Кабели за музика от каде се прокарват?
Модератор: Icco
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- iv4ooo89
-
-
- Кара: BMW 318 tds
- Мечтае да кара: 730D
- Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......
Кабели за музика от каде се прокарват?
Колеги сега е наред да питам от каде промушвате + кабел от акумолатора до багажника на е36 седан..... и от каде минават до багажника. Никаде не открих в тарсачката.....

Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!
- _OSMICATA_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Re: Кабели за музика от каде се прокарват?
Малко ще е трудно да ти се обясни с подробности от каде точно
Общо взето от там кадето е и оригиналната инсталация! (почти при всяка има празен маншон през който се влиза от двигателния отсек в купето от там за на зад е фасулска работа)
Ако ще пускаш кабели за стъпало (понеже не си оточнил какви кабели и за какво?) използваи и двата прага в единя пускаш захранващите а в другия сигналните (чинчовете)...

Общо взето от там кадето е и оригиналната инсталация! (почти при всяка има празен маншон през който се влиза от двигателния отсек в купето от там за на зад е фасулска работа)
Ако ще пускаш кабели за стъпало (понеже не си оточнил какви кабели и за какво?) използваи и двата прага в единя пускаш захранващите а в другия сигналните (чинчовете)...
Come play with POWER
Мойте съм ги прекарал по много тарикатски начин ... От касетофона през корите под волана през корите около ръчката за отваряне на предния капак,под лайсната на предната врата,под мокета зад шоферската седалка,между седалката и задните кори на врата и в багажника
нито има кабели нито нищо.И най-лесно става без разколачване на цялата кола.

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Токовите кабели от дясно и под десния праг до багажника, а сигналните през левия праг до багажника !
Aко акумулатора ти е отпред, пусни кабелите от кутията с бушоните, има една голяма гайка вляво от тях, която храни бушониерата. Пускаш от там, слагаш силовия бушон в кутията и буташ от там в купето. Влиза над педалите, после мърдаш мокета и минава отдолу като по учебник. Има пластмасови кабелни коридори под седалките. Вече си преценяш дали ти се занимава да пускаш през тях, но ти трябва въже водач, като тези които използват в интернет доставчиците. Може по тези кабелни коридори да ги прекараш до багажника директно. Ако не, по прага дълбоко под мокета. Има минусова гайка в багажника около ботушите на амортисьорите, от страната на шофьора, ще я видиш като свалиш малко кори. Нататък ти е ясно как се прави.
- iv4ooo89
-
-
Колеги сега утивам да вида дали мога да се пребора,но и за туба кабели и за директен + кам радиото,понеже умните инжинери са прекаснали + кабел като загасиш колата и ми се губат настройките на радиото........

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
iv4ooo89 написа:Колеги сега утивам да вида дали мога да се пребора,но и за туба кабели и за директен + кам радиото,понеже умните инжинери са прекаснали + кабел като загасиш колата и ми се губат настройките на радиото........
Ако не успееш, обади се да помагам.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- iv4ooo89
-
-
Кой има по свободно време и да ми покаже от каде се прокарват кабелите за музика.......до багажника и до радиото....

Тъкмо щях да пускам същата тема
и видях тази, проблема при мене е че не мога да си намеря място на усилвателя в багажника адски много чупки има
ако някой е слагал в седан да даде някоя идея за да не стане грозно или после да го местя 100 пъти. Също така ми се врътна една друга идея, понеже на моделите с по големи двигатели акумулатора е отзаде, дали да не си взема един кабел от някоя морга (наскоро гледах някъде) и да преместя моя там ще стане доста по добре за музиката тъй като дължината на захранващия ще е доста по малка.
Иначе ако пуснете някоя снимка през кой маншон и от къде точно минава кабела от двигателния отсег до купето ще съм благодарен

Иначе ако пуснете някоя снимка през кой маншон и от къде точно минава кабела от двигателния отсег до купето ще съм благодарен

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
drmirchev написа:Тъкмо щях да пускам същата темаи видях тази, проблема при мене е че не мога да си намеря място на усилвателя в багажника адски много чупки има
ако някой е слагал в седан да даде някоя идея за да не стане грозно или после да го местя 100 пъти. Също така ми се врътна една друга идея, понеже на моделите с по големи двигатели акумулатора е отзаде, дали да не си взема един кабел от някоя морга (наскоро гледах някъде) и да преместя моя там ще стане доста по добре за музиката тъй като дължината на захранващия ще е доста по малка.
Кабела минава по дясната част на купето, ама за снимки трябва да се разглоби половината кола

Българския вариант:
Така преди малкоко я зглобих, съжалявам много че не направих никакви снимки но смятам да обясня наЙ-просто как става схемата. 
1-Захранващият кабел: сваля се акумулатора, сваля се кутията на акумулатора и точно под нея има едно маншонче
. Отвътре като свалите една картонена коричка под жапката(излезе с голяма гимнастика тъй като ми беше за първи път да я свалям) ще видите същото маншонче точно над стелката дупчите го и сте вие. Сваляте после пластмасата на говорителя, дългата лайсна отдолната страна предната врата, махате седалката, пускате облегалката да падне, махате страничната част от облегалката, после можете да развиете пласмасовата гайка която държи и задната болна лайсна на вратата (махате и нея), после сваляте задната тонколонка с бокса, държи се на 2 винта като внимавате от нерви да не ви се отплесне ръката и да надупчите говорителя
.След като махнете всичко това прокарвате кабела през маншона(лесно е когато промушите малка част отвътре навън и така продължете навътре като сте сигурни че сте оставили достатъчно аванс който да стигне до плюса), после под стелката по праговете като го напъхвате колкото може по на вътре (няма нужда да махате средната колонка става с подпъхване и нерви), като стигнете до момента в който кабела трябва да мине в багажника ще видите как под страничната част на облегалката (която се махна адски трудно и по едно време си мислих че не може да се свали) има едно одсегче специално направено за да мине кабел през него (материала е нещо като дунапрен) има си полуизрязани дупчици с различни размери само си избирате от къде да прекарате кабелчето. Като бучнете кабелчето вътре, отивате в багажника и бръквате под кората точно зад бокса на задния говорител който сме свалили вече и кабела ви е там, дърпате си колкото ви трябва щипвате го с щипката през която минават останалите кабели, зглобявате си парчетиите с обратната последователност и работата заспива(не забравяйте да сложите бушон колкото се може по близо до акумулатора, който да отговаря на дебелината на кабела който използвате за да не стане някой фал)
2- Сигналните кабели с ремоута: при тях се махат същите неща като при захранващия в следната последователност:
1-кора под волана
2-пластмасов капак на преден ляв говорител
3-лайсничка на предната врата
4-странична облегалка на задната седалка
5-лайсничка на задната врата
6-задна тонколонка (с бокса)
Пъхате вече по познатите ви места от другата страна, като отпред ще видите от къде влизат кабелите на плеара и гоните тяхната дупка (това е като погледнете отдолу под волана най горе в дясно има светлинка, ръчкате ги там и ако имате някой който да ви ги издърпа става още по-лесно
)
3-масата: аз лично я закчих за тавана на багажника има едно място с дупка трябва ви един болт с гайка и шайба на който да стегнете клемата (може да я вземете и от болта на коланите зависи къде ви е по удобно)
4-проверявате схемата дали свири преди да зглобите да не би нещо да не е както трябваили нещо да не липсва
и сте готови
ПС: Ако имаше такава тема като тази за е36 седан, специално за прокарване на кабели за музика с обяснена последователност, преди да се хвана, да го правя, щях да си спестя няколко часа. Надявам се да съм помогнал на някой с описанието на процедурата.
ПС2: сега ви моля за съвет къде да сложа усилвателя, изключваме местата по задната седалка и баскасата
мисля от горната страна на багажника да го монтирам (за това и от там си взех маса ) обаче нещо не виждам как ще стане 

1-Захранващият кабел: сваля се акумулатора, сваля се кутията на акумулатора и точно под нея има едно маншонче

2- Сигналните кабели с ремоута: при тях се махат същите неща като при захранващия в следната последователност:
1-кора под волана
2-пластмасов капак на преден ляв говорител
3-лайсничка на предната врата
4-странична облегалка на задната седалка
5-лайсничка на задната врата
6-задна тонколонка (с бокса)
Пъхате вече по познатите ви места от другата страна, като отпред ще видите от къде влизат кабелите на плеара и гоните тяхната дупка (това е като погледнете отдолу под волана най горе в дясно има светлинка, ръчкате ги там и ако имате някой който да ви ги издърпа става още по-лесно

3-масата: аз лично я закчих за тавана на багажника има едно място с дупка трябва ви един болт с гайка и шайба на който да стегнете клемата (може да я вземете и от болта на коланите зависи къде ви е по удобно)
4-проверявате схемата дали свири преди да зглобите да не би нещо да не е както трябваили нещо да не липсва

ПС: Ако имаше такава тема като тази за е36 седан, специално за прокарване на кабели за музика с обяснена последователност, преди да се хвана, да го правя, щях да си спестя няколко часа. Надявам се да съм помогнал на някой с описанието на процедурата.
ПС2: сега ви моля за съвет къде да сложа усилвателя, изключваме местата по задната седалка и баскасата

- stony1
- старши ентусиаст
-
Браво
, можело е да не махаш говоритела.
Аз днес също прекарвах кабелите на усилватела, но при мен акумулатора е в багажника и ползвам сток усилватека на BMW. В общи линии гъзенето при мен беше още по-голямо, защото реших, че ще прекарам кабелака под мокета. Всичко си беше наред докато стигнах до кабелния сноп, който излиза зад мокета над мястото за почивка на левия крак. О там всичко минава над волана, зад централната конзола и от там зад жапката. При мен усилватела е монтиран над левия заден калник. Там има вертикална ламарина с множество отвори и заводски там се монтира усилватела. Ако искаш може да дръпнеш кората и да го сложиш между тази ламарина и външната част на калника, там има празно място.
Утре ще нащракам малко снимки, че имам още няколко кабела да пусна. Само да поясня, че за да прекарам кабелите под мокета, свалих всички седалки.

Аз днес също прекарвах кабелите на усилватела, но при мен акумулатора е в багажника и ползвам сток усилватека на BMW. В общи линии гъзенето при мен беше още по-голямо, защото реших, че ще прекарам кабелака под мокета. Всичко си беше наред докато стигнах до кабелния сноп, който излиза зад мокета над мястото за почивка на левия крак. О там всичко минава над волана, зад централната конзола и от там зад жапката. При мен усилватела е монтиран над левия заден калник. Там има вертикална ламарина с множество отвори и заводски там се монтира усилватела. Ако искаш може да дръпнеш кората и да го сложиш между тази ламарина и външната част на калника, там има празно място.
Утре ще нащракам малко снимки, че имам още няколко кабела да пусна. Само да поясня, че за да прекарам кабелите под мокета, свалих всички седалки.
Българския вариант:
Сещам се за къде става въпрос. Утре ще видя дали ще се събере там(което много ме съмнява) ама ако стане ще е идеално. А ти я кажи тоз оригиналния усилвател какви са му параметрите и как ти се струва свири ли добре.
- stony1
- старши ентусиаст
-
Да си призная честно, никъде не намерих какви са му параметрите, но и не търсих много. Има два вида усилватели, които се монтират в Е36. Единия е Харман Кардън, а другия е Алпин. Моят е Алпин и ако се съди по говорителите, монтирани с този усилвател би следвало да е около 35W на 8 ома, защото го ворителите са по 40W/8 ома. Саунда ще мога да кажа реално какъв е след като довърша монтажа на говорителите. В момента предната линия не съм я сложил. Като цяло съм доволен от сауна на оригиналното CD и в момента мисля върху идеята да мотирам едно ключе, оригинално такива има в инсталацията на Харман Кардън, за да мога да си включвам усилватела когато поискам.
Българския вариант:
Абе този който имам аз ми се стори много слабичък (далеч под 35W ) за това питам. Кажи като го пуснеш какви са ти впечатленията много съм любопитен.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2