Смяна на верига м50б20?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна на верига м50б20?
Колеги,първо,честито ми 1-во мнение.
Да ви попитам,колко излиза една смяна на веригата за м50б20?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Смяна на верига м50б20?
kolegataa написа:Колеги,първо,честито ми 1-во мнение.Да ви попитам,колко излиза една смяна на веригата за м50б20?
Около 80лв. (според мястото , майстора ...)
а нещо друго покрай нея трябва ли да сменя профилактично.Проблема ми е ,че имам едно звънливо дрънчене като подавам гас и ме дразни много.
- 33k
- младши ентусиаст
-
- Кара: .....
- Мечтае да кара: X6M
Преди да си купиш верига я закарай да я види майстор да не излезе, че дрънченето не е от веригата 

metodi80 написа:kolegataa написа:Колеги,първо,честито ми 1-во мнение.Да ви попитам,колко излиза една смяна на веригата за м50б20?
Около 80лв. (според мястото , майстора ...)
Кой сваля глава и сменя верига за 80лв бре колега

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Само веригата е 80лв от дару кар. Отделно се купуват зъбни колела, обтегач и успокоител, защото старите са износени. Общата стойност беше някъде около 400лв когато ги смятах (цени от Дару кар), като прибавиш и 150-200лв за труд, защото никой майстор (казвам майстор, а не "майстор") няма да се хване за под тия пари. има и един друг момент: мотора с Ванос ли е? Може и той да потропва - частите са ти около 80лв + 100-тина лв за труд.
Ама я ми покажете как сменяте кадърно верига и колела, без ад ес свали главата 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
sonny написа:Ама я ми покажете как сменяте кадърно верига и колела, без ад ес свали главата
Ама и чувството ти за хумор си го бива.
- sosick
- Потребител
-
- Кара: E36 320i
за да не пускам нова тема ще питам тук. На отворен капак като подавам газ отпред се чува звук все едно веригата стърже много яко там където е ваноса, все едно е хлабава. Но си е стегната, обтегачи всичко е добре. Карам така 6к км и нищо й няма на колата не знам какво може да е
Мерси предварително !

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
sosick написа:за да не пускам нова тема ще питам тук. На отворен капак като подавам газ отпред се чува звук все едно веригата стърже много яко там където е ваноса, все едно е хлабава. Но си е стегната, обтегачи всичко е добре. Карам така 6к км и нищо й няма на колата не знам какво може да е![]()
Мерси предварително !
Ваноса. Получило се е аксиално изместване и трябва да го направиш като при М52-ките с още една тарелка
- metodi80
- старши ентусиаст
-
sonny написа:Кой сваля глава и сменя верига за 80лв бре колега
Ела да видиш колега , тука в града (Враца) ... "майсторите" почнаха да работят и за една бутилка ракия със салата ....

metodi80 написа:sonny написа:Кой сваля глава и сменя верига за 80лв бре колега
Ела да видиш колега , тука в града (Враца) ... "майсторите" почнаха да работят и за една бутилка ракия със салата ....(шегувам се ..) . Значи последно в "ценоразписа" на един познат "майстор" , смяната на верига беше толкова - м/у 80 -100 лв. Криза е колега....
Както казах зависи от мястото и "майстора" ... един може да го направи за толко (80-100) , друг ще иска 200-300 и така ...
~300лв взимат в Дарукар
Ама аз искам да видя как се сменя без ад ес свалиглавата, как вадиш само капака, който е защипан между картер и глава, как вадиш банана, койте защипан от главата и после как слагаш капака и после не тече масло и горната гарнитура остава здрава. Само не ми казвайте, че плескате симко със силикони. То е ясно, че може, то и аз мога и тате може, ама она козата си сака пръч.
Защото като извадиш капака отпред на веригата, после дефакто няма начина д го вкараш обратно без да нараниш горнаат гарнитура, а тя е гарнитурата на главата, няма и как да я намажеш със силикон, няма и как да уплътниш като хората самия капак, а ако не го направиш има шанс да омеша вода и масло, защото точно там е тънка границата между двете. А и искам да видя как се сваля банан на монтирана глава. Е тия работи ми ги покажете, ама искам ад видя качествена работа, а не цигании.
Защото като извадиш капака отпред на веригата, после дефакто няма начина д го вкараш обратно без да нараниш горнаат гарнитура, а тя е гарнитурата на главата, няма и как да я намажеш със силикон, няма и как да уплътниш като хората самия капак, а ако не го направиш има шанс да омеша вода и масло, защото точно там е тънка границата между двете. А и искам да видя как се сваля банан на монтирана глава. Е тия работи ми ги покажете, ама искам ад видя качествена работа, а не цигании.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
sonny написа:Ама аз искам да видя как се сменя без ад ес свалиглавата, как вадиш само капака, който е защипан между картер и глава, как вадиш банана, койте защипан от главата и после как слагаш капака и после не тече масло и горната гарнитура остава здрава. Само не ми казвайте, че плескате симко със силикони. То е ясно, че може, то и аз мога и тате може, ама она козата си сака пръч.
Сони , кой е казал , че ще сменя верига и няма да сваля глава ?

Ми реално от твоето мнение тръгна спора, защото дефакто да не кажа излъга човека, ама го подведе и оттам и аз запалих. Човека пита колко ще му излезне смяха на верига, ти пишеш 80лв, извинявай, ама хората за 80лв сменят ремъци и ролки, говоря за труд. А тук имаме труд сваляне на глава, предни капаци, периферия и всико друго, плюс частите, освен самата верига имаме и консумативи, гарнитури, болтове, шлайфове, ревизия на повдигачи и прочие, е извинявам се, ама колкото и да е глдаен за 80лв треа да е малоумен да го направи.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2