Изчислени ли са Е46-ците за високи скорости
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Изчислени ли са Е46-ците за високи скорости
Интересува ме по - точно мотора М43 изчислен ли е за скорости около 200км/ч. Питам понеже разни майстори твърдят, че не е, а аз не мисля така ???
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Изчислени ли са Е46-ците за високи скорости
Kакво имаш в предвид под "изчислен", колега?
Дали ги прави?
Дали се мъчи когато ги държи?
Е46-цата определено не е самолет (колкото и лошо да звучи за колегите с такива)!
200 не са проблем за тази кола, ако е в добро техническо състояние.
Нито за бензиновия нито за дизеловия мотор - друг е въпроса дали трябва да ги държим (километрите), било то и на добър път.
Според мен оптималната скорост за дизеловите мотори (136/150к.с.) е 150-160км.ч. (оптимална в смисъл:скорост/разход/натоварване на мотора).
Доста често се е случвало да подминавам 200, случвало се е и да държа 200+ на автопилот в продължение на километри, но смятам, че определено не е добра идея
И обратното - никога не съм се зачудвал дали ще ги вдигне или държи (не съм се съмнявал в колата!)
Та под "изчислени"...доста обширно понятие си е това
Според мен - прави ги пез проблеми, но не е добра идея (и заради пътищата и заради трафика и заради собствените ни коли!)
Дали ги прави?
Дали се мъчи когато ги държи?
Е46-цата определено не е самолет (колкото и лошо да звучи за колегите с такива)!
200 не са проблем за тази кола, ако е в добро техническо състояние.
Нито за бензиновия нито за дизеловия мотор - друг е въпроса дали трябва да ги държим (километрите), било то и на добър път.
Според мен оптималната скорост за дизеловите мотори (136/150к.с.) е 150-160км.ч. (оптимална в смисъл:скорост/разход/натоварване на мотора).
Доста често се е случвало да подминавам 200, случвало се е и да държа 200+ на автопилот в продължение на километри, но смятам, че определено не е добра идея

И обратното - никога не съм се зачудвал дали ще ги вдигне или държи (не съм се съмнявал в колата!)
Та под "изчислени"...доста обширно понятие си е това

Според мен - прави ги пез проблеми, но не е добра идея (и заради пътищата и заради трафика и заради собствените ни коли!)
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
мисълта ми е, проблем ли е ако я крам понякога (не много често) на високи обороти и скорости ?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Колата твоя ли е?
Ако е твоя-карай си я както ти е кеф, според заобикалящата те среда естествено!
В нашите коли има заложен много голям ресурс, но като всичко в този свят - и той свършва!
Ако смяташ, че колата ти е в добро състояние, обслужваш си я както трябва (качествено масло и части) - карай смело и това е!
Ако е твоя-карай си я както ти е кеф, според заобикалящата те среда естествено!

В нашите коли има заложен много голям ресурс, но като всичко в този свят - и той свършва!
Ако смяташ, че колата ти е в добро състояние, обслужваш си я както трябва (качествено масло и части) - карай смело и това е!
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Колегата е много прав, ако е в ред, и е обслужена, не мисля че ще я "повредиш" ако си я настъпваш здраво до прекъсвач, естествено
ако любимите ти предавки са 1-ва и 2-ра и гумите са ти често за смяна... може да я поозориш малко колата, макар че пак си мисля че наий-много някой друг(по-скъм де
) консуматив да ти се наложи да сменяш.
Аз лично мойта я имам от скоро и се не мога да се сдържа да я изпъна от време на време - пък и то (чувал съм де...) не е хубаво никога да не минава примерно 3000 rpm щото се затлачва двигателя или нещо такова.

Аз лично мойта я имам от скоро и се не мога да се сдържа да я изпъна от време на време - пък и то (чувал съм де...) не е хубаво никога да не минава примерно 3000 rpm щото се затлачва двигателя или нещо такова.

kelemety написа:Аз лично мойта я имам от скоро и се не мога да се сдържа да я изпъна от време на време - пък и то (чувал съм де...) не е хубаво никога да не минава примерно 3000 rpm щото се затлачва двигателя или нещо такова.![]()
Един приятел като я кара по-полекичка известно време неговата и казва "Чакай да я понастъпя, че ми се успа двигателя".

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
kelemety написа:Аз лично мойта я имам от скоро и се не мога да се сдържа да я изпъна от време на време - пък и то (чувал съм де...) не е хубаво никога да не минава примерно 3000 rpm щото се затлачва двигателя или нещо такова.![]()
Някой яко те е метнал. Специално за дизелите е дори полезно от време на време да се поизпъват малко на дълъг път - така им се "разтрива" и продухва мотора и още куп други неща... абе все полезни работи. Но все пак трябва да се прави с мярка.
За карането с 200 и отгоре - личното ми мнение е, че не е полезно - на такива високи обороти натоварването и износването на мотора и кутията е зверско. За момент да вдигнеш 200 става, но не и да караш така. Това е лично мнение и не ангажирам никой с него. Колегата Dimitroff е прав - около 150-160км/ч е максималната разумна скорост.
Si non confectus, non reficiat.
- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Една кола колкото повече я пазиш,толкова повече се чупи.
Дизела най го тормози карането в лютеницата

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
bozukov_a написа:Една кола колкото повече я пазиш,толкова повече се чупи.
Да да дааааааааа,лутеница.....кофти за дизелаци

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
bozukov_a написа:Една кола колкото повече я пазиш,толкова повече се чупи.
Колко си прав не е истина

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
И аз съм с М43 само да видя хубав път и си я понастъпвам до 200км\ч -210км\ч е то това макса де
ама май най добре ми звучи моторо до към 160км\ч ако карам по магистралата и ако държа постоянна скорост гледам да не е повече от 170км\ч

пак не е много ясно за какво е тази тема
иначе според мен са "изчислени", щом максималната скорост е над 200 значи все пак някой я изчислявал
а лично за мен - ако се притеснявам с една кола да вдигна максимална скорост било тя и дизел - веднага я продавам, без въобще да се замислям
иначе според мен са "изчислени", щом максималната скорост е над 200 значи все пак някой я изчислявал

а лично за мен - ако се притеснявам с една кола да вдигна максимална скорост било тя и дизел - веднага я продавам, без въобще да се замислям
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Колегите казаха ако ти е добре колата си я ръчкай. ДО колкото знам колегата димитрофф както и аз сме с чипове и дори за проба сме минавали 230км/ч и не мисля че колата се е потрошила, но все пак така съм карал 1-2км най много.
кви са тия 210-220.... вие луди ли сте да карате с такива скорости у "БГ"
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Колата си е абсолютно изчислена за скорости от 200км и повече, но вече износването е яко...
Пример - миналат аседмица със служебка Сеат Ибиза от последните 1.2 с 145км (да кажа, че е почти в прекъсвач - 5400 оборота бензин, а по надолнищата го удряше...) - от София до Пловдив за панаира! Целия път почти в прекъсвача - баси кочината не се строши!!!! Не се строши бе хора!!! Но ако го погледнеш мотора щи стане ясно, че е сдухал отдавна! Харчи здраво масло, компресията е зле ...
Така че можеш да си караш както си искаш, но ще има и последствия
П.С. Колегата караше и се молех да пристигнем здрави....че после се молех и навръщане...баси преживяването....
Пример - миналат аседмица със служебка Сеат Ибиза от последните 1.2 с 145км (да кажа, че е почти в прекъсвач - 5400 оборота бензин, а по надолнищата го удряше...) - от София до Пловдив за панаира! Целия път почти в прекъсвача - баси кочината не се строши!!!! Не се строши бе хора!!! Но ако го погледнеш мотора щи стане ясно, че е сдухал отдавна! Харчи здраво масло, компресията е зле ...
Така че можеш да си караш както си искаш, но ще има и последствия

П.С. Колегата караше и се молех да пристигнем здрави....че после се молех и навръщане...баси преживяването....
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2