за Е36 и тропкането на корите...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
sonny написа:Само да вметна, че има е36ци, явно от по-късните години, които на щипките си имат едни гумени о-пръстенчета и като се турат, всичко утихва. На Иво на колата сложихме такива и колата заспа, няма шум, намо нищо. Да видим на моята га ше ги напавя и дали ще е същия ефект.
Mдам, ако ги няма по някаква причина, могат да се сложат под щипката преди да се монтира. От велосипедна гума стават чудесно

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
sonny написа:Само да вметна, че има е36ци, явно от по-късните години, които на щипките си имат едни гумени о-пръстенчета и като се турат, всичко утихва. На Иво на колата сложихме такива и колата заспа, няма шум, намо нищо. Да видим на моята га ше ги напавя и дали ще е същия ефект.
мдам с тях е още по-добре
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: за Е36 и тропкането на корите...
някой от направилите тази процедура да сподели дали има влага, намирисва ли купето и зимата как е ?
zBoost написа:някой от направилите тази процедура да сподели дали има влага, намирисва ли купето и зимата как е ?
При мен няма влага и няма как да има, защото ватата е след найлона(фолиото) на вратите. Следователно няма и лоши миризми

RTFM
- SaRaLiQ
- кандидат ентусиаст
-
колеги малко ще извадя темата от прахта...мойта кола също мисля да я обезшумя малко...четох четох четох и все различни мнения...последно каква вата трябва да се сложи...каменна,минерална,за вътрешно изолиране или мебелна... :? мерси предварително
SaRaLiQ написа:колеги малко ще извадя темата от прахта...мойта кола също мисля да я обезшумя малко...четох четох четох и все различни мнения...последно каква вата трябва да се сложи...каменна,минерална,за вътрешно изолиране или мебелна... :? мерси предварително
Колега, каквото сложиш, винаги ще има ефект! Иначе аз ползвах мебелна (както се вижда няколко поста назад).
RTFM
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Аз ползвах тънак дунапрен. 

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Днес се качих в едно купе и при затварянето на вратата ми направи огромно впечатление как плътно и басово се затоври.От дума на дума стана въпрос за добрата акустика в купето и колко добре отеква басът.Сетих се, че съвсем наскоро четох тази тема и питах дали колегата я е чел.Е, оказа се, че той е авторът!
А с Любо по съвсем друга работа трябваше да се видим, та случайно имах възможността да се убедя лично, че наистина работата има ефект!

- SaRaLiQ
- кандидат ентусиаст
-
значи ще слагам и аз минерална вата.а колко листа ми трябват горе доло.става въпрос за комби 

- 4irepa
- Потребител
-
- Кара: 318-тдс
- Мечтае да кара: 319-тдс :)
Ако някой се притеснява от влага и намокряне нека да обвие ватата с домакинско фолио и след това с тиксо за да го държи.Освен предпазване от вода то дава и допълнителна шумо/топло изолация.Има една специялна лента за шумоизолиране на окачен таван и стени.5 мм дебела,самозалепваща и не пие грам вода.Ако има някой заинтересован мога да го упътя от каде да си я вземе.
...
- SaRaLiQ
- кандидат ентусиаст
-
ммм това с домакинското фолио е добра идея..влиза в списъка за изолиране на мойта бараЧка 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Верно ли с минерална ще работиш?!
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Колеги страхотна тема прочетох я два пати и мисля утре да се сдобия с необходимото и да започвам само се надявам времето да е хубаво. Даже ако има желаещи можеме да се събере ме и да направи ме една групова изолация на колите. Бирата от мене.
Няма начин да няма начин
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
SaRaLiQ написа:че какъв е проблема?няма да съм единствения
За проблем никой не говори, в перспектива мисля с мебелна е по-добре. При евентуален ремонт по вратата ще трябва да се сваля и т.н.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!