проблем с паленето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем с паленето

Мнение от Sashooo » 07 Окт 2009, 10:01

Здравейте колеги,проблема е следния.Преди няколко месеца започна да се появява трудно палене ако съм я използвал 3-4 дена?Според мен проблема е с губене на горивото :| ?!Имам възвратен клапътн,горивен филтър сменен,просто съм объркан от какво може да е?Преди да посетя някой от ''майсторите'' ако някой има идея да споделя,Благодаря предварително
BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Re: проблем с паленето

Мнение от BiTurbo » 07 Окт 2009, 10:16

по това което съм изчел тука има вероятност проблема да е в датчика на коляновия вал, не е лошо да направиш диагностика и да пишеш за каква кола става въпрос за да може колегите да ти помогнат максимално точно :winky:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sashooo » 07 Окт 2009, 10:40

Дам пропуснах да напиша,М51Д25 Е36 ТД-то,благодаря предварително
BMW

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 07 Окт 2009, 10:54

Sashooo написа:Дам пропуснах да напиша,М51Д25 Е36 ТД-то,благодаря предварително

е в такъв случай не мисля че помощта ми е на място, нека другите колеги кажат....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sashooo » 07 Окт 2009, 11:10

ще чакам мнения от колегите с дизелчетата
BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sashooo » 07 Окт 2009, 19:53

айде бе колеги,някакви идейки да имате
BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520

Мнение от kobrata55 » 08 Окт 2009, 18:42

колега атиди в супер дизел верно малко са скъпчии но поне точната диагноза казват,незначи че като трудо ти пали и веднага да е проблем с верига и гнп,аз мога да кажа само че няма тдс който на топъл старт да пали от половин оборот нормално е да завърти 3-4пъти та дори и 5.мойта също е тд ходих там и я оправиха много тресеше на ниски обороти оправиха и топлия старт само с центровка на помпата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sashooo » 08 Окт 2009, 19:10

Мисля,Мето,че проблема е по-скоро в загубата на гориво.Ако се кара всеки ден или пред ден-два.Проблема се появява след по дълак период от време.Пропуснах да кажа,че съм сложил и възвратен клапан.Ако има и други идеики,ще се радвам да ги споделите
BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 08 Окт 2009, 20:19

Една от причините за трудния старт може да е помпата в резервоара. Но това най-често при студен старт и особено при каране през няколко дена! Ако топла ти пали трудно причините са много и най-често амортизацията на ангренажната верига е причината.
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 09 Окт 2009, 9:44

kobrata55 написа:колега атиди в супер дизел верно малко са скъпчии но поне точната диагноза казват,незначи че като трудо ти пали и веднага да е проблем с верига и гнп,аз мога да кажа само че няма тдс който на топъл старт да пали от половин оборот нормално е да завърти 3-4пъти та дори и 5.мойта също е тд ходих там и я оправиха много тресеше на ниски обороти оправиха и топлия старт само с центровка на помпата

мисля че колегата с проблема има предвид не, че стартера върти повече от 2 оборота преди да запали, а че върти веднъж не пали, после пуска, и върти втори път и тогава пали...... Аз поне така го разбирам.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sashooo » 09 Окт 2009, 17:29

Да,така е колега BiTurbo 8) това исках да кажа!Според мен някъде се губи гориво.Не мисля,че проблема е във веригата.Имам и едно предложение към модераторите.За промяна малко в с-мата.Не можеш да откриеш темата теми писано по тях-ако може да се направят някакво вътрешно разделение(подгрупо) примерно проблеми с (дизел) или (бензин),(ходова част) и така да е по-подредено!Аз и да искам немога нищо да открия.Все пак не питам кое е по добре 318ис или 320 :mhihi: !Смятам,че ще е по-добре и за наша леснотийка,да бъдат по-подредени така хората :dunno: между 318ис и 320 ще могат да си намират и + и - и да не се пишат 10 000 теми ''глупости''.Наясно съм,че ще отнеме време но може да опитаме ако искате.Сега относно тоя проблем-други предположения(помпички и подобни неща,възможно ли е проблема да е в ''дюлзичките''померисма ми от време на време) :dunno: :banghead:
BMW

Назад към E36