Koлко пари ще ми излезе спортно окачване за е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- georgiborisov
-
-
- Кара: Е 36
- Мечтае да кара: М 3
Re: Koлко пари ще ми излезе спортно окачване за е36
jom окачване 500 лева, така ли?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Nukem написа:Разбирам ги колегите който плюят това за 500лв,те се водят от мисълта че трябва да се слага най-доброто на колата,но все пак това са 12-13годишни коли който скоро ще сменяме,обаче защо да сложа това за 1000лв,като карам като пенсионер,не ходя на писти да мъча старата щаига,поросто тябва да се запази спортната стоика и да може да се дига зимата да не се влачи и оре коловозите!
И после нали се сещате като я продавам и като кажа 10к и ще се почне ми такава има и за 3к,ти луд ли си и т.н,ходи разправяи че си с Апех и т.н!
Няма логика като свалиш оригиналното да сложиш ниско за да "запазиш" спортната стойка

Пак казвам за мен, ако колата ще се продава и не ти пука какво слагаш и колко ще изкара такова окачване е ОК. Но при положение, че аз карам с един Билщайн вече 3- та година, вероятно ще изкара още толкова какъв е смисъла за това време да сменя 2- 3 комплекта китайско, да карам все с кофти амортисьори и в крайна сметка да ми излезе по-скъпо?
- kik_777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36-ци
- Мечтае да кара: e30-ка
georgiborisov написа:jom окачване 500 лева, така ли?
500лв. от babuna и четири нови тампона и си ти
*93 Е36-coupe 318is... *95 E36-coupe 320i... *96 E36-coupe 320i... *97 E36-sedan 320i...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
По-добре веднъж да дадеш повече пари и да караш нещо здраво и надеждно, вместо три пъти да си купуваш "еднодневка"
Ако 1000-1500лв. са проблем за избора на по-прилично спортно окачване, то по-добре се ориентирай към М-техник, той поне вози доста прилично , стабилността с него е доста по добре от колкото сток варианта.
Даже 1500 ми малеят, непомня колко точно беше, но последно като проверявах комплект регулируемо кони + пружини беше малко над 2000лв. в руди96
Аз незнам какво очаквате от пълен комплект 4 амортесьора + пружини на цена от 500лв., като само 4 хубави амортесьора за Е36 са около 600лв. в добрия случай.

Ако 1000-1500лв. са проблем за избора на по-прилично спортно окачване, то по-добре се ориентирай към М-техник, той поне вози доста прилично , стабилността с него е доста по добре от колкото сток варианта.
Даже 1500 ми малеят, непомня колко точно беше, но последно като проверявах комплект регулируемо кони + пружини беше малко над 2000лв. в руди96

Аз незнам какво очаквате от пълен комплект 4 амортесьора + пружини на цена от 500лв., като само 4 хубави амортесьора за Е36 са около 600лв. в добрия случай.

- georgiborisov
-
-
значи да не си давам парите за jom за 379 лева.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Виж някоя кола с такова окачване , после виж кола с по читаво окачване и тогава сам прецени.
За да го купиш тук на тая цена, представям си каква му е производствената
За да го купиш тук на тая цена, представям си каква му е производствената

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ако ти кажа на колко бях внесъл мострата преди 2 години ще паднеш от смях. Погледах, погледах па го засилих обратно в Ибея
После заръчах Д2, но никой от форума не си взе, иначе много се говори за койловъри, пистово каране, поведение на колата и т.н.
Няма нужда да се дават и 1500-2000лв за койловъри според мен. Едно Апекс кит от под 1000лв върши чудесна работа. Реално кой си наглася койловърите всяка седмица.. няма някак логика да пестим от окачване, а да даваме по 50лв за реглаж 1- 2 пъти в месеца, нали? А който иска да кара на писта вече е друга хавата, козата си сака пръч, дето се вика. Там мисля, всичко под Б12 или еквивалентните китове е ташак. Всички нерегулируеми китове на Кони, Билщайн, Апекс и т.н. са под 1000лв.

Няма нужда да се дават и 1500-2000лв за койловъри според мен. Едно Апекс кит от под 1000лв върши чудесна работа. Реално кой си наглася койловърите всяка седмица.. няма някак логика да пестим от окачване, а да даваме по 50лв за реглаж 1- 2 пъти в месеца, нали? А който иска да кара на писта вече е друга хавата, козата си сака пръч, дето се вика. Там мисля, всичко под Б12 или еквивалентните китове е ташак. Всички нерегулируеми китове на Кони, Билщайн, Апекс и т.н. са под 1000лв.
- georgiborisov
-
-
Аз по писти не карам. просто искам да е стабилна и като я пусна по някой завои да стои стабилно....какво ми препоръчвате и да си дам ли бедните пари за jom нерегулируемо...
georgiborisov написа:Аз по писти не карам. просто искам да е стабилна и като я пусна по някой завои да стои стабилно....какво ми препоръчвате и да си дам ли бедните пари за jom нерегулируемо...
Иво ти го написа над мен, пиша ти го и аз па баре ти стане ясно. Отиваш в Хеед и си купуваш Апекс спорт 870лв с отстъпката, единственото което ти е нужно после да си купиш е прашници за предните амортесьори и тампони, ако твойте не стават. Билщайна Б10 е също поз 1000лв но от Хеед се чака по 6 месеца, него от ибея може ад ис го купиш, за целта се обърни към Иво. Оттам натътк, ако искаш нещо по-нормално и като пари и като твърдост. Отивай в Хеед и си купи само едни пружини на Апекс от сорта на 40/30, тях може да си ги караш и на нормалните амортесьори. Завода производител на амортесьори изрично казва, че снижаване с до 30мм не е проблем за сток амортесьори. А това което пишем и аз и Иво е лично впечатление, той кара с Б10 на Билщайн и пружини Айбах, а аз съм с Апекс Спорт кит и пружини и амортесьори. Общото впечатление е, че Апекса е малко над Билщайна, говориме за тези два модела. Апекса става и за нашите така наречени писти, така, че това е избораза БГ за мен.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
vld написа: по-добре се ориентирай към М-техник, той поне вози доста прилично , стабилността с него е доста по добре от колкото сток варианта
Това смятам да направя, обаче цената му сигурно не е 500лв. Колко струват 2 предни + 2 задни амортесьора М-тех ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
georgiborisov написа:Аз по писти не карам. просто искам да е стабилна и като я пусна по някой завои да стои стабилно....какво ми препоръчвате и да си дам ли бедните пари за jom нерегулируемо...
Аз казах квото имам да казвам, Сони също, а ти ако искаш вземи и си ги напълни, най-тънко излиза

- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
От горепрочетеното, останах с впечатление, че на сток амортесьори може да се сложат по-ниски пружини.... а с колко по-ниски (не съм запознат с тези съотношения 30/40....
)
и като свалят, и предни и задни ли е добре с еднакво да свалят или трябва да има разлика... чувал съм, че предните се свалят с повече...

и като свалят, и предни и задни ли е добре с еднакво да свалят или трябва да има разлика... чувал съм, че предните се свалят с повече...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
40/30 е колко мм свалят отпред/отзад. Това някъде е макс допустимото сваляне на заводски амортисьор и да, добре е да се направи едновременно с кит предвиден за тази цел.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
значи ако искам ниски пружини да си търся под 40/30.... (40 отпред и 30 отзад)
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- georgiborisov
-
-
а бе момчета, да не съм богат като вас че да имам толкова пари за окачване....просто искам да ми препоръчате нещо, не пълнене и незнам кво....искам да стои стабилно и да е ниска
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4