Парното не духа топло - 318 тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Re: Парното не духа топло - 318 тдс
viktor_ написа:Здравейте,
направих тези два теста за който споменахте. Първият беше с клапана за парното (махане и поставяне на буксата при включено на "макс" парно), но не успях да чуя никакъв звук от тези два клапана, само да вметна че теста го направих на студен двигател. Другият с водната помпа изглежда добре, при подаване на газ водната струйка в разширителният съд се увеличава. Искам да питам нормално ли е да ми се втвърдяват маркучите, когато загрее колата. До колкото знам нормално е да има някакво налягане в охладителната система което е изписано на капачката (около 1.3 атмосфери), но искам да знам и при вас ли е така?
пробвай пак но завърти всичко на лед и ако пак няма чукане виж тази тема
viewtopic.php?f=8&t=161809
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
dangerous написа:viktor_ написа:Здравейте,
направих тези два теста за който споменахте. Първият беше с клапана за парното (махане и поставяне на буксата при включено на "макс" парно), но не успях да чуя никакъв звук от тези два клапана, само да вметна че теста го направих на студен двигател. Другият с водната помпа изглежда добре, при подаване на газ водната струйка в разширителният съд се увеличава. Искам да питам нормално ли е да ми се втвърдяват маркучите, когато загрее колата. До колкото знам нормално е да има някакво налягане в охладителната система което е изписано на капачката (около 1.3 атмосфери), но искам да знам и при вас ли е така?
пробвай пак но завърти всичко на лед и ако пак няма чукане виж тази тема
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=161809
Ще го тествам и това, но проблем ли е ако тестовете ги правя на студен двигател или предварително да си загрее и след това да тествам. Има ли значение?
- dangerous
- младши ентусиаст
-
няма значение 

Накрая пак ще се свалиш водната помпа ама аре мъчи се с клапаните
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Vanelino написа:Накрая пак ще се свалиш водната помпа ама аре мъчи се с клапаните
Е що да сваля водна помпа , в едно от по -предишните му мнения в темата , колегата каза , че като дава газ дебита на водата в казанчето нараства пропорционално (както го бях посъветвал да пробва..) , това е добър показател , че помпата върти добре ...

- dangerous
- младши ентусиаст
-
Vanelino написа:Накрая пак ще се свалиш водната помпа ама аре мъчи се с клапаните
колега само да спомена че диагностика и ремонт се прави като се почва от най-лесното към по сложното
има ли смисъл да си прави кушия като просто няколко проби могат да ти кажат къде е проблема???
В момента съм малко зает и не мога да го тествам, но в събота ще я разглобя цялата и ще пиша какъв е бил точно проблема 

Здравейте,
Преди да ги отворя клапаните за да вида какво става, колата ми прегря и топлото тръгна само от страната на пасажера.
Вчера свалих клапаните и какво да вида, вътре гумените уплатнения бяха разядени тотално. Съпротивленията наистина при здрави бубинки са 18 ома.
Преди да ги отворя клапаните за да вида какво става, колата ми прегря и топлото тръгна само от страната на пасажера.
Вчера свалих клапаните и какво да вида, вътре гумените уплатнения бяха разядени тотално. Съпротивленията наистина при здрави бубинки са 18 ома.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
колега аз имам подобен проблем,на мен ми духа само топло от страната на пасажера и мисе искада ги извадя тия клапанчета,щеме улесниш много ако споделиш как се вадят точно пак ако имаш и снимки ще почерпя
.мерси предварително 

paco_sp написа:колега аз имам подобен проблем,на мен ми духа само топло от страната на пасажера и мисе искада ги извадя тия клапанчета,щеме улесниш много ако споделиш как се вадят точно пак ако имаш и снимки ще почерпя.мерси предварително
Колега виж този линк http://www.pelicanparts.com/BMW/techarticles/E36-Valve-Cleaning/E36-Valve-Cleaning.htm, някой по горе го беше постнал, но и да го извадиш гледай да имаш гумените уплатнения за да си ги смениш.
- paco_sp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 I Touring
- Мечтае да кара: Самолет
мерси колега,аз ги видях снимките но нещо неможах да разбера как се вади точно,с щивт или има и болчета 

paco_sp написа:мерси колега,аз ги видях снимките но нещо неможах да разбера как се вади точно,с щивт или има и болчета
Долният край влиза в гумен отвор, а отгоре има пъпка която е влиза в друг отвор, затова колегата е написал че се първо се дърпа напред нагоре и после надолу, за да извадиш пъпката от отвора. Ще го видиш като се заемеш да го махаш

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Сега го гледам в ebay.com сравнително скъп е този клапан:
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid ... Categories
Моя майстор ми предлагаше един рециклиран за синволична цена, май ще изчакам да финишира напълно моя и колкото и да не ми се иска ще слагам този стария, нов просто не си заслужава!
Пък и не мога да установя дали е от него проблема или от гарнитурата на главата!
Може ли да изпуска гарнитурата като за една година е изгубила към 200гр антифриз, при положение че няма течове, като свалих ламбдата гледах че е побеляла, утре ще погледна и маркучите!
Моя майстор ми предлагаше един рециклиран за синволична цена, май ще изчакам да финишира напълно моя и колкото и да не ми се иска ще слагам този стария, нов просто не си заслужава!
Пък и не мога да установя дали е от него проблема или от гарнитурата на главата!
Може ли да изпуска гарнитурата като за една година е изгубила към 200гр антифриз, при положение че няма течове, като свалих ламбдата гледах че е побеляла, утре ще погледна и маркучите!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Nukem написа:Сега го гледам в ebay.com сравнително скъп е този клапан:
Колега запали колата и отвори капачката на радиатора, досипи охладителна течност (вода или антифриз) до горе и гледай дали ще излизат мехурчета, ако е главата би трябвало да излизат.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Това ще го пробвам, а ако е гарнитура?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3