е46 нужда от мп3
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: е46 нужда от мп3
Темата е с бая потенциал да стане интересна. Вече са ясни четирите вида CD-та. Сега ако се разбере и как стои въпроса с програмирането цена няма да имате.
Si non confectus, non reficiat.
- dhany
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46
gido написа:и аз сум чувал че може да се програмира,но трябва да е от 2003г.нагори.ама незнам как става.някои нее ли питал как стои въпроса в дарукар
Попитах в сервиза на БМВ-Бургас и там са на мнение, че щом съм 2001 г. няма как да стане. Поддържат тезата, че от не знам си коя дата, нататък вече четяли, а преди нея слабо (мисля, че имаха предвид след фейса, но предполагам и някой фейски не поддържат мп3).

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
dhany написа:gido написа:и аз сум чувал че може да се програмира,но трябва да е от 2003г.нагори.ама незнам как става.някои нее ли питал как стои въпроса в дарукар
Попитах в сервиза на БМВ-Бургас и там са на мнение, че щом съм 2001 г. няма как да стане. Поддържат тезата, че от не знам си коя дата, нататък вече четяли, а преди нея слабо (мисля, че имаха предвид след фейса, но предполагам и някой фейски не поддържат мп3).В случея въпросната дата - хх.хх.ххххг. се явява определяща, което ми звучи някак си нереалистично, понеже едва ли са открили топлата вода за 1 ден. Преходът от аудио към мп3 би трябвало да е постепенен, а не спонтанен.
Какво ще рече постепенен преход?Те може да не са открили топлата вода за един ден, а за 10 години, но деня, в който ще излезе на пазара, е един, нали?Както до 2005 се произвежда е46, а от един определен ден на същата година, от завода излизат вече само е90.Просто

- _OSMICATA_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Време е вече някои "начетен" да каже може ли или не, че ако си продам плеара и после рабера, че може да се направи да чете МР3 незнам
на моя пише 05-03г. и е на VDO до колкото разбрах от поста на колегата pazokolarov

Come play with POWER
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Абе, гледам си аз за нова колица и попадам на този линк:
http://www.autoscout24.de/AllImages.asp ... aoc3mvjvw#
Обърнете внимание на CD-то и къде седи надписа!
Уж чете мп3...ама то и моето настоящо уж трябваше да чете...

http://www.autoscout24.de/AllImages.asp ... aoc3mvjvw#
Обърнете внимание на CD-то и къде седи надписа!

Уж чете мп3...ама то и моето настоящо уж трябваше да чете...

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Колега, Домитров,
това ЦД, което е на колицата не е бизнес ЦД, а Професионал ЦД!
Дали чете или не МП3 гаранцията е само една - с един диск с МП3-ки го пробваш и разбираш.
ЦД-та след 9.04. четат МП3, а тези преди тази дата по-вероятно е да не четат.
Разположението на надписа и отвора не е факт, по който може да се съди дали четат или не МП3-ки. Това вече беше казано на няколко места и в няколко теми.
Чувал съм, че наистина може да се "преработи" нечетящо МП3 ЦД в четящо, но не съм срещал човек, който го е правил или да го знае със сигурност.
Засега за мен е по-скоро "един приятел чул, че негов приятел разбрал, че негов авер имал братчед, който му казал, че това е възможно..."
това ЦД, което е на колицата не е бизнес ЦД, а Професионал ЦД!
Дали чете или не МП3 гаранцията е само една - с един диск с МП3-ки го пробваш и разбираш.
ЦД-та след 9.04. четат МП3, а тези преди тази дата по-вероятно е да не четат.
Разположението на надписа и отвора не е факт, по който може да се съди дали четат или не МП3-ки. Това вече беше казано на няколко места и в няколко теми.
Чувал съм, че наистина може да се "преработи" нечетящо МП3 ЦД в четящо, но не съм срещал човек, който го е правил или да го знае със сигурност.
Засега за мен е по-скоро "един приятел чул, че негов приятел разбрал, че негов авер имал братчед, който му казал, че това е възможно..."
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
До колкото ми е известно cd-тата които четат МР3 имат по голям буфер в паметта за да могат да разкодират формата МР3, на този по-голям буфер се дължи и факта че тези които четат МР3 "прескачат" по-рядко по дупките отколкото останалите, та ако се намери начин да се смени firmware-а, според мен със лек хардуерен upgrade ще може да се направят и по-старите модели да четат МР3.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Става интересно но лошото е че всичко е на предположения. Ако имаше нещо такова ИЗВЕСТНО по форумите биха го споделили. Има толкома чужди форуми който не са открили това. Но не се знае може да изкочи нещо пък от нашия форум

Последна промяна milennyc на 26 Сеп 2009, 12:44, променена общо 1 път
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
E и това ако "преборите", цена няма да имате
и на мен страшно много ми липсва това че cd-то ми не чете mp3.....

и на мен страшно много ми липсва това че cd-то ми не чете mp3.....
F**k them all!
- dhany
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46
Не знам, но съм почти сигурен, че точно тук прочетох, че подобна манипулация е възможна. Ще прегледам по-основно форума за да разбера къде е ключа от палатката.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Преди години, още преди да измислят ДВД-тата, значи е било преди доста години, имах един приятел, който монтираше на обикновено ЦД устройство за компютър чипче, което струваше 1 лев и правеше ЦД-то да пее МП3 файлове. Тогава той ми разправяше, че вградения процесор дето чете аудио дисковете не е достатъчен да декодира МП3.
Мисля, че без хардуерни промени няма да стане тая работа.
Мисля, че без хардуерни промени няма да стане тая работа.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Още за външното разпознаване (достоверност 90% ):
МП3 способните Бизнес ЦД се различават по черния алуминиев радиатор (вероятно на усилвателя - виж снимката), до като при другите той е сребрист (с цвета на алуминия). Но вероятно се отнася само за тези на Alpine произведени в Унгария.
Това като че ли няма особенно голяма практическа стойност, защото за да го видиш, трябва да извадиш радиото, при което ще видиш и датата на производство и пак ще рабереш дали е МП3 способно ЦД.
Обаче всичко до сега, което съм изчел е свързано само с ъпгрейди - замяна на радиото с ново. За хардуерна или софтуерна интервенция не се споменава (или е старателно заличена в Нета от "заинтересованите производители", както е примерно ситуацията с ДИС в.44).
И в крайна сметка всички произведени след 40-та седмица на 2004 (10.2004) могат да четат МР3 формат.

МП3 способните Бизнес ЦД се различават по черния алуминиев радиатор (вероятно на усилвателя - виж снимката), до като при другите той е сребрист (с цвета на алуминия). Но вероятно се отнася само за тези на Alpine произведени в Унгария.
Това като че ли няма особенно голяма практическа стойност, защото за да го видиш, трябва да извадиш радиото, при което ще видиш и датата на производство и пак ще рабереш дали е МП3 способно ЦД.
Обаче всичко до сега, което съм изчел е свързано само с ъпгрейди - замяна на радиото с ново. За хардуерна или софтуерна интервенция не се споменава (или е старателно заличена в Нета от "заинтересованите производители", както е примерно ситуацията с ДИС в.44).
И в крайна сметка всички произведени след 40-та седмица на 2004 (10.2004) могат да четат МР3 формат.

Последна промяна pazokolarov на 08 Ное 2010, 10:30, променена общо 1 път
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Стига толкова почивка! ДИС-а го оправихме, ред е на СД-тата
Продължавайки да се съмнявам, че е задъкжителен хардуерен ъпгрейд на СД-то за да започне да чете МР3, ми направиха впечатление ето тези отвори на корпуса (в червено):

Искрено се надявам, че са за достъп до флаш-паметта.
Има и още един отвор, който е под етикета (заграден в синьо) и нямам представа за какво е.
На някого дошла ли му е някаква нова идея? Във форума на Е39 колега е разработил цял прект за слушане на МР3, но включва допълнителен мини-комп и използва дисплея на МИД-а, ама при нас е друга Индия....

Продължавайки да се съмнявам, че е задъкжителен хардуерен ъпгрейд на СД-то за да започне да чете МР3, ми направиха впечатление ето тези отвори на корпуса (в червено):

Искрено се надявам, че са за достъп до флаш-паметта.

Има и още един отвор, който е под етикета (заграден в синьо) и нямам представа за какво е.
На някого дошла ли му е някаква нова идея? Във форума на Е39 колега е разработил цял прект за слушане на МР3, но включва допълнителен мини-комп и използва дисплея на МИД-а, ама при нас е друга Индия....