Имам малък проблем с маслото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- CeKo_SiFoNq
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320i
Имам малък проблем с маслото
Имам малък проблем с маслото.Предната седмица си гледам маслото и беше 5мм над мах.Не губя антифриз и не ми е пресечено маслото!Първо си помислих,че пластмасата на щеката се е свлякла надолу,а и се беше пукнала.Като пробвам дали се върти непомръдва,но реших и отидох да си поръчам нова.Днес я взех и като ги наложих,наистина мойта бе с около 5-6мм по-дълга?!
В магазина ми казаха,че това е мойта щека и че друга няма за моя мотор.Възможно ли е това?Има и друга работа.Колата ако е седяла около 15мин. изгасена,след като я запаля лампата на маслото ми продалжава да свети за 2-3 секунди и след това изгасва,като едновременно с това ми се разлопват повдигачите.След дълго мислене излязох със заключение,че явно клапана на масления филтър не ми държи и ми връща маслото в картера.Ако някой знае какво става ще се радвам ако сподели.

Луд съм мамо винкел ям...
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Re: Имам малък проблем с маслото
по пьрвия вьпрос ако новата щека която си купул не е от дарукар или коморауто или някои оторизиран сервиз за бмв е вьзможно да има разминаване и не и вярвай
,а на втория вапрос ти сам си си отговорил,но не е страшно тази лампа свети на повечето от нас вероятната причина е именно това клапанче

новият ми номер: 0877787835
- CeKo_SiFoNq
- Потребител
-
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
ми щом е оригинална не трябва да има разлика освен ако не ти е порьчкова колата
но и ти можеш да я засечеш дали тази щека е за твоята кола като източиш маслото и сипеш точно толкова колкото е по каталок или вин и ако е на максимима е ок ако ли не е менте 

новият ми номер: 0877787835
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
карай спокойно всичко ти е ок дал си пари на вятъра за щеката
- CeKo_SiFoNq
- Потребител
-
Ами да,ама аз съм такъв,че ако ми има нещо на колата не мога да спа.Въпросния клапан на маслото май варви с целия корпус http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30 и струва около 500-600 лв. Някой да знае дали може да се смени само клапана?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Това не може ли да се отвори и да се почисти? Че 600 лева са си пари...
Si non confectus, non reficiat.
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
а бе коя позиция е клапана че аз явно сам прост и него виждам
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Имам същия проблем, колега....и на мен ми казаха, че щеката може да не ми е оригинална, защото сипах 6.5 л. по книжка, а беше 2 см.над Мax.!????Източих 1 л. и сега е почти на Max!????CeKo_SiFoNq написа:Имам малък проблем с маслото.Предната седмица си гледам маслото и беше 5мм над мах.Не губя антифриз и не ми е пресечено маслото!Първо си помислих,че пластмасата на щеката се е свлякла надолу,а и се беше пукнала.Като пробвам дали се върти непомръдва,но реших и отидох да си поръчам нова.Днес я взех и като ги наложих,наистина мойта бе с около 5-6мм по-дълга?!В магазина ми казаха,че това е мойта щека и че друга няма за моя мотор.Възможно ли е това?Има и друга работа.Колата ако е седяла около 15мин. изгасена,след като я запаля лампата на маслото ми продалжава да свети за 2-3 секунди и след това изгасва,като едновременно с това ми се разлопват повдигачите.След дълго мислене излязох със заключение,че явно клапана на масления филтър не ми държи и ми връща маслото в картера.Ако някой знае какво става ще се радвам ако сподели.

Свети ми от време на време и жълтата лампа на маслото за няколко сек.и предполагам, че и датчика за нивото е заминал.....!?
От темата: viewtopic.php?f=34&t=164445&p=1820145&hilit=%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0#p1820145
titto написа:Колеги, вчера смених маслото, сипах 6.5л. и останах много учуден от факта, че на щеката нивото показваше над максимума и то след като запалих, изчаках 15-20 мин.и го проверих!???Нали уж и по книжка си го дават 6.5л.за М52B20, сега май ще трябва да източа малко, а!???![]()
Що не си гледах нивото по щеката, ами сиипвам ли сипвам.....!?![]()
В момента ми е на червената чертичка(снимката), а трябва да е на зелената, нали така!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- CeKo_SiFoNq
- Потребител
-
kokakabana написа:а бе коя позиция е клапана че аз явно сам прост и него виждам
Не си прост защото клапана там не е даден.До колкото знам се намира вътре в тоя корпус,но ще знам повече след около месец като си сменям маслото.Дано да може по някъв начин да се отремонтира,че 504.13 лв. няма да дам.

- kokakabana
- младши ентусиаст
-
колега тоя клапан вътре няма да ти помогне той е да направи бай пас на филтъра ако настане някакаъв проблем с него. а хидравличните повдигачите са се поизносили и чукат докато се напълнят все пак са 16бр.
11 мнения
• Страница 1 от 1