тупкане на мотора като изключа от скорост - най-после..
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: тупкане на мотора като изключа от скорост - най-после..
Не говоря за стрелката , а за глухият шум от двигателя при изключване от скорост по време на спиране . Може би не е хубаво ,но казвам за поне 3 коли наблюдения и за сега нямат проблем. Смисъл да не се впрягът толковаkasabov написа:колега sashko, ти ако говориш за стрелката, че се дига разхода - да всяка го прави това, щото си е нормално. Но ако говориш за подскачания на мотора докато спираш - не мисля, че е добре да караш така и че всяка го прави. Само няколко голеги от форума са се оплаквали.

АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!
може може, при мен беше така 
в смисъл предполагам, че веднъж изпада в някви резонанси, веднъж не нацелваш ситуацията и не изпада. Маховик колега.

в смисъл предполагам, че веднъж изпада в някви резонанси, веднъж не нацелваш ситуацията и не изпада. Маховик колега.
а за глухият шум - не знам какво имаш предвид. Ние говорим за едно тупкане, което се засилва при спиране и стига до клатене/тресене на цялата кола в някои случаи.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
А като смяна как стоят нещата като цена,време.
новият ми номер: 0877787835
време - горе долу като за смяна на съединител. Само дето отвиваш и маховика. Зависи от майстора вече. Цена пак горе долу като за смяна на съединител. Цените на маховиците съм ги писал горе за ваше инфо.
- marto853.
- ентусиаст
-
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Колеги не искам да подлагам на съмнение опита ви, но говорих с един познат от сервиз и като му казах какво се получава каза че не е от маховика - не е сигурен че е нормално (защото не прави всеки ден БМВ-та) , но беше доста сигурен че маховика не би бил причината за това.
Това е просто едно мнение, само го споделям за да има полза - че да не вземат всички да си сменят маховиците. Че сумата е дебела. А иначе мойта също е пушка ... ням други проблеми.
Това е просто едно мнение, само го споделям за да има полза - че да не вземат всички да си сменят маховиците. Че сумата е дебела. А иначе мойта също е пушка ... ням други проблеми.
аз още в началото на темата казах - как може нито един майстор да не се сети, че там е проблема за 3 год?
Какви ли не глупосту слушах - колянов вал, износена механика на помпата, ремонт на помпа, сензор в колектора, сензори по помпата, тампони на мотора + демпферна шайба, дюзи, помпа на резервоара, до пълна липса на идея. А то е съвсем логично, че това "устройство" (маховика) може да прави тези магарии, дори няма какво друго да е. Явно твоят майстор, както и повечето в БГ не са няасно с работата му. Какво да ти кажа.
Иначе, знаеш че маховика може да бърка работата на мотора. Дори ако искаш напиши в youtube: VW dual mass flywheel failure destroys gearbox
PS "не е сигурен че е нормално" (защото не прави всеки ден БМВ-та) - колега, дори само допускането му, че нещо такова може да е нормално ми е достатъчно да му кажа довиждане.
Какви ли не глупосту слушах - колянов вал, износена механика на помпата, ремонт на помпа, сензор в колектора, сензори по помпата, тампони на мотора + демпферна шайба, дюзи, помпа на резервоара, до пълна липса на идея. А то е съвсем логично, че това "устройство" (маховика) може да прави тези магарии, дори няма какво друго да е. Явно твоят майстор, както и повечето в БГ не са няасно с работата му. Какво да ти кажа.
Иначе, знаеш че маховика може да бърка работата на мотора. Дори ако искаш напиши в youtube: VW dual mass flywheel failure destroys gearbox

PS "не е сигурен че е нормално" (защото не прави всеки ден БМВ-та) - колега, дори само допускането му, че нещо такова може да е нормално ми е достатъчно да му кажа довиждане.
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Има много малка вероятност това което аз усещам на мойта кола да не е като това на твойта, но ако приемем че е едно и също - едни колега беше написал в една друга тема късаеща обороти на двигателя - че докато е в движение на свободна му държи леко завишени обороти и като спре се успокояват, като се замисля карал съм още 3 други коли (Форд, Сузуки, Шкода) само последната е дизел обаче и те като ги изключиш от скорост стрелката им е малко по нагоре от минималните им обороти докато не застине на място, когато си заспиват по 1.000 както си е нормално.
Разбирам те и теб че щом си го сменил и се е оправило - следва че ЯВНО маховика има отношение по тези вибрации... просто ми е все още
питанка и не съм сигурен - но все пак не съм монтьор... 
Разбирам те и теб че щом си го сменил и се е оправило - следва че ЯВНО маховика има отношение по тези вибрации... просто ми е все още

е това за оборотите си е нормално. Ние не говорим за него. Ако си от софия , може да минеш и ще ти кажа дали ти е от маховика.
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Незнам как е при вас, но при мен след смяната на тампоните на двг. притрисането стана много слабо доловимо. Другото интересно нещо е, че цяло лято почти не съм го усещал, а сега /явно с падането на температурите/ се появи отново. Незнам, ебало си е м.....а!

- marto853.
- ентусиаст
-
аз намерих друго решение на проблема просто не изключвам от скорост докато не стигна до 1200об. и няма претрисане 

абе то не само притрисането е проблема когато маховика е прецакан. Не е добре за мотора, за скоростите, за всичко. Маховика влияе на работата на мотора и при промени в пътя, газта, съпротивление... Аз преди да го сменя при поддържане на 2-3000 оборота на съвсем лек баир чувах как се променя звука на мотора постоянно. Значи се бърка цялата му работа.
- marto853.
- ентусиаст
-
при мене друго освен претрисане няма
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2