Проблем със заключването
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- mimo1987
- младши ентусиаст
-
Проблем със заключването
когатоя закл. със алармата шофиорската врата понякои пат не се заключваше, сас клуча се заключва но с аларм.неиска а сега и отвътре неможе вече.натискам бутончето за закл.и неиска се едно е варзано само на пружинка и се отхварля мисля че проблема е в шоф.врата не в централното можете ли да ми помогнете колеги имал ли е някои подобен проблем..... 

Re: Проблем със заключването
Като натиснеш от вътре предполагам изскача колчето нагоре.
Счупва се едно метално пинче на бравата от вътрешната страна, трябва да развиеш 3те кръгли болта (или 4), които се виждат като отвориш вратата и се сменя механизма под тях. Струваше 20ина лв. втора употреба, поне толкова плащах моя.
Счупва се едно метално пинче на бравата от вътрешната страна, трябва да развиеш 3те кръгли болта (или 4), които се виждат като отвориш вратата и се сменя механизма под тях. Струваше 20ина лв. втора употреба, поне толкова плащах моя.
- mimo1987
- младши ентусиаст
-
колеги как да го извадя тва 4удо ма4их се но нестава.ако някои има снимков материате или проста да ми обесни как ще стане благодаря му мн.... 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аиде ако има верно някои снимки и линк към realoem-a да му видим номера!!!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
liloff написа:Не е за ел.прозорци, а за кабеляците: кой къде и т.н. Можеш да пробваш най-малкото да видиш дали като подадеш заключващия сигнал на 19ти, ще ти затвори вратите...другото което ми прави впечатление е че с ключа от шофьорската врата не се отвара нито една друга а само тя...
Има един microswitch на ключалката, който подава импулс от централното към другите врати, като заключваш. Ако той е заминал, ще заключва само едната (която се опитваш да заключиш с ключа), но също може да означава, че са ти орязали кабелите като прасета, както обикновено правят...
Дори и при заминал switch-а, импулс от централното от пасажерската врата, ще ти затвори шофьорската (+задните, ако имаш), но това при теб не се случва. Това мен лично ме навежда на мисълта, че:
1. ти е заминало моторчето
2. са ти прекъснали кабела на заключването към вратата, за да вържат към него алармата без диоди.
3. което е брутално кретенско, но също възможно: Пуснали са ти сигнала за заключване към модулчето зад ключалката (въпросния switch), kойто седи точно зад ключалката (13 или 16 на схемата долу). В последствие, от сигнала на алармата, ти е изгоряло модулчето барабар с моторчето. Този вариант би бил малко кофти...
Ти като проверява кабелите, свали ли целия механизъм на заключването или просто ги погледна? Ако не си, свали го и си поиграй с него и премери с Ом-метър кабелите дали са здрави. Обикновено ги режат малко над говорителя до педалите и там връзват. Може да са ти резнали без да искат нещо там... Също виж къде ти е вързан сигнала от алармата точно. Ако можеш дай една ясна снимка, да се ориентирам. Разбери точно какъв модел ти е алармата и ако имаш късмет, може да се намерят и някакви схеми за нея.
Не знам какъв е тоя комп дето ще каже 4ти кабел, ама честно. Обикновено диагностиката казва проблем в ZKE модула, което може да означава всичко на практика, затова тези са го казали, просто да не ги занимаваш...
Сега разбра ли защо ти го казах да изолираш проблема и защо не сме писатели фантасти?! Гледай поне да разбереш къде е грижата при теб, за да е по-лесно да го оправиш. Пуснах и темата за прозорците, понеже се връзва на комфорт модула (който ти вероятно имаш) и нищо не гори. Ако не програмираш на дълъг импулс заключването, алармата просто ще заключва, без да вдига стъклата. Всичко останало е волна програма на некадърни майстори. Затова има толкова проблеми във форума с централното. Инжинерно му няма нищо, но като му резнат кабеляците и изгорят някой друг модул, се получава това...
(P. S. при мен се оказа освен моторчето и счупен механизъм на затваряне (това на което седи моторчето)...)
Виж първо дали моторчето ти е здраво...
От тази тема
Aко изскача пинчето като пробваш да го натиснеш, със сигурност е номер 1 на схемата, имам го вкъщи счупения механизъм и мога да ти го снимам наживо като се прибера. Няма оправяне, взимаш здрав втора употреба.
tin написа:1. сваляш кора , кабели
2. откачаш кабелите на машинката дърпайки на страни (както при др букси на бмв)
3. развърташ 3те болта на ключалката
4.махаш смело дългата куката на вътрешната дръжка , нутайки навътре и настрани.
5. машинката се държи сега само на една кука и лосчето за управление на заклю/отклю
6. лосчето за управление влиза в една крушовидна дупка която като дигнеш нагоре машинката с леко подигане на дръжката отвън би трябвало да се откачи
7. махаш другото лошче-кукичка, вади се нагоре и после от дупката илиза настрани
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Aз все си мисля че при мен проблема е в N9 защото понякога заключва понякога неще с алармата,като заключвам с ключа понякога издава един тегав звук и има съпротивление от което си мисля че и N1 нещо се предава,мисля че един път не се заключи и пасажерската врата, но това е било по-скоро изключение, общо взето истината е, че с писане не става като остане някои лев ще се поръча 9 го гледах в ebay идва към 70 лв което е поносимо сравнение с 150 във Вари, за 1 явно ще се търси втора ако се окаже от това, явно нямам късмет с вратите второ е36 и все тоя проблем с централното!Значи да диагностиката даде грешка на централното на вратата, но не разбрах от кое точно идва проблема!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
6 мнения
• Страница 1 от 1