Теч на нафтова помпа - 318 тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Теч на нафтова помпа - 318 тдс
Здравейте,
искам да питам от къде мога да си закупя комплект гарнитури за нафтова помпа "Bosch". Проблемът е че не си знам номерът на помпата. Колата е 97г. 318 тдс, седан. Моделът на помпата ми е като тази на снимката, тя е правена от друг, намерих я в темите във форумаhttp://picbg.net/img.php?file=694f0e0e39c219bc.jpg. Благодаря предварително.
искам да питам от къде мога да си закупя комплект гарнитури за нафтова помпа "Bosch". Проблемът е че не си знам номерът на помпата. Колата е 97г. 318 тдс, седан. Моделът на помпата ми е като тази на снимката, тя е правена от друг, намерих я в темите във форумаhttp://picbg.net/img.php?file=694f0e0e39c219bc.jpg. Благодаря предварително.
Re: Теч на нафтова помпа - 318 тдс
А случайно да знаеш адресът? И ако им дам снимка дали ще ми доставят правилнте гарнитури, защото ходих по "Симеон" на два три магазина, но доста ги затрудних като им показах снмки на помпата.
- ventostz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече не кара такива талиги
колега преди седмица сменях точно същите гарнитурки, оставих колата в сервиза, доколкото разбрах били 2 гарнитурите по нафтовата помпа, та тези 2 гарнитури с работата и труда ми взеха 60 лева, не вярвам да са повече от 20-тина лева гарнитурките
ventostz написа:колега преди седмица сменях точно същите гарнитурки, оставих колата в сервиза, доколкото разбрах били 2 гарнитурите по нафтовата помпа, та тези 2 гарнитури с работата и труда ми взеха 60 лева, не вярвам да са повече от 20-тина лева гарнитурките
Здравей,
на мен в един сервиз ми искаха 500лв, за смяна на тези гарнитури, но в последствие разбрах от къде ми е теча (от "О" пръстена на капачката от страната на двигателя), и няколко пъти слагах гарнитури който сам си правих, за момент спря теча но после пак тръгна, затова съм решил да сложа оригинален "О" пръстен и да приключвам с този проблем. Засега единственият проблем, е че като отида да искам да си купя комплекта гарнитури ми искат номер на нафтовата помпа, а аз така и не успях да го видя какъв е и като им покажа снимка на помпата ме гледат като "телета в железница".
Vanelino написа:Помпата ти е Bosch номера й е 0 460 494 955
Златен си човече, благодарско много

Vanelino написа:Помпата ти е Bosch номера й е 0 460 494 955
Колега купих си "О" пръстените, единствено продавача ме поправи че номерът бил 0 460 494 995. 10х

- C.Cvetanov
- Потребител
-
viktor_ написа:Здравей,
на мен в един сервиз ми искаха 500лв, за смяна на тези гарнитури, но в последствие разбрах от къде ми е теча (от "О" пръстена на капачката от страната на двигателя), и няколко пъти слагах гарнитури който сам си правих, за момент спря теча но после пак тръгна, затова съм решил да сложа оригинален "О" пръстен и да приключвам с този проблем. Засега единственият проблем, е че като отида да искам да си купя комплекта гарнитури ми искат номер на нафтовата помпа, а аз така и не успях да го видя какъв е и като им покажа снимка на помпата ме гледат като "телета в железница".
Как смени "О"- пръстена на място ли? и моята протече от там, първо протече от гарнитурите на главата смениха ми ги срещу 60 лева, кара 2 дена и пак започна да пали трудно студена, разглобих я и видях че тече от това прозорче от към блока. Искат ми 300 лева да свалят помпата и да сменят всички гарнитури. Така като гледам мога да го сменя на място, но не знам какво има под прозореца

кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф
))

C.Cvetanov написа:viktor_ написа:Здравей,
Как смени "О"- пръстена на място ли? и моята протече от там, първо протече от гарнитурите на главата смениха ми ги срещу 60 лева, кара 2 дена и пак започна да пали трудно студена, разглобих я и видях че тече от това прозорче от към блока. Искат ми 300 лева да свалят помпата и да сменят всички гарнитури. Така като гледам мога да го сменя на място, но не знам какво има под прозорецада не е кат го отвия и да изхвръкне нещо да се чудя какво да правя после
Здрасти,
няма от какво да се притесняваш, няма нищо да изхвръкне (ако говорим за пръстена от към двигателя, ако е от другата страна от към калника там вече има пружинки и може да изхвръкнат), единственото гадно е че е на много неудобно място. Сваляш въздушните колектори дори не е необходимо да сваляш дюзите, но ако не ги свалиш става още по тясно. Тази събота какво ли не свалях от моята, а този "о" пръстен го свалям за 7 път вече, защото всеки път правя нещо ново и пак тече (различни видове гарнитурки). Вчера сложих оригинални "о" пръстен но няма никакъв ефект от него и пак си тече. Не мога да си го обясня, какво не е наред.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Колеги,тези ремонти се извьршват от специалист дизелист,Колегите които идея си нямат за какво става вьпрос по добре изобщо да не си помислят да пипат.на тдс единствено на място могат да се сменят упльтненията на капака ,на плочката и лявата част на авансатора,НО трьгнала ли е да тече е хубаво да се сменят всички гарнитурки и о-прьстени включително и на елемента(секцията за високо налягане) Пьлен ремонтен комплект на Бош,Карго илиДТП струва 46-58 лв.сваляне ремонт ,стенд и монтаж излиза около 130лв.Незнам какви цени ви правят но 300лв,са много,поздрави
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
presko79 написа:Колеги,тези ремонти се извьршват от специалист дизелист,Колегите които идея си нямат за какво става вьпрос по добре изобщо да не си помислят да пипат.на тдс единствено на място могат да се сменят упльтненията на капака ,на плочката и лявата част на авансатора,НО трьгнала ли е да тече е хубаво да се сменят всички гарнитурки и о-прьстени включително и на елемента(секцията за високо налягане) Пьлен ремонтен комплект на Бош,Карго илиДТП струва 46-58 лв.сваляне ремонт ,стенд и монтаж излиза около 130лв.Незнам какви цени ви правят но 300лв,са много,поздрави
Можеш ли да дадеш по детайлна информация, за връзка с този сервиз?
- C.Cvetanov
- Потребител
-
presko79 написа:Колеги,тези ремонти се извьршват от специалист дизелист,Колегите които идея си нямат за какво става вьпрос по добре изобщо да не си помислят да пипат.на тдс единствено на място могат да се сменят упльтненията на капака ,на плочката и лявата част на авансатора,НО трьгнала ли е да тече е хубаво да се сменят всички гарнитурки и о-прьстени включително и на елемента(секцията за високо налягане) Пьлен ремонтен комплект на Бош,Карго илиДТП струва 46-58 лв.сваляне ремонт ,стенд и монтаж излиза около 130лв.Незнам какви цени ви правят но 300лв,са много,поздрави
ако сервиза е в Габрово и пътя до там пак по евтино ще излезе от колко тук. И мен това ме притеснява, че щом е тръгнала да тече трябва да се сменят всички. Ако е възможно все пак дай координати на тоя сервиз. И още един въпрос, може ли да се смянат на място гарнитурите или задължително се сваля помпата.
кола без турбо, е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти прави кеф
))

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Колеги Сервиза наистина е в Габрово,с Донино някои от колегите от моя регион са ми клиенти,неискам да става реклама и нека модовете не се сьрдят,но ще кажа аз как работя;Помпата се сваля като това става за не повече от 45-50 минути,слага се на стенд за ГНП кьдето се надува на 10 бара там си показва кое тече и кое не,следкато ремонтния комплект е в рьцете ми сменям всичко защото няма смисьл после пак ядове за хората за мен и така.от там ГНП в колата 6м гаранция и човека забравя за течове и глупости Пак казвам на място може да се смени само на капака на управлението и на лява част на авансаторния патрон .ПоздравиC.Cvetanov написа:presko79 написа:Колеги,тези ремонти се извьршват от специалист дизелист,Колегите които идея си нямат за какво става вьпрос по добре изобщо да не си помислят да пипат.на тдс единствено на място могат да се сменят упльтненията на капака ,на плочката и лявата част на авансатора,НО трьгнала ли е да тече е хубаво да се сменят всички гарнитурки и о-прьстени включително и на елемента(секцията за високо налягане) Пьлен ремонтен комплект на Бош,Карго илиДТП струва 46-58 лв.сваляне ремонт ,стенд и монтаж излиза около 130лв.Незнам какви цени ви правят но 300лв,са много,поздрави
ако сервиза е в Габрово и пътя до там пак по евтино ще излезе от колко тук. И мен това ме притеснява, че щом е тръгнала да тече трябва да се сменят всички. Ако е възможно все пак дай координати на тоя сервиз. И още един въпрос, може ли да се смянат на място гарнитурите или задължително се сваля помпата.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3