Запотяване на стъклата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 07 Ное 2008, 1:07

BMDrago написа:Влагата си е влага :confused:

:yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 07 Ное 2008, 11:50

Отначало пускай студен въздух и като почне да загрява тогава топъл, постепенно да става това нещо и само на макс - бързичко.

Потребител
Аватар
Кара: m43b19
Мечтае да кара: 330i e46 натъпкана с екстри:)

Re: Запотяване на стъклата

Мнение от mirman » 05 Окт 2009, 0:08

колеги имам малък проблем и за да не пи6а нова тема ще позволя да питам в тази
чета за въпросната влага в купето , при мен от няколко дни сутрин си е мн запотено цялата кола и днес пипам аз стелката до шофьорската седалка а тя мокра , та питането ми е дали от там минават някакви траби4ки ли де да знам дето може да са спукани ? на пръв поглед и пипане мокрее при десния праг около свивлата на купето на друго място няма :roll: :roll: :roll:
някои ако има някаква идея ще му бъда безкрайно благодарен ако я сподели :bchug:
Изображение[img]/img]

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 05 Окт 2009, 0:40

Аз оплакване към Е46 за това как суши стъклата нямам.Хватката е като се запоти пускаш на мах да духа на предното и нямаш грижи.Виж като се кача в на шефа Е36-та ужас,непрогледен прозорец при дъждовно време.
Към колегата,такава система да сушиш стъклата без климатика е като да се мъчиш да метеш пода с прахосмукачка без да е включена :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Face » 05 Окт 2009, 0:46

mirman написа:колеги имам малък проблем и за да не пи6а нова тема ще позволя да питам в тази
чета за въпросната влага в купето , при мен от няколко дни сутрин си е мн запотено цялата кола и днес пипам аз стелката до шофьорската седалка а тя мокра , та питането ми е дали от там минават някакви траби4ки ли де да знам дето може да са спукани ? на пръв поглед и пипане мокрее при десния праг около свивлата на купето на друго място няма :roll: :roll: :roll:
някои ако има някаква идея ще му бъда безкрайно благодарен ако я сподели :bchug:

Бях чел в друга тема,че ако са ти запушени дупките в които се стича водата от предния прозорец се насъбира някъде и може да проникне в купето през педала на газста.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

Мнение от krasy1982 » 05 Окт 2009, 19:11

mirman написа:колеги имам малък проблем и за да не пи6а нова тема ще позволя да питам в тази

Погледни да не са ти задръстени трабичките които са за изтачане на шибидаха ако имаш такъв. Аз има и в големи порои понякога ми се пълнят праговете а от там и в купето влиза. Ако излезе нещо друго пиши за да проверя да не е от него :)

Относно колегата със запотяването на стъклата и аз го имам този проблем но в по малка степен. Смених филтъра пак същото. Лично си бърша стъклата и пак във влажно време си се потят. При мен повече го прави на страничните

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 05 Окт 2009, 19:56

Както каза Драго - влагата си е влага. Не мога да разбера какво общо има чистотата на стъклата.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 05 Окт 2009, 20:15

на климатроника,точно над снежинката за климатика има едно копче което мисля е за стъклата,вчера като си карах и почна леко да се запотява стъклото,натисна ли това копче за 10 секунди всичко изчезва,и си духаше точно студен въздух макар че врътката посредата беше на топло,климата на 22 градуса,като се запотяваше си личеше че скоро не бях го бърсал отвътре,направих го и имаше ефект,така че е хубаво и това да се прави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Face » 05 Окт 2009, 20:18

Wolfen написа:Както каза Драго - влагата си е влага. Не мога да разбера какво общо има чистотата на стъклата.

За да се изпари влагата от стъклото е нужно повърхността му да е идеално чиста,в противен случай се задържа.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 200320DM47TU
Мечтае да кара: trabant ot novite
Детайли за колата: super pila e:)

Мнение от RadioDJ » 08 Окт 2009, 20:51

И при мен имаше този проблем и понеже много ме дразнеше, а няма логика ако не си на клима да се запотява предното стъкло и започнах да търся проблема, и открих следното

Над филтъра за климатика има една пластмаса капак, а над/зад него е пласмасата под предния джам и чистачките - при мен се оказа че като завали дъжд от предното стъкло към пластмасата под чистачките се стича вода и мокри филтъра за купето. Той като се намокри хибаво и вкарва яко влага в колата. Съответно само климата е решение. Махнах пластмасата, която има отдолу гумено уплътнение точно за да не влиза вода към филтъра за купето. При мен беше леко накъсано и деформирано. Разкарах го цялото и залепих 2-3 слоя дебела двойнолепяща лепенка. След това монтирах тази пласмаса и оттогава няма потене, влага и тн. и съответно не пускам и климатика.

Съвета ми е някой ден махни капака на филтъра за купето и поливай с вода предното стъкло. Ако водата стига до филтъра, значи и при теб проблема е такъв. Ако не значи от някъде другаде влиза влага в купето.

Поздрави :)
Forced induction means torque,
torque means fun.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 08 Окт 2009, 21:04

колега аз пък си купих тая пласмаса от дарукар за около 80лв. и сега няма вече влага
новият ми номер: 0877787835

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318 118 hp / 1998
Мечтае да кара: по Pikes Peak

Мнение от StaKo » 09 Окт 2009, 13:36

Много често когато сълзи леко радиаторчето за парното, става така. Много лесно се разбира това, когато пуснеш топлото и замирисва лютиво и на чубрица, а и изпотяването е по-мазно.

Потребител
Аватар
Кара: m43b19
Мечтае да кара: 330i e46 натъпкана с екстри:)

Мнение от mirman » 11 Окт 2009, 13:46

чета за въпросната влага в купето , при мен от няколко дни сутрин си е мн запотено цялата кола и днес пипам аз стелката до шофьорската седалка а тя мокра , та питането ми е дали от там минават някакви траби4ки ли де да знам дето може да са спукани ? на пръв поглед и пипане мокрее при десния праг около свивлата на купето на друго място няма
някои ако има някаква идея ще му бъда безкрайно благодарен ако я сподели

quote="RadioDJ"]И при мен имаше този проблем и понеже много ме дразнеше, а няма логика ако не си на клима да се запотява предното стъкло и започнах да търся проблема, и открих следното

Над филтъра за климатика има една пластмаса капак, а над/зад него е пласмасата под предния джам и чистачките - при мен се оказа че като завали дъжд от предното стъкло към пластмасата под чистачките се стича вода и мокри филтъра за купето. Той като се намокри хибаво и вкарва яко влага в колата. Съответно само климата е решение. Махнах пластмасата, която има отдолу гумено уплътнение точно за да не влиза вода към филтъра за купето. При мен беше леко накъсано и деформирано. Разкарах го цялото и залепих 2-3 слоя дебела двойнолепяща лепенка. След това монтирах тази пласмаса и оттогава няма потене, влага и тн. и съответно не пускам и климатика.

Съвета ми е някой ден махни капака на филтъра за купето и поливай с вода предното стъкло. Ако водата стига до филтъра, значи и при теб проблема е такъв. Ако не значи от някъде другаде влиза влага в купето.

Поздрави :)[/quote]

колега и при мен положението е сащото , днес свалих въпросния капак на филтара на купето и видях че е мокър след обилно поливане с вода , тече ми от отвора на дясната чистачка право върху филтъра , иначе и самата пластмасова кора между стъклото и чистачките не е прилепнало хубаво за стъклото, ето няколко снимки за какво говоря
11102009147.jpg
11102009148.jpg
11102009149.jpg
значи съмото уплатнение не е захванато въобще за купето , и дали е възможно от това да е проблема с мокрия под на дясната предна седалка , сега вече не е толкова мокро , но при поливането на стъклото за да проверя дали тече във филтъра проверих пак там и ми се стори леко влажно но дълеч по- малко от преди дали има въриант двете неща да са свързани,иначе парното и климата си работят нормално
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение[img]/img]

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 11 Окт 2009, 19:36

Здравеите, колеги
1- за изпотяването, отнякъде влиза вода в купето, може да е от миенето или има теч.
Теча може да е от антифриз, спирачна течност или вода проникнала от вън.
Антифриз, мирише станно / един колега е обяснил как /
Спирачна течност, като се забърше стои мазно.
2- За мокренето на мокета има теми и там съм писал как се решава проблема, децка болест при Е46. Колеги ползваите търсачката, сега нямам време да пиша.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 coupe M50TUB20

Мнение от shaby » 13 Окт 2009, 14:51

При мен пода пред дясната седалка се мокри, защото хоризонталното уплътнение на стъклото на дясната врата (външното) се е свило с времето и са се образували дупки в двата му края. Оттам влиза вода и при дъжд, и когато се мие колата.

ПредишнаСледваща

Назад към E46