Е46 водна помпа - пластмасова или метална турбина?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Е46 водна помпа - пластмасова или метална турбина?
Колеги, някой знае ли дали оригиналната водна помпа на Е46 е с пластмасова или метална турбина?
Si non confectus, non reficiat.
- Zagy
- нафтения
-
Re: Е46 водна помпа - пластмасова или метална турбина?
Е как па никой не знае като е сменял помпата да е видял какъв е материала на турбинката....
Aз сменях помпата наскоро и турбината бе пластмасова, а помпата оригиналната на колата. Купих си няква датска и нейната турбина също е пластмасова. Проблема на мойта беше, че започна да тече от семерингите, иначе като ос не бе разбита. Както и да е - датската я препоръчвам, защото цената и е доста добра - 50лв., а като качество мисля също, че е добра, в магазина са ми приятели и нямали рекламации, доста търсени станали, заради цената, а в крайна сметка и аз съм в пробен пероиод в момента. 10 хил карам с нея вече, засега си е супер. Важна част е, всеки сам преценява, аз съм доволен.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Моята беше с пласмасова турбина,взех си италянска с метална и за сега съм доволен
- Zagy
- нафтения
-
Мерси, колеги, мойта в крайна сметка я взех от доверен човек, и тя е с пластмасова перка. Само дето тоя ХУЙ майстора се опита да ме преебе по толкова долен начин, че направо ме втриса като си помисля...
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Нямам ярък спомен, моята я смених отдавна, още при вземането на колата в Германия....после се мота сума ти време в багажника, ама.....мисля пластмасова беше
F**k them all!
Моята беше оригиналната с щампа бмв на нея и годината на колата и не беше протякла но много крива ос и ми извади ремъка един ден и беше с метална турбина и после си взех някаква италианска за около 60-70 лв пак с метална турбина 

това при М50 беше страшен дефект - чупят лопатките и прегряват много бързо- от личен опит го казвам
но тук не съм чул някой да се оплаква от пластмасова помпа

- Zagy
- нафтения
-
© написа:това при М50 беше страшен дефект - чупят лопатките и прегряват много бързо- от личен опит го казвам![]()
Баш затова пуснах темата - и аз знам, че имаше някакви помпи с пластмасови турбинки и всичко живо съветваше да се бяга от тях като дявол от тамян. На Симеон арабите предлагат някакви с метална перка за 50-60 лева, но някакси не мога на тия да им имам доверие...
аз не мога да разбера кво значение толкова има в това пластмаса ли е или метал. Преебе ли се помпата - имам предвид квото и да е - семеринг, крива ос, ... не е добре. А пластмасата, стига да е добра, устойчива, не би следвало да има проблем... И мойта беше със щампа бмв и беше пластмасова иначе, явно и помпите по бмв са различни...
- Jeep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кънки на лед
- Мечтае да кара: BMW 2002 Turbo
Оригиналната водна помпа на BMW е с пластмасова турбина, при евентуална смяна всеки търси водна помпа според джоба си ........ 

- Zagy
- нафтения
-
Колеги, тоталната щета е 300 лева - 95 за помпа, 90 за термостат, 100 за работа и некви дребни за антифриз. Но при тоя повече не стъпвам.
СДтарата ми беше с щемпел на бмв и беше пласмасова а аз си взех на трактак с желязна и даже се наложи да сложа и старата и новата гарнитурка защото турбинката закачваше някаде вътре като затегнех болтовете
- milen4o_9305
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ребро
- Мечтае да кара: М3 touring
здравеите, тука пиша и дано някой ми отговори преди 1 седмица на братчеда в.помпа здаде багажа и се откачи ремака докарая до пред вкъщи да е минал най много 2км темперетурата стоеше в средата но по касно като отворихме казанчето водата я нямаше колата си работи перфекно до последно гледах маслото всичко е наред дали водата е истекала като е откачила ремака щото и парно нямаше или е усрал положението нямаше признаци на прегряване уж всичко си беше наред мерси на всички за мнението
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Zagy написа:Колеги, тоталната щета е 300 лева - 95 за помпа, 90 за термостат, 100 за работа и некви дребни за антифриз. Но при тоя повече не стъпвам.
Кой е тоя дето си толкова недоволен, кажи да не се озовем случайно при него.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2