тупкане на мотора като изключа от скорост - най-после..
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
тупкане на мотора като изключа от скорост - най-после..
здравейте,
от няколко месеца имам един проблем и все не стигам до него. Сега реших да питам вас първо.
Когато карам , няма значение с колко газ и изключа от скорост и продължа се усеща нещо като тупкане на мотора докато не спра. Забелязвам, че и разхода се дига от 5 до 10 на сто като спирам. Колата е 320д. Някой да имал такъв проблем - ще съм му благодарен ако сподели. Да не е нещо верига или катализатор се чудя. Мерсаж предварително.
от няколко месеца имам един проблем и все не стигам до него. Сега реших да питам вас първо.
Когато карам , няма значение с колко газ и изключа от скорост и продължа се усеща нещо като тупкане на мотора докато не спра. Забелязвам, че и разхода се дига от 5 до 10 на сто като спирам. Колата е 320д. Някой да имал такъв проблем - ще съм му благодарен ако сподели. Да не е нещо верига или катализатор се чудя. Мерсаж предварително.
Re: тупкане на мотора като изключа от скорост - най-после..
Колеги, добра новина за всички с този проблем. Имаше тема специално за него, отворена от някой колега, но сега нещо не я намерих.
Та проблемът се оказва не в помпата, катализатори и тн, а в МАХОВИКА
Е как може нито един сервиз и нито един майстор да не се сети? Ебаси.
Та сега имам един перфектен маховик за продаване. Ако някой се интересува да пише до 2 дни, че после ще го бартеросвам за нещо. Бях си го купил от кола която тествах, нямаше ритане, тупкане..Но за всеки случай, тъй като съм пионер в решението на проблема реших да купя нов, за да изключа всички съмнения. И наистина се оказа от него.
Това е колеги, който му тупка и вибрира мотора като изключи от скорост (и тръгне да спира - тогава се засилва) да знае, че трябва да си смени маховика.
Тука е обявата за един в идеално състояние:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=15&t=168911
Та проблемът се оказва не в помпата, катализатори и тн, а в МАХОВИКА

Е как може нито един сервиз и нито един майстор да не се сети? Ебаси.
Та сега имам един перфектен маховик за продаване. Ако някой се интересува да пише до 2 дни, че после ще го бартеросвам за нещо. Бях си го купил от кола която тествах, нямаше ритане, тупкане..Но за всеки случай, тъй като съм пионер в решението на проблема реших да купя нов, за да изключа всички съмнения. И наистина се оказа от него.
Това е колеги, който му тупка и вибрира мотора като изключи от скорост (и тръгне да спира - тогава се засилва) да знае, че трябва да си смени маховика.
Последна промяна kasabov на 15 Окт 2009, 17:56, променена общо 1 път
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Явно доста е карана на полу-съединител...
. Поосинял ли беше тоз маховик?

не, на външен вид си беше ок, но движението между двете маси беше много зле.
Оригинален е към 1700. Неоригинален е 1250 лв.
Скъпа част, но е важно да е в добро състояние. Иначе не е добре и за мотора и за скоростите и за всичко де.
Скъпа част, но е важно да е в добро състояние. Иначе не е добре и за мотора и за скоростите и за всичко де.
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
БРАВО бе колега! Аз пуснах темата, но сега се чудя дали да се радвам, че знам от къде идва проблема, или да плача /от цената на маховика/!

Верно, че ти беше колега
Вчера беше голям ден, 3 год. никой не може да каже от какво е това. А, колега, както казах, ако не ти се дават пари за нов, имам един който е запазен. Първо го пробвах, после ми го свалиха от колата.
Иначе разбира се, че ще се радваш - все пак по-добре е да знаеш от къде е проблема

Вчера беше голям ден, 3 год. никой не може да каже от какво е това. А, колега, както казах, ако не ти се дават пари за нов, имам един който е запазен. Първо го пробвах, после ми го свалиха от колата.
Иначе разбира се, че ще се радваш - все пак по-добре е да знаеш от къде е проблема
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Еееегати филма
аз понеже от скоро карам БМВ, камоли пък дизел и викам "абе може така да си работи двигателя.." обаче точно като изключа от скорост и оборотите леко се завишават от минималните и разхода се вдига от нула на 2-3, и колкото повече намалявам до самото спиране вибрацийте от мотора се засилват съответно и разхода се вдига до към 5 и оборотите и те са вече малко под 1,000 и щом спра - КРАЙ
Та явно и аз маховик ще сменям, а спешно ли трябва дас е смени че тая цифра нещо ме хваща неподготвен ??? (То е ясно че не е хубаво да се кара така.. ама
)

Та явно и аз маховик ще сменям, а спешно ли трябва дас е смени че тая цифра нещо ме хваща неподготвен ??? (То е ясно че не е хубаво да се кара така.. ама

за маховик си колега
но се радвай, че въобще знаеш за какво си.
Според мен е спешно, за мотора, за скоростите, за тампоните, за всичко.

Според мен е спешно, за мотора, за скоростите, за тампоните, за всичко.
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-

предполагам, че не става, но не съм сигурен...някой ако е пробвал да каже
kelemety написа:Еееегати филмааз понеже от скоро карам БМВ, камоли пък дизел и викам "абе може така да си работи двигателя.." обаче точно като изключа от скорост и оборотите леко се завишават от минималните и разхода се вдига от нула на 2-3, и колкото повече намалявам до самото спиране вибрацийте от мотора се засилват съответно и разхода се вдига до към 5 и оборотите и те са вече малко под 1,000 и щом спра - КРАЙ
Та явно и аз маховик ще сменям, а спешно ли трябва дас е смени че тая цифра нещо ме хваща неподготвен ??? (То е ясно че не е хубаво да се кара така.. ама)
Колега не се притеснявай толкова за смяната му почти всяка 320д прави така . моята от когато съм я взел се чува така минах и 75 000 км и си е все така няма проблем . На колегата цената 400лв , ако найстина е добър маховика си заслужава . Ако случайно решиш за нов Свиркай ще минем на доста под
kasabov написа:Оригинален е към 1700. Неоригинален е 1250 лв.
на LUK , SACHS , VALEO

АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!
колега sashko, ти ако говориш за стрелката, че се дига разхода - да всяка го прави това, щото си е нормално. Но ако говориш за подскачания на мотора докато спираш - не мисля, че е добре да караш така и че всяка го прави. Само няколко голеги от форума са се оплаквали.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
добре де и при мен се получават подобни вибраций но ако е проблема в маховика защо не го прави секи път,а рядко.Не може един път да е здрав един път да е за смяна

новият ми номер: 0877787835
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2