Въпрос за ламбда сонда

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Въпрос за ламбда сонда

Мнение от drift_streets » 01 Окт 2009, 3:33

Та въпросът ми е следния колеги. Значи наскоро смених цялата генерация с по широка и когато свалих старата се наложи и да откача буксата на ламбда сондата откачих акумулатора свалих буксата свалих и старата генерация и сложихме новата генерация закачих буксата на сондата и след това акумулатора и като запалих колата започна да мени оборотите на място дали може да е натрупала някъкви грешки и затова да мени оборотите. Дайте съвети че вече много ме дразни така :|
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Въпрос за ламбда сонда

Мнение от ивчо3 » 01 Окт 2009, 9:25

Откачането на клемите от акумулатора, чисти грешките, така се рисетва компютъра. Проблемът може да не е в ламбда сондата, а от новата генерация, имай в предвид, че дължината, както и диаметъра на изпускателните тръби трябва да е съобразен със съответния тип двигател, на който се монтира. От дефектирала ламбда сонда оборотите на празен ход не се менят, съвсем други симптоми има.

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 01 Окт 2009, 11:04

А може да мени и обороти, тъй като адаптационните стойности са "изгубени" и е нужно известно време
докато бъдат заложени новите. А може и да е от още 100 неща...
Изображение
Driver's Racing Team

Аватар

Мнение от drift_streets » 01 Окт 2009, 21:07

Ами утре съм на диагностика и ще си каже дали изопщо работи сондата и дали проблема е някъде около нея :)
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 02 Окт 2009, 19:56

ивчо3 написа:От дефектирала ламбда сонда оборотите на празен ход не се менят, съвсем други симптоми има.

Това със сигурност не е вярно ама въобще

Аватар

Мнение от drift_streets » 10 Окт 2009, 22:55

Колеги проблема решен планката дето даржи кората отдолу беше опряла в сондата и беше пре*бала кабелите и даваше на късо малко изолизблант и сичко е 6 добре че и нямаше нищо на сондата :paranoid: ;)

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 coupe M3
Мечтае да кара: M6

Мнение от to6o6o » 18 Окт 2009, 12:14

Попринцип колега и аз като съм махал няколко пъти клемите и съм ги слагал и на мен така ми се е случвало,почва да ми се менят обототите но това е до известно време ,трябва да покарам 15 ,20 км и всичко се оправя а всичко ми е наред сичко е сменено и ново ,защо така и аз незнам :roll:
Където има воля, има и път!
ИзображениеИзображение
Има радост в лудоста, която само лудия познава :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_m3 » 18 Окт 2009, 12:25

стан написа:
ивчо3 написа:От дефектирала ламбда сонда оборотите на празен ход не се менят, съвсем други симптоми има.

Това със сигурност не е вярно ама въобще

+1 :)

Мойта гореше много и менеше оборитите. Смених сондата и всичко заспа.

Потребител
Аватар

Мнение от Zenon » 18 Окт 2009, 14:38

И при мен играят по принцип но наскоро като махах клемите и при мен така паля и 5 мин се скъсаха да играят, и после като запалих 2-3 пъти и се оправи, горе-долу и а зпокарах 15 км и се оправи. Срга пак играят но само 5-10 сек както си беше преди :)
to6o6o написа:Попринцип колега и аз като съм махал няколко пъти клемите и съм ги слагал и на мен така ми се е случвало,почва да ми се менят обототите но това е до известно време ,трябва да покарам 15 ,20 км и всичко се оправя а всичко ми е наред сичко е сменено и ново ,защо така и аз незнам :roll:

Назад към E36