И пак конденз във фара....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Re: И пак конденз във фара....

Мнение от laviatan » 02 Окт 2009, 16:08

Е щом виждам трета Х6-ца с този проблем :mhihi:
Ама се си мисля ,че има решение на проблема но.....засега неуспешна е борбата.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 02 Окт 2009, 18:49

А някой пробва ли с 1 сешоар да си обдуха проблемния фар докато излезе влага... и да види дали после пак ще стане така ? Аз го имах този проблем преди година за мигача на друг автомобил, въпросната техника свърши работа. Само че трябва след като се увери човек че влагата е излезнала напълно да го затвори хубаво да не влиза вода :)
Think. Believe. Dream. Dare...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 02 Окт 2009, 20:18

като взех моята кола маше супер много конденз и във двата фара, отидох за една седмица на балкан, след това нямаше и следа от конденза. И до днес не се е събирал пак :D
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: без книжка
Мечтае да кара: M5

Мнение от hakerov » 02 Окт 2009, 20:36

Kambe написа:като взех моята кола маше супер много конденз и във двата фара, отидох за една седмица на балкан, след това нямаше и следа от конденза. И до днес не се е събирал пак :D

Друго си e планинския въздух, и на колите се отразява добре :mhihi: Егати явленията.
Последна промяна hakerov на 02 Окт 2009, 21:36, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 02 Окт 2009, 20:46

hakerov написа:Друго си планинския въздух, и на колите се отразява добре :mhihi: Егати явленията.

Значи, ако друг колега се оплачи след време, без много теории го пращаме в балкана за 3 дена. :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 03 Окт 2009, 15:25

Колеги,азь СИ РЕШИХ ПРОБЛЕМА

Прочетете тая страница и моите писания и ще разберете

viewtopic.php?f=8&t=24272&start=60

Пробих в долния страничен краи на фара дупка, а запуших отдушниците горе.Така топлия въздух стига до горе -завърта се и слиза на долу и излиза през новата дупка която е в долния краи.Така се получава постоянно обдухване на стъклото на фара.Студения въздух пада наи долу и си излиза сам,а пък и топлия го загрява и избутва.Аз съм с ксенон и ангели.

Измислил съм и друг вариант,но за сега този си ме устроива и затова не съм го направил-иначе ето ви идеята ако на някои му се занимава:

Да се монтира вентилаторче отвидео карта на компютър в единия краи на фара ,а в другия пак отвори.То тея вентилаторчета маи са на 12 волта, а пък и да не са с няколко резистора ще стане.

Така че успех със кои каквото си хареса.Ето и мои телефон ако някои изка да ме пита нещо ,че с писането ми е трудно да се изкажа така както с говорене 0884 06 46 07
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 03 Окт 2009, 17:05

фаровете ти ако са бош е нормално,няма хубава връзка между корпуса и стъклото.От там диша и се образува конденз.В това отношение фаровете зкв са по добри заради металните щипки ,но и при тях се получава.Проблем при повечето бмв-та.Какво да се прави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Окт 2009, 12:11

Makarov 2 написа:фаровете ти ако са бош е нормално,няма хубава връзка между корпуса и стъклото.От там диша и се образува конденз.В това отношение фаровете зкв са по добри заради металните щипки ,но и при тях се получава.Проблем при повечето бмв-та.Какво да се прави!

Абсолютно си прав .... :yes:
Преди бях със ЗКВ и рядко се потяха. Дръпнах им тапичките на вентилационните отвори , за да намалее изпотяването и принципно имаше резултат , потяха се много рядко и то съвсем малко в ъглите....... Смених ЗКВ-то с ДЕПО (по причина че ми счупиха десния)... е елате да видите новите ми фарове ДЕПО (на 1 година са) , за това време не са се изпотили НИТО ВЕДНЪЖ !!! Който не вярва да дойде да се увери сам, пари залагам на това ...!!! Даже вчера валеше и беше студено , а аз ходих до Мездра и се върнах от там на фарове , като слезнах погледнах фаровете - нямаше капчица влага в тях ... !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 04 Окт 2009, 15:05

И аз се замислям да си взема депо без лупи поне да светят като хората понеже с тия лупи нищо се невижда
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Изрода » 04 Окт 2009, 16:14

Е добре мама му д ...а ,никои ли не чете кво се пише бе.САМО СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ,ПОСЛЕ ЩО НИКОИ НЕ ПИШЕ ПО ТЕХНИЧЕСКИЯ ФОРУМ НА Е 36 .

Тука 5 поста как на секи му се потат фаровете И НА МЕН ТАКА И НА МЕН ТАКА.
Е то тва го чухме вече,не стига че никои не пише нещо смислено,ами и като се напише някво решение на въпроса НИКОИ НЕ СИ ПРАВИ ТРУДА ДА ГО ПРОЧЕТЕ ИЗОБЩО и да се коментира и доусъвършенства ако трябва.

Секи ше си зема Депо ,ЗКВ и незнам си кво-еми зимаите си ,хвалите ли ни се тука или кво.

После що Е 36 е наи спамерския подфорум -ЕМИ Е ЗА ТОВА

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Окт 2009, 21:19

Изрода написа:Тука 5 поста как на секи му се потат фаровете И НА МЕН ТАКА И НА МЕН ТАКА.

След последния твой пост освен мен , Makarov 2 и Smoocki , друг никой не е коментирал .... Тоест не са 5 , а 3 поста .... И това , което казваш "че си чешаме езиците" е горе-долу насочено предимно към нас ....
Колега , искам да ти кажа следното .. Преди време имаше тема в която и аз и други колеги споделихме впечатления по въпроса (аз бях пуснал снимки , на които показвах че при мен проблема се е решил горе -долу, като изтеглих тапите на вентилационните отвори ,които са долу ниско на ЗКВ. Тогава ти влезе в спор с мен , че отворите били само от горе на фаровете. А отворите са горе мисля само на фарове БОШ. Тогава аз твърдях , че вариянта с отвори долу като че е по добър .... Въпреки , че повечето фарове имат малки отворчета и при капачките (близо до мястото на захващане ....както и да е ...).
Та ... хубаво , разбрахме , че си пробил дупки от долу на фаровете и си решил проблема , сподели с нас и готово ... Какво повече искаш да кажеме , какво друго решение да предложиме ... ?!!!(Те инжинерите на БМВ не могат да предложат по-добро , ние ще измислиме....) Искаш да ти кажеме , че идеята със вентилаторче на фара е супер ли ... ?!!! Е според мен не е изобщо "супер" , да не се изразявам по-грубо ... , а повярвай ми коментирал съм и с други колеги точно тази ти идея .... и те също не смятат , че е "супер" .... Тоя въпрос със изпотяването на фаровте явно ти е болен въпрос , щото за втори път го повдигаш , ама това е хубаво , явно само това ти е проблема по колата ....радвай се .... :mhihi:
Щом и ти смяташ , че си чешеме езиците , май темата е за ключ ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Изрода » 05 Окт 2009, 1:30

metodi80 написа:Та ... хубаво , разбрахме , че си пробил дупки от долу на фаровете и си решил проблема , сподели с нас и готово ... Какво повече искаш да кажеме , какво друго решение да предложиме ... ?!!!(Те инжинерите на БМВ не могат да предложат по-добро , ние ще измислиме....) Искаш да ти кажеме , че идеята със вентилаторче на фара е супер ли ... ?!!! Е според мен не е изобщо "супер" , да не се изразявам по-грубо ... , а повярвай ми коментирал съм и с други колеги точно тази ти идея .... и те също не смятат , че е "супер" .... ....

Еми е тва е,това искам.Кажи защо да е тъпо и защо да не става (като аз говоря с факти и постигнати при мен резултати),искам да чуя странично мнение,даи да поразсъждаваме , и ако ме убедиш с факти,физични закони и тн. че не съм прав -ОК,ще ми е кеф и ще ти стисна ръката.
Също така да прочетат колегите и да си преценят ,това става-това не става и готово.Нали това е целта да се стигне до адекватно решение-а решението се ражда в спора.

Не ме разбираи погрешно,нямам нищо лично към никои,но се подразних щото се коментират други марки фарове и кои какви си купил,а не се говори по същината на въпроса,и пак стана 3 страници тема със 3 поста по същество.

ПС. А за инженерите ако го бяха измислилли като хората-то сега нямаше да има такива теми ,така че изказването ти е оборено с доста видими факти.
Поздрави :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Окт 2009, 2:15

Изрода написа:ПС. А за инженерите ако го бяха измислилли като хората-то сега нямаше да има такива теми ,така че изказването ти е оборено с доста видими факти.

Не мога да разбера кое ми изказване е оборено с факти .... ?! Аз казах , че разбрах , че си пробил дупки на фара и са спрели да се потят ...., добре ,ОК за тебе , всички го разбрахме ...., но колко от колегите мислиш , че ще тръгнат да си дупчат фаровете или пък да си сложат вентилаторчета на тях ... :mhihi: Аз не оспорвам резултата , но метода не ми харесва...!
Както и да е ... и аз нямам лично към тебе колега .... :)
Последна промяна metodi80 на 05 Окт 2009, 2:28, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 05 Окт 2009, 2:26

metodi80 написа: .... но колко от колегите мислиш , че ще тръгнат да си дупчат фаровете или пък да си сложат вентилаторчета на тях ... :mhihi: Аз не оспорвам резултата , но метода не ми харесва...

Няма "не ми харесва",отговаряш "слушам ! " и изпълняваш... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 05 Окт 2009, 2:29

~Мишо~ написа:
metodi80 написа: .... но колко от колегите мислиш , че ще тръгнат да си дупчат фаровете или пък да си сложат вентилаторчета на тях ... :mhihi: Аз не оспорвам резултата , но метода не ми харесва...

Няма "не ми харесва",отговаряш "слушам ! " и изпълняваш... :mhihi:

:mhihi:

:OT: Спирам ...

ПредишнаСледваща

Назад към E36