Задно предаване - през зимата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Задно предаване - през зимата?

Мнение от voksayl » 07 Окт 2009, 21:34

Добра вечер пичове,

Абе харесал съм едно BMW аз, Е36 от средата на 90-те. Обаче 100 човека се изредиха да ме разубеждават, че кола със задно задвижване не можела да се кара зимата. Хлъзгало се, занасяло, въртяло се, било много зле не знам си какво. Аз лично се съмнявам инженерите на БМВ да са толкова тъпи и да не са съобразили тая работа! Все пак има ли нещо вярно?

Мерси много за инфото! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Re: Задно предаване - през зимата?

Мнение от bmwdriver » 07 Окт 2009, 21:38

Така си е ;)
Зимата нито едно БМВ не върви направо,значи има капка истина в тези твърдения :mhihi:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Окт 2009, 21:44

bmwdriver написа:Така си е ;)
Зимата нито едно БМВ не върви направо,значи има капка истина в тези твърдения :mhihi:

Ми то направо всички могат! :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 07 Окт 2009, 21:45

Ти като гледаш зимата бмв-та и мерцедеси дали се движат по пътищата. Кво ви става на повечето като сте се хванали с тая зима и това задно. Първо че вали два три пъти зимата, второ че с хубави зимни гуми няма никакви ядове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 07 Окт 2009, 21:53

всичко зависи от карането, а кола със предно защо никой не говори за нейното недозавиване, при завой като чукнеш спирачка или като свалиш скорост при сняг или дъжд, какво става. От както работя в сервиз забелязвам, че колата с предно има много по голямо натоварване и дърпане във волана, усеща се значително напрежение, докато кола със задно волана ти е доста по лек и спокоен. Всичко си е до човек, ако очакваш че колата сама да върви, не е така.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Окт 2009, 21:54

Да не мислиш, че най-големия автомобилен форум в Бг е активен само през лятото :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от voksayl » 07 Окт 2009, 21:56

И аз си мислех, че са измишльотини, ама понеже не разбирам реших да ви питам. Мерси много за отговорите :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 07 Окт 2009, 22:19

ако караш като нормален човек няма да имаш проблеми, ако искаш адреналин определено задното ти го дава :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 07 Окт 2009, 22:30

Едно време, като е имало само ладички, пътищата през зимата да не са били пусти и тук там по някой варбург ?
Няма да забравя как една зимна вечер, преди много години, се прибирахме от село със семейството. Времето беше ужасно, имаше виелица и много натрупан сняг - асфалт изобщо не се виждаше. Татко видимо беше напрегнат докато управляваше ладичката(Първата му кола. Беше голяма мъка като я продаде :lol: ) обаче без проблеми си преодолявахме баири и спускания, а по пътя имаше много за закъсали коли и камиони. Като пристигнахме вкъщи аз се радвам някав и разправям колко яка кола имаме, и как не е закъсала, и тогава татко ми разкри тайната...в багажника имаше едно 50-60 литрово буре пълно с вино :lol: :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 07 Окт 2009, 22:42

voksayl написа:....Хлъзгало се, занасяло, въртяло се....:

Ами то това му е смисъла на задното :mhihi: Иначе основната разлика между предното и задното през зимата, за човек който не може да кара, е от коя страна ще ти е ударена колата :mhihi: :mhihi: Изобщо не се колебай за задното, може да бъде опасно, но свикнеш ли, няма такъв кеф :D

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 07 Окт 2009, 22:47

В голяма степен са мит проблемите със задно през зимата - цялата идея е във внимателното каране, да си усещаш колата (щото много лесно тръгва наляво-надясно, ако натиснеш малко повече педала от необходимото) и хубавите зимни гуми ;)!
Аз, не миналата, а по-миналата зима, с 318-ката нямах почти ник'ви ядове - а тогава си имаше бая сняг, натрупа много на 3-4 пъти - коли с предно бяха закъсали, буксуваха и като минавах покрай тях, бавничко и спокойно, едвам се сдържах да не се разсмея :mhihi: ! Сега 320-ката има ASC и ще видим върши ли работа тази зима!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 07 Окт 2009, 23:00

Те от BMW AG не са толко малоумни та да създават сезонни автомобили :D :D :D Определено тези, които са те разубеждавали са карали кола със задно, но от сорта на Жигула , Лада или Запорожец ( той незнам дали беше със задно :D :D :D ). БМВ-тата си вървят без никакви проблеми, стига да имаш хубави зимни гуми. Махни ги тези дето са те навивали за кола с предно, ти кът си вземеш баварец ша си връткаш задницата през всичките сезони :D :D :D а те ще те гледат и ще си гризат ноктите :D :D :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328 touring

Мнение от sv » 07 Окт 2009, 23:03

Maverick_VS написа:! Сега 320-ката има ASC и ще видим върши ли работа тази зима!

Аз съм СУПЕР ДОВОЛЕН от ASCто, настъпвам си я добре и ако почне да мига връщам газта
А доста пъти ми е помагало и в завои при неволно поднасяне
И от преспи вади :)

E21 поклонник
Аватар
Кара: e36 компот

Мнение от x3m » 07 Окт 2009, 23:10

bum_bum написа:Да не мислиш, че най-големия автомобилен форум в Бг е активен само през лятото :mhihi:

Даже май сме по активни зимата :driving: :twisted:
BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 07 Окт 2009, 23:11

sv написа:
Maverick_VS написа:! Сега 320-ката има ASC и ще видим върши ли работа тази зима!

Аз съм СУПЕР ДОВОЛЕН от ASCто, настъпвам си я добре и ако почне да мига връщам газта

Че то АСЦ-то само си връща газта
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата