знаели някой какво точно означава тази грешка?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
знаели някой какво точно означава тази грешка?
колеги става въпрос за 318ис М42! някой да знае каква е тази грешка дето ми излезе при теста 333 EDM!излиза управлението на едема но от каво може да я изписва?сменил съм!кнок сензори,датчици на хол ,дебитомер,бобини,кабели,свещи,дюзи ,тпс имаше чип махнах го сега е с оригиналният и след всичко това колата между 3500 и 4000 оборота забива като ги задаржа започва да прекъсва на високите също е мудна!ламда сондата на GT-1 показва че работи нормално но грешката се натрупва отново! 

Re: знаели някой какво точно означава тази грешка?
Предполагам става дума за DME, а не за EDM.
По принцип се процедира така:
триеш грешките -> изключваш екуто (ДМЕ) за 5 минути -> включваш еку-то -> палиш и оставяш колата да работи 3 минути на място, след което трябва да я покараш поне 5-10 минути и то със скорост над 50 км/ч
(това съм го чел в някой от списъците с грешките, не съм си го измислил аз).
Но в твоя случай след като сте сменили самия чип и грешката продължава да си се записва, май трябва да смените цялото ЕКУ (дме) и да покарате с него.
Не се сещам за по-логично решение на проблема, а и това не ми се вижда толкова трудно за пробване :-)
Успех!
По принцип се процедира така:
триеш грешките -> изключваш екуто (ДМЕ) за 5 минути -> включваш еку-то -> палиш и оставяш колата да работи 3 минути на място, след което трябва да я покараш поне 5-10 минути и то със скорост над 50 км/ч
(това съм го чел в някой от списъците с грешките, не съм си го измислил аз).
Но в твоя случай след като сте сменили самия чип и грешката продължава да си се записва, май трябва да смените цялото ЕКУ (дме) и да покарате с него.
Не се сещам за по-логично решение на проблема, а и това не ми се вижда толкова трудно за пробване :-)
Успех!
2 мнения
• Страница 1 от 1