Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: BCAA?
Mollov написа:bum_bum написа:Абе на някой да му се намират непотребни или да знае къде се продават пудовки. Но от тези старите с плоското дъно, а не тия новите измишльотини- кръгли отдолу.
Кво па е това?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bum_bum написа:![]()
Дъмбела на Дан Колов
Триста дъмбела за пет пари - това ми е любимия "уред" . Един стар щангиста казваше , че има над 30 упражнения със това нещо . Оригинално тежи 16 кг и е много удобно за хора със слаби (слаби , не меки

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Айде да ви пусна още една тема за размисъл
- какво ще кажете за чийтването при изпълняване на упражненията? Как е по-добре - с тежко и чийтване или с по-леко, но чисто изпълнение?
Като го измислите това ще питам още работи (мале какъв съм пълен с идеи... като наденица
).

Като го измислите това ще питам още работи (мале какъв съм пълен с идеи... като наденица

Si non confectus, non reficiat.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
с тежко без чиитване
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Zagy написа:Айде да ви пусна още една тема за размисъл- какво ще кажете за чийтването при изпълняване на упражненията? Как е по-добре - с тежко и чийтване или с по-леко, но чисто изпълнение?
Като го измислите това ще питам още работи (мале какъв съм пълен с идеи... като наденица).
Малеее ти отвори кутията на пандора

Моето мнение - единствено упражненията за гръб може чиит и то малко . Фен съм на чисти дигания като по релси . Но не е зле понякога когато се цели максимално изпомпване и да се "чиитва"

- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
Има цяла програма с чиитване, но не мога да ти я дам, защото е в една от книгите ми, а не ми се преписва.
Чиитването е позволено, дори задължително за няколко месеца примерно 3, в момента когато се цели качване на сила и маса. Благодарение на чиитването се качва силата на човешкия организъм, така че ако си в този период да си покачиш силата, чиитването е ОК, в другите периоди не е желателно. Чиитването се и прави доста концетрирано и умерено, защото благодарение на него се правят доста контузии, така че внимавай. То не е просто ето така, а си е цял начин на трениране.
Чиитването е позволено, дори задължително за няколко месеца примерно 3, в момента когато се цели качване на сила и маса. Благодарение на чиитването се качва силата на човешкия организъм, така че ако си в този период да си покачиш силата, чиитването е ОК, в другите периоди не е желателно. Чиитването се и прави доста концетрирано и умерено, защото благодарение на него се правят доста контузии, така че внимавай. То не е просто ето така, а си е цял начин на трениране.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
spower написа:в неделята розговарях с ветеран щангист от националите от близкото минало в неделя се пуска на републиканското в една категория със сина си на културизма на 51 години е и стана въпрос за диети и от приказка на приказка, че бяхме на маса човека разказа как при щангите на ден им давали да пият само по 300гр вода хранели ги със солени пържоли и шоколад и това с цел да се запазва ниско тело и да се качва силата тренирал е тогава с Андон и Абаджиев, че в неделя някой, ако иска може да отидем към универсиада от 10,30 е кантара и да погледаме той ще участва на 75кг ще бъде интересно.
Относно водата аз лично пия преди тренировка с аминокиселините, по време на тренировка рядко и то около 250-до 500 мл., лятото и след тренировка задължително било то с протеинов шейк или амино-киселини, но гледам да не е на веднъж голямо количество...
за Олимпията има качени в youtube клипчета Кътлър си е направил интересна прическа
Аз ще ходя с няколко човека вкл. и Вуков, ама няма да се пуска тази година. Ако искаш може да се видим там!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
cable написа:spower написа::kuku:
Аз ще ходя с няколко човека вкл. и Вуков, ама няма да се пуска тази година. Ако искаш може да се видим там!
Aми екстра как ще се разпознаем само

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Zagy написа:Айде да ви пусна още една тема за размисъл- какво ще кажете за чийтването при изпълняване на упражненията? Как е по-добре - с тежко и чийтване или с по-леко, но чисто изпълнение?
Като го измислите това ще питам още работи (мале какъв съм пълен с идеи... като наденица).
То от чийт до чийт балкан разлика. Някои за бицепс правят наклон на кръста от 45 градуса, което е смешно. Когато вдигаш тежко няма нищо лошо в едно леко разклащане, коклото да влезеш в такта на движението.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Zagy написа:Айде да ви пусна още една тема за размисъл- какво ще кажете за чийтването при изпълняване на упражненията? Как е по-добре - с тежко и чийтване или с по-леко, но чисто изпълнение?
То от чийт до чийт балкан разлика. Някои за бицепс правят наклон на кръста от 45 градуса, което е смешно. Когато вдигаш тежко няма нищо лошо в едно леко разклащане, коклото да влезеш в такта на движението.
Навремето Янислав Тачев ми каза, прави чисто упражненията, без никакъв чийт, даже и с по-малки тежести.
Предполагам, че човека ги понаразбирва нещата, щом е ставал маса пъти републикански, па вие си правете изводите.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Май и първият българин световен беше??Doberman_vas написа:bum_bum написа:Zagy написа:Айде да ви пусна още една тема за размисъл- какво ще кажете за чийтването при изпълняване на упражненията? Как е по-добре - с тежко и чийтване или с по-леко, но чисто изпълнение?
Навремето Янислав Тачев ми каза, прави чисто упражненията, без никакъв чийт, даже и с по-малки тежести.
Предполагам, че човека ги понаразбирва нещата, щом е ставал маса пъти републикански, па вие си правете изводите.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ами за чийтването съм чувал, че било полезно при последните 1-2 повторения (естествено без да прекаляваш с кандилкането). Позволявало по-пълноценно натоварване на дадения мускул. Ако имате други наблюдения - споделете 

Si non confectus, non reficiat.