акумолатора е довиждане, защото алтернатора неможе да смогне на консуматорите и те дърпат ток и от акумолатора.

Владо, моята беше със Strong Electricity Supply и по VIN излизаше на 55A, няма смисъл да се слага по-голяма. Колата си е с клима/млима/музиката сваДба, модули, електроники, нон-стоп на фарове, ала бала...
Така че хубав акумулатор 55А със силен стартов ток е предостатъчен.
Така че хубав акумулатор 55А със силен стартов ток е предостатъчен.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
ами аз сам с тоя акумолатор откакто взех колата и досега няма грешка,пали от раз пак и сам почнал дая кича с неони,музика и др.работи и пак нямах проблеми.ще видя разликата в цените за 75Ах и за по малак но ако нее голяма сигурно пак такав ще взема,пак за алтернатора как да разбера какав е моя и ако е малак можели дасе смени с по голям или няма смисал
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci ZHP
- Мечтае да кара: без значение к'во е63
това са за 318ис акумулатори - от 50 до 65 Ah http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=30, май не е добре да взимаш по-голям , че се товари алтернатора ...
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
lady-killer написа:това са за 318ис акумулатори - от 50 до 65 Ah http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=30, май не е добре да взимаш по-голям , че се товари алтернатора ...
то по принцип мипише че оригиналния ми е 50 но мисе вижда малак
Maни ги тея балъци от Мюнхен... трябвало е да звъннат на някой квартален скрападжия в БГ да им каже какъв акумулатор да сложат... Я се осъзнайpaco_sp написа:то по принцип мипише че оригиналния ми е 50 но мисе вижда малак

liloff написа:Maни ги тея балъци от Мюнхен... трябвало е да звъннат на някой квартален скрападжия в БГ да им каже какъв акумулатор да сложат... Я се осъзнайpaco_sp написа:то по принцип мипише че оригиналния ми е 50 но мисе вижда малакако ти пише 50, значи 50, ако пише 55, значи 55... а до тогава си карай с тоя, който е на колата, носи си новите дрехи и се радвай на живота
+малко резерва зарад българските дападжииски неончета и музиката свадба, че това бай мюнхенберг, не си го е и помислил май

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
sonny написа:+малко резерва зарад българските дападжииски неончета и музиката свадба, че това бай мюнхенберг, не си го е и помислил май
По-добре малко по-силен,отколкото малко по-слаб

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2