едно въпросче???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E-46
Мечтае да кара: M3 E-46

едно въпросче???

Мнение от 6anata » 01 Окт 2009, 21:09

колеги при мене проблема е при студен двигател като ги запаля променя звука нещо като задръстено така се чува от пред така като поработи малко и после се управя.мен ме съмнява да не е от тоа филтър на картерните газове. :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Re: едно въпросче???

Мнение от marto853. » 02 Окт 2009, 19:43

не мога да те разбера колега всяка кола преди да е загряла работи по различно а колкото до този звук който чуваш на задръстено не мога да те разбера :dunno:
новият ми номер: 0877787835

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 02 Окт 2009, 19:57

Колега дай малко повече инфо - така нищо не се разбира.
Ако става на въпрос, че в първите 2-3 сек от старта ти трака повече (говоря за дизеляк) - споко - при всички е така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 02 Окт 2009, 20:51

Колега знам за какво говориш това което чуваш е от въздушната помпа за вторичен въздух когато запалиш колата тя се включва след около 5 секунди и след известно време спира. Звука е като бучене на филтър тя самата помпа има филтър и той е зад перката на един маркуч, който излиза от тази помпа, аз моя го смених и пак си бучи.
Това го има само на бензиновите е 46-ци и тази помпа има за цел при студен двигател да вкарва допълнително въздух в изпусквателната система.

Потребител
Аватар
Кара: E-46
Мечтае да кара: M3 E-46

Мнение от 6anata » 02 Окт 2009, 21:48

oci написа:Колега знам за какво говориш това което чуваш е от въздушната помпа за вторичен въздух когато запалиш колата тя се включва след около 5 секунди и след известно време спира. Звука е като бучене на филтър тя самата помпа има филтър и той е зад перката на един маркуч, който излиза от тази помпа, аз моя го смених и пак си бучи.
Това го има само на бензиновите е 46-ци и тази помпа има за цел при студен двигател да вкарва допълнително въздух в изпусквателната система.

да колега кат го обясни тва е подобно на мойто значе да несе плаша

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 03 Окт 2009, 1:09

и при мен е така след като запаля когато е студена почва да бучи леко все едно включвам климатика 318и
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 03 Окт 2009, 11:35

oci написа:Колега знам за какво говориш това което чуваш е от въздушната помпа за вторичен въздух когато запалиш колата тя се включва след около 5 секунди и след известно време спира. Звука е като бучене на филтър тя самата помпа има филтър и той е зад перката на един маркуч, който излиза от тази помпа, аз моя го смених и пак си бучи.

Аз пък колега знам за тва нещо че е направено да затопля по бързо,но може и ти да си прав не съм сигурен и ДА нормално е на всички бензинки е така.
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 03 Окт 2009, 13:01

6anata написа:мен ме съмнява да не е от тоа филтър на картерните газове. :help:

Колега, бензиновите модели на Е46 до колкото знам НЯМАТ филтър на картерните газове - той си остава само за дизеловите. :confused:

Назад към E46