Нит на диафрагма, притискателен диск - Проблема Решен !

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Нит на диафрагма, притискателен диск - Проблема Решен !

Мнение от Zlobil » 02 Окт 2009, 11:12

Здравейте колеги,
първо се извинявам за заглавието, но незнам какво да напиша. (като установя проблема ще го поправя).

Ситуацията е следната:
Тръгвам си от работа вчера, качвам се в колата, паля и всичко точно. Незнам какво ме накара да е изфорсирам леко някъде до към 3000 оборота, но направо си глътнах езика. Започна да се чува едно "ръъъъъъррррррр" или от сорта. Тоест натискам педала стига до 2500 оборота и от там едни випрации по купето и в момента в който го пусна рязко вече се чува много по силно това "ръъъъъъррррррр". Двигателя си работи добре, но вдигна ли над 2500 става кофти.

По принцип не съм от състезателите, не влизам в някакви критични обороти. Колата си върви доволно (M43B18). Прекъсвача съм го пробвал на няколко пъти и обажда на 6800, което мисля че си е идеално.

На предишния ми алтернатор в един сервиз му бяха прецакали резбата на шайбата и като се разхлабеше се чуваха абсолютно същите звуци, но ги нямаше тия вибрации. Смених го с нов, така че това си опрада. В този ред на мисли ми се въртят ролки, водна помпа или и аз незнам. Не остана време да ги погледна снощи. Просто проверих да няма нещо разхлабено по ролките и свалях диса-та да видя дали клапана и е добре (и от нея се чува подобен звук). Незнам ли е възможно от водна помпа или ролки да се получава така. Загрява си нормално, нямам някакви аномалии с температурата.

Гледах е на канал от долу не се чува абсолютно нищо. Като се наведеш от страни до колата се чува, че е някъде между двигателния сектор и вратата, тоест от към таблото където се пада. При отворен капак почти не се чува, чува се но не от двигателя. Все пак най-силно се чува вътре в купето от към скоростния лост (без значение дали съединителя е натиснат или не). Дори днес забелязах че се усещат вибрации по педала на съединителя, а на другите педали няма.

Трябват ми някакви насоки за да си набележа местата, които да гледам (добре, че идва уикенда).
Единствената ми идея в момента е да свяля ремъка довечера и да прегледам всичко там. Ако се окаже, че всичко си е наред вече незнам, къде да гледам и какво да правя. Да свалям скорости ли какво ?
Последна промяна Zlobil на 10 Ное 2009, 20:32, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Re: Колеги, моля за помощ... спешно.

Мнение от Kregec » 02 Окт 2009, 12:39

Колега не съм на 100% сигурен но си мисля че трябва да сменяш съединител. Сигурен съм на 90% за това което ти казах, нека и колегите се произнесът по въпроса!.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 02 Окт 2009, 12:42

Kregec написа:Колега не съм на 100% сигурен но си мисля че трябва да сменяш съединител. Сигурен съм на 90% за това което ти казах, нека и колегите се произнесът по въпроса!.....

Благодаря... не го изключвам като вариант. Имам известни проблеми със съединителя, но нека и другите колеги изкажат мнение.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 02 Окт 2009, 19:13

На един приятел на колата му(м50б25) около месец някъде му вибрираше педала на съединителя,когато се движи колата.След това започна да боксува и така...нов съединител според мен.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Окт 2009, 21:02

Надявам се да не е такъв проблема и при теб, но двигателите са еднакви, а описанието на проблема ти е подобно.
Виж дали ще откриеш нещо общо.
viewtopic.php?f=8&t=165389
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 10 Ное 2009, 16:14

Здравейте колеги,
извинявам се че пиша чак след толкова време.
Искам да благодаря на всички, които изразиха мнение по темата!

Ето нагледно какъв се оказа проблема:
Изображение

Единия от нитове се беше откъснал, но най-интересното беше че го намерих вътре.

Ако някой има идея за заглавие на тази тема да пише да го промменя, че не ми идва нищо на ум.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dangerous » 10 Ное 2009, 16:38

Нит на диафрагма,притискателен диск-Проблема Решен :idea:
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!

-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?

Назад към E36