Странно почукване над сенниците при convertible

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Странно почукване над сенниците при convertible

Мнение от Venko » 04 Окт 2009, 20:16

Колеги, здравейте!

И при мекия и при твърдия таван на колата ми има едно неприятно почукване идващо от сглобката над сенниците м/у тавана и предното стъкло. Гледам, че няма никакво уплътнение при мен в тази сглобка. Твърдия тава влиза с гума отпред, но от долу няма изолиращ материал.

Въпроса ми е към колегите, който карат кабриолети - имате ли някакво уплътнение в сглобката м/у тавана и купето над предното стъкло, която е част от метала над предното стъкло, не от тавана? Замислям се да си залепя лента дунапрен, но предпочитам да попитам първо, за да знам дали има фабрично решение.

Благодаря.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Re: Странно почукване над сенниците при convertible

Мнение от dioniji » 05 Окт 2009, 0:01

колега,аз нямам никакво уплътнение,ти със напълно електрически гюрук ли си? Защото моя е полу и имам ръчка за затварянето му и като я завъртя накрая уплътнява перфектно,а и челото на самия гюрук има гума която уплътнява но на метала над прозореца няма уплътнение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venko » 05 Окт 2009, 11:10

Здравей, колега. Благодаря за отговора!

И с 2та тавана ми даде тоа проблем. Палатката ми е точно като твоята с ръчка, а сега съм с хард топ. Дали няма некакво уплътнение в самите дупки кадето влизат "шишовете" на тавана? Не може да е нормално това тропане според мен. :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 05 Окт 2009, 11:42

аз също съм се заел с този проблем, и при шишовете има едни гумени пръстенчета които почти винаги ги няма, а също ако се загледате механизма който стои в рамката на прозореца също трябва да има едни пластмасови пръстенчета на "ролчиците" като на брава за врата, и имат едни тампончета които също почти винаги липсват.

Та всичко това може да се сменя и не е скъпо, аз съм ги поръчал и чакам да дойдат. Пантичките се поръчват само цели с тампончетата и др. но пък струват 50лв бр. а "О"-пръстенчетата на шишовете може да се поръчват отделно и те струват около 1лв.

Ако и след като се сменят тези неща има "почукване", твърдия таван се регулира отзад при задните шишове, но е най-добре да е някой който разбира, защото "разбъзика" ли ги някой който не разбита става мътна и кървава.

Та успех, като ми дойдата частите и сменя всичко ще пиша какъв е бил резултата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dioniji » 05 Окт 2009, 18:08

Аз съм от София,ако искаш можеш да я огледаш мойта палатка да видиш как е и дали нещо ти липсва от механизма,защото мойта грам не мърда,седи перфектно да чукна на дърво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 06 Окт 2009, 14:25

dioniji написа:Аз съм от София,ако искаш можеш да я огледаш мойта палатка да видиш как е и дали нещо ти липсва от механизма,защото мойта грам не мърда,седи перфектно да чукна на дърво.

Ти за мекия или за твърдия таван говориш?

(Ебахти как звучи без "таван")

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venko » 06 Окт 2009, 17:55

dioniji, кой район си в София, колега? Може верно да хвърлим по един поглед, ако не друго то да знаем кое, каде и как требва да уплътняваме. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dioniji » 06 Окт 2009, 19:30

по принцип живея в Кр. село ,но бачкам на петте кьошета и по цял ден съм там с колата,а събота и неделя няма проблем ,може да се разберем къде да се видим.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dioniji » 06 Окт 2009, 19:32

Ти за мекия или за твърдия таван говориш?
за мекия

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Окт 2009, 10:52

dioniji написа:Ти за мекия или за твърдия таван говориш?
за мекия

То при мекия ако имаш тези проблеми почти не се чува това потропване понеже е по-лек и се усуква повече. Най добре се чува на твърдия таван. Но ако и при мекия се чува пова "почукване" то работата отива със сигурност на смяна на частите които съм описал малко по-нагоре + един качествен реглаж от човек който си разбира, за да няма пак разбиване на тези неща и да не стане като лейка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dioniji » 07 Окт 2009, 19:35

не,колега,за сега не тече от никъде,да чукна на дърво :D .но ми се развали модула,изгоря един теристор и ще го правя на пролет,скоро няма да го свалям гюрука :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Venko » 08 Окт 2009, 20:20

Колеги, да ви кажа при мен потропването е по-силничко при твърдия таван. Все пак като се замисля мекия, понеже постоянно се сваляше и вдигаше, понякога се наместваше и беше тих, но твърдия се слага и до там. До преди малко го борих. Свалих го, почистих шишовете, натегнах десния винт и направих профилактика на мекия таван. Преди да върна твърдия натъпках носни кърпички в дупките, така че предните шишове влезнаха трудно. Утре ще покарам да видя как е.....Според мен проблемната зона е м/у металните контрукции на тавана и металната рамка на стъклото. Там при друскане се случва нещо....

Все пак утре като покарам ще споделя дали работи "натъпкването на нещо".

dioniji, остави един телефон на лично ако ти е удобно. Пък ако продължи драмата може да се видиме да огледаме колиците :bchug: .

Назад към E36