Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Re: BCAA и изобщо фитнес...
Дайте да поговорим малко и за фитнес програмите, които следвате.
Аз нещо не мога да преценя правилната. Искам да треннирам 4 дена в седмицата: Неделя, понеделник, сряда, четвъртък.
Примерно:
1 ден: Гърди, корем, трицепс
2 ден: рамо, предмишница
3 ден: почивка
4 ден: Гръб, бицепс
5 ден: почивка
6 ден: бицепс, трицепс, корем
7 ден: почивка
Не е добра, ама не мога да ги навържа нещо. Примерно мога да не тренирам крака, но искам да наблягам на ръце, рамо, гърди и гръб
Аз нещо не мога да преценя правилната. Искам да треннирам 4 дена в седмицата: Неделя, понеделник, сряда, четвъртък.
Примерно:
Не е добра, ама не мога да ги навържа нещо. Примерно мога да не тренирам крака, но искам да наблягам на ръце, рамо, гърди и гръб
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
неправилното на твоята програма е в последния тренировъчен ден-не тренирай която и да е мускулна група 2пъти в седмицата освен корема затова в последната си тренировка прави крака и корем
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Jim Beam написа:Дайте да поговорим малко и за фитнес програмите, които следвате.
Примерно:
колега 1 ден като правиш гърди ти се товари и предното рамо на следващия ден пак го тренираш и нямаш добро възстановяване в 4 и 6 ден последователно натоварваш бицепса пак неможе да си почине добре .... навремето имаше една книжка "масивни ръце" имаше добри комбинации специално за хора искащи да наблягат предимно на ръцете, но нека да не забравяме и една статия навремето озаглавена -"Клякайте за ръце" като в общи линии се обясняваше , че при клека се натоварва цялото тяло и се качва маса и беше споменато, че на всеки 5 кг качено тегло да се очаква по 1см увеличаване на обиколката на ръката, което в личен план при мен е около 2-2,5 см на ръката все пак няма формула универсална за всички ... но съвета ми е да не изоставяш тренировката на крака, а за ръцете повече базови упражнения със свободни тежести
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
как мога да налея маса на прасците ?
понеделник-сряда-петък правя клекове със 20кг. и тренирам бокс.
вторник-четвъртък-събота тичам.
понеделник-сряда-петък правя клекове със 20кг. и тренирам бокс.
вторник-четвъртък-събота тичам.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Jim Beam написа:Дайте да поговорим малко и за фитнес програмите, които следвате.
Примерно:
Jim Beam написа:Примерно мога да не тренирам крака
Мога много точно да прогнозирам как ще изглеждаш след година. Големи и мазни ръце, големи и мазни заострени гърди, виснал гръб, огромен тумбак и краченца като сламки. Краката са 50% от тялото, няма причина поради която не трябва да се тренират. Ако не искаш да тренираш нещо то това може да е бицепса или трицепса, но никога краката.
За програмата е важно и колко си тренирал до сега, какъв ти е метаболизма, как се храниш, почиваш ли достатъчно и т.н..
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
bum_bum написа: Краката са 50% от тялото, няма причина поради която не трябва да се тренират. Ако не искаш да тренираш нещо то това може да е бицепса или трицепса, но никога краката.
За програмата е важно и колко си тренирал до сега, какъв ти е метаболизма, как се храниш, почиваш ли достатъчно и т.н..

Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:
Мога много точно да прогнозирам как ще изглеждаш след година. Големи и мазни ръце, големи и мазни заострени гърди, виснал гръб, огромен тумбак и краченца като сламки. Краката са 50% от тялото, няма причина поради която не трябва да се тренират. Ако не искаш да тренираш нещо то това може да е бицепса или трицепса, но никога краката.
Ти ме отрепа с правата лопата. Не съм тренирал от 2 години. 177 /73 килограма. Метаболизма е към бързите, но по-скоро нормален. Гледам да избягвам въглехидрати и пържено, предимно пилешко ям. Пийвам отвереме на време. Не почивам, студент съм.
Понеделник: Гърди, Корем
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб, Трапец
Четвъртък: Почивка
Петък: Ръце (бицепс, трицепс, предмишница)
Събота: Крака, Рамо
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мен ако питаш щом не си тренирал толкова време почни поне месец само с 2 еднакви тренировки с по-леко натоварване и само основни упражнения. Примерно на тежестта на която ще можеш да правиш 10 прави 5- 6.
А програмата нещо като:
Тренировка 1:
1. Клек;
2. Рамо + трицепс или бицепс.
Тренировка 2:
1. Лежанка
2. Гребане
с лост.
3. Бицепс или трицепс, каквото не си правил предната тренировка. Сам можеш да си прецениш кое ти е по-добре да комбинираш.
Прави по 5-6 серии от упражнение (без загряващите), според това как се чувстваш. Гледай да приключваш в рамките на час с разгрявката и пресите.
Принципно има мнения, че не е добре да се тренират в една тренировка крака и друга част, заради това, че се натоварвало сърцето, когато се опитва да кръвоснабди 2 по-отдалечени мускула в рамките на една тренировка, но мисля, че тва са глупости.
Преси може да правиш всяка тренировка в края. Може да качваш интензивността, но винаги спирай 3-4 повторения преди макса. Яж добре и замести пилешкото със свинско и нещата ще си дойдат на мястото
А програмата нещо като:
Тренировка 1:
1. Клек;
2. Рамо + трицепс или бицепс.
Тренировка 2:
1. Лежанка
2. Гребане

3. Бицепс или трицепс, каквото не си правил предната тренировка. Сам можеш да си прецениш кое ти е по-добре да комбинираш.
Прави по 5-6 серии от упражнение (без загряващите), според това как се чувстваш. Гледай да приключваш в рамките на час с разгрявката и пресите.
Принципно има мнения, че не е добре да се тренират в една тренировка крака и друга част, заради това, че се натоварвало сърцето, когато се опитва да кръвоснабди 2 по-отдалечени мускула в рамките на една тренировка, но мисля, че тва са глупости.
Преси може да правиш всяка тренировка в края. Може да качваш интензивността, но винаги спирай 3-4 повторения преди макса. Яж добре и замести пилешкото със свинско и нещата ще си дойдат на мястото

[quote="bum_bum"][/quote]
Според мен, пилешкото си е добре, на свиското ако наблегне, не следваъ ли проблеми със здравето? А моят въпрос, понеже това си стана мини-фитнес форум, само с бягане мога ли да изчистя корема добре?
Според мен, пилешкото си е добре, на свиското ако наблегне, не следваъ ли проблеми със здравето? А моят въпрос, понеже това си стана мини-фитнес форум, само с бягане мога ли да изчистя корема добре?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ryapoff написа:bum_bum написа:
Точно обратното

Чистенето на мазнини зависи предимно от храненето. Ако то е наред няма проблем да изчистиш с какъвто и да е спорт.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
bum_bum написа:Ryapoff написа:bum_bum написа:
Точно обратното
Чистенето на мазнини зависи предимно от храненето. Ако то е наред няма проблем да изчистиш с какъвто и да е спорт.
Я обясни малко по-подробно, че и аз едно шкембенце съм заформил...
Si non confectus, non reficiat.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Е какво има за обясняване.... в зависимост какви калории и от какво "добити" приемаш, от това зависи и как изглеждаш.... не е важно само да можеш да ги гориш... по принцип ако приемаш повече калории от колкото тялото ти се нуждае, следва натрупване (или при тия с по-якия/неефективен/повреден метаболозъм - изхвърляне и ненатрупване)... затова и при хората, които имат нужда да свалят кг. се изисква отрицателен калориен баланс... но пак зависи тия (примерно 2000 калории) дали ще са предимно от белтъци, carbs или мазнини... какво, кога и как приемаш и т.н.. всичко е строго индивидуално..
Свинското по принцип не е от "добрите" меса, щото е мазно и неговите мазнини са животински (наситени), а те са лошите... тва дето го прави bum_bum със свинското го чувам/срещам за 1-ви път... честно казано
Свинското по принцип не е от "добрите" меса, щото е мазно и неговите мазнини са животински (наситени), а те са лошите... тва дето го прави bum_bum със свинското го чувам/срещам за 1-ви път... честно казано

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
има и още нещо за свинското, когато искаш да качваш маса освен калориите от мазнините, мазнините помагат за по-голямото производство на хормоните в случая тестостерон, навремето имаше един културист който в основен период ядеше консерви с русенско варено /сещате се колко лой има в тях/ ...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt