Гаден проблем с лампата за AIR BAG
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- kik_777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36-ци
- Мечтае да кара: e30-ка
Гаден проблем с лампата за AIR BAG
Колеги проблема е следния:преди около седмица както си тръгвах с колата ми светна лампата за AIR BAG без нищо да съм пипал по нея.Реших че е някаква лоша връзка по датчиците и свалиш всичко:датчика под пасажерската седалка,този под задната седалка както и този на волана,почистих ги,напръсках ги с контактен и почистващ спрей, закопчах ги старателно.След което отидох да ми изчистят грешката.На първото място на което отидох изобщо не можаха да я изчистят,или по точно чисти се за секунда и после пак се появява като грешка.След което отидох при друг човек,и пак същата работа ,но там техниката го отчиташе като ECO defektive и пак не иска да се изчисти.И момчето ми каза че не може да я изчисти и според него проблема идва от датчика под задната седалка,или по точно не идва напрежение по някой от кабелите към датчика.След което му казах пак да пробва,и за мое учудване този път се получи и лампата загасна.Така няколко дни до днес,когата пак светна и вече почва да ме вбесява.Като запаля колата за момент премигва и остава да свети за постоянно,докато на старата ми е36-ца също съм имал проблем с бега но там лампата свети около две минути и после изгасва,а тук не е така.За справка ще кажа че сегашната кола е края на 95-та а старата края на 94-та.
Змачи идеята ми е следната,ако някой знае от какво е или е имал същия проблем да сподели или да ми каже за някой който може да ми каже от какво е.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Змачи идеята ми е следната,ако някой знае от какво е или е имал същия проблем да сподели или да ми каже за някой който може да ми каже от какво е.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

*93 Е36-coupe 318is... *95 E36-coupe 320i... *96 E36-coupe 320i... *97 E36-sedan 320i...

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Re: Гаден проблем с лампата за AIR BAG
На мен от студена спойка ми даваше грешка.Чистих я няколко пъти но пак се появяваше.Накрая се оказа студена спойка.
След това вече нямаше проблем.

- kik_777
- кандидат ентусиаст
-
nakoone написа:На мен от студена спойка ми даваше грешка.Чистих я няколко пъти но пак се появяваше.Накрая се оказа студена спойка.
А как го установи че е от студена спойка,и каде беше тя.
*93 Е36-coupe 318is... *95 E36-coupe 320i... *96 E36-coupe 320i... *97 E36-sedan 320i...

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Под волана беше тази студена спойка.
Благодарение на един прител(Любака),той я откри и отстрани проблема.
Благодарение на един прител(Любака),той я откри и отстрани проблема.

kik_777 написа:Колеги проблема е следния:преди около седмица както си тръгвах с колата ми светна лампата за AIR BAG без нищо да съм пипал по нея.Реших че е някаква лоша връзка по датчиците и свалиш всичко:датчика под пасажерската седалка,този под задната седалка както и този на волана,почистих ги,напръсках ги с контактен и почистващ спрей, закопчах ги старателно.След което отидох да ми изчистят грешката.На първото място на което отидох изобщо не можаха да я изчистят,или по точно чисти се за секунда и после пак се появява като грешка.След което отидох при друг човек,и пак същата работа ,но там техниката го отчиташе като ECO defektive и пак не иска да се изчисти.И момчето ми каза че не може да я изчисти и според него проблема идва от датчика под задната седалка,или по точно не идва напрежение по някой от кабелите към датчика.След което му казах пак да пробва,и за мое учудване този път се получи и лампата загасна.Така няколко дни до днес,когата пак светна и вече почва да ме вбесява.Като запаля колата за момент премигва и остава да свети за постоянно,докато на старата ми е36-ца също съм имал проблем с бега но там лампата свети около две минути и после изгасва,а тук не е така.За справка ще кажа че сегашната кола е края на 95-та а старата края на 94-та.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Колега на диагностика няма как да не излезе от каде е точно проблема , наЙ-точно става така ,а не да се гадае от каде е проблема
http://perez.ftp.sh/airbag%20codes/airbag-codes.pdf
Ето в този файл има някакъв списък с грешките в srs airbag системата, дано ти бъде от полза. Но щом пише че ЕКУ-то е дефектно, значи най-вероятно проблема наистина е там, а не в кабел нито в студената спойка, за която говори колегата преди мен.
Няма да е трудно (скъпо) да си намериш модул като твоя и да пробваш. Става дума точно за това под задната седалка. Успех!
Ето в този файл има някакъв списък с грешките в srs airbag системата, дано ти бъде от полза. Но щом пише че ЕКУ-то е дефектно, значи най-вероятно проблема наистина е там, а не в кабел нито в студената спойка, за която говори колегата преди мен.
Няма да е трудно (скъпо) да си намериш модул като твоя и да пробваш. Става дума точно за това под задната седалка. Успех!
- kik_777
- кандидат ентусиаст
-
PeReZ написа:http://perez.ftp.sh/airbag%20codes/airbag-codes.pdf
Мерси колега за компетентния отговор.Днес мисля да прегледам всички букси и датчици отново и да замеря дали идва хубаво напрежение към екото.После ще ида да изчисте пак грешката,пък ако пак светне ще го сменя екото.

7 мнения
• Страница 1 от 1