Проблем с врътката на парното (топло студено)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39
Мечтае да кара: Самолет

Проблем с врътката на парното (топло студено)

Мнение от tarkalay » 09 Окт 2009, 19:07

колеги здравейте първо:)
Имам едно проблемче от доста дълго време: става въпрос за парното (топло студено) ,още от както имам колата имам проблем ако отвори да духа топло после трудно и с много въртене започва да духа студено,и в началото на пролетта спря да духа студено духа постоянно топло ? само да вметна че колата е с слаган климатик ако това е от някакво значение.
Извинявам се предварително ако има пусната подобна тема,но рових из търсачката и не намерих нищо конкретно.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с врътката на парното (топло студено)

Мнение от mg87 » 09 Окт 2009, 20:58

колега и аз съм със допълнителен климатик италиански и имах апсолутно сащия проблем- духаше само топло врътката не реагираше изобщо а студено само ако сложа дясната врътка на синио и така... колкото и странно да звучи при мен проблема се оправи след като смених филтъра за климатика ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 09 Окт 2009, 22:14

Филтер на климатик... мн яко :lol: аз го сменях е*и му ма*ката не казвай на никой що разглабяне има :mhihi: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 09 Окт 2009, 22:33

Savy написа:Филтер на климатик... мн яко :lol: аз го сменях е*и му ма*ката не казвай на никой що разглабяне има :mhihi: :banghead:

е кво толко само сваляш жабката и откачаш 2-3 букси... по трудно е да го намериш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tarkalay » 10 Окт 2009, 0:20

определено няма намиране,някои да ме светне каде може да е заврян и каква роля играе той че да не работи студеното :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Окт 2009, 0:54

Колега , може жилото на централната духалка , дето е вързано към самата врътка за топло /студено , да се е откачило или скъсало и за това да не ти сменя режима ... За да го видиш обаче ще се наложи да свалиш кората над педалите и то е от страни на "прасето" ... Но наистина си погледни и филтъра (както вече ти казаха намира се зад жабката , от лявата страна на комфорт модула .... има една врътка , завъртяш я и излиза едно пластмасово капаче и вътре е филтъра. Имаше тема със снимки даже , къде и как се сваля филтъра... потърси я ...Въпредки ,че честно казано не мисля , че той е проблема... ама знае ли човек....)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 10 Окт 2009, 11:51

tarkalay написа:определено няма намиране,някои да ме светне каде може да е заврян и каква роля играе той че да не работи студеното :roll:

колега смени го парво после търси причина в друго ако не се оправи то и аз не мога да си обясня каква връска има но при мен все пак се оправи... на капака на филтъра има една букса с некакав датчик които влиза при филтъра и си го обясневам че може би тои е свързан с това и ако се е задръстил с боклуци да не работи или пак клапата ако е там някъде и тя може да се е задрастила знам ли... :)
Климатика предполагам ти е като моя, филтъра ти се намира наи в наи дълбоката част в центъра на таблото(ако е като при мен).
Изображение
за да се ориентираш по снимката тва дето сам го оградил в червено трябва да го откачиш за да не ти пречи и точно под него в ляво се намира кутията на филтъра. Ако е като моята е дълга и тясна, капака и е само с един винт и както казах има букса на него, не се вижда цялата кутия а само капака. Аз се ориентира че е там след като видях около нея некви елементчета с надпис diavia :mhihi: пак и се замислих че треа да е точно след моторчето за парното :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tarkalay » 10 Окт 2009, 19:07

Днес разглобих всичко под кормилото и махнах жабката,филтър НЕ НАМЕРИХ никаде единствено намерих радияторчето на парното :mhihi: и при мен климатика е слаган допълнително но никаде не пише нищо и няма нищо общо с снимката на колегата :shock: разглобих под чистачките отпред и там няма нищо имам една клапа която се пада почти посредата ,точно зад моторчето на парното

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 10 Окт 2009, 20:08

tarkalay написа:Днес разглобих всичко под кормилото и махнах жабката,филтър НЕ НАМЕРИХ никаде единствено намерих радияторчето на парното :mhihi: и при мен климатика е слаган допълнително но никаде не пише нищо и няма нищо общо с снимката на колегата :shock: разглобих под чистачките отпред и там няма нищо имам една клапа която се пада почти посредата ,точно зад моторчето на парното

колега виж по хубаво под жабката, че и аз парвия пат не го намерих там, след което го търсих под чистачките накрая пак свалих жабката и го намерих... като разглобиш там си пъхни ръката и се опитаи да го напипаш щот е на такова място че не можеш да го видиш а само да го напипаш... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tarkalay » 11 Окт 2009, 16:31

като сваля жабката има една цяла пластмаса и нищо не напипвам там :shock: възможно ли е да нямам филтър?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 11 Окт 2009, 22:53

tarkalay написа:като сваля жабката има една цяла пластмаса и нищо не напипвам там :shock: възможно ли е да нямам филтър?

Всичко е възможно но според мен е малко вероятно, понеже до колкото знам всички е36 го имат вклучително тези без климатик, най-добре отиди да погледнат в някой сервис в който разбират от климатици, че и аз моя на късмет го открих :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 12 Окт 2009, 0:16

Ето : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 32&start=0
Темата се намира в раздел "полезни теми за Е36" ... само е трябвало да поразровиш малко. Разгледай го тоя раздел , ще ти е от полза - гарантирам !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i E36
Мечтае да кара: BMW M3 GTR
Детайли за колата: Бързо Мощно Возило

Мнение от Gungrave » 24 Авг 2011, 13:30

не знам пичове и аз съм с DIAVIA и немога да го открия..
Ако някой качи малко пикчета ще съм му благодарен.. инак 6те бегам на врачка..:D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318ис
Мечтае да кара: М3-ка

Мнение от jujko88 » 27 Авг 2011, 6:16

здравей те колеги за да не пускам нова тема ще пиша тука понеже и аз имам подобен проблем,значи при мене е когато е студена колата си духа студено но когато е топъл двигатела духа топло,когато пусна да духа наистина топлото духа по топло но когато сам го направил на студено духа леко топло не хладен въздуха,имат ли нещо общо клапаните които са до кутията за бушоните мисля че бяха три може ли нещо общо да има с това,колата ми с климатик с врътките и е слаган после и да попитам също на тези коли които им е слаган после климатика този филтър които е под чистачките на колата предполагам си го има и той действа ли когато вече колата е с климатик трябва ли и той да се сменя,иначе този който е под жапката съм го сменил,и няма разлика в духането,сега понеже през деня е топло е нормално да духа по топло но и вечер когато хладно при загрял мотор на студено духа топличко,това е в общи линии!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i E36
Мечтае да кара: BMW M3 GTR
Детайли за колата: Бързо Мощно Возило

Мнение от Gungrave » 30 Авг 2011, 14:47

мен пък копчето за циркулация си работи или поне свети като го натисна но клапата под жабката не реагира.... каде ли се е.е и аз не знам... някаде е укасена..
Изображение

Следваща

Назад към E36