Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Re: BCAA?
ditko1 написа:аз по време на тренировка, не мога да не пия вода, загрявка + първите 8 рунда можеш да издържиш, другите 8 рунда на чувал просто не съм виждал човек който да не пие вода, а и тогава се пият с литри.
ела в славия спортес -боксовата зала и ще видиш много хора които не пият вода докато трупат рундовете а в литри е изключително вредно
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
аз там тренирам при Краси Чолаков.
"Широко разпространено е сред начинаещите във фитнеса – особено тези, които искат да отслабнат - мнението, че не трябва да се пие вода.
Хората, които тренират от по-отдавна, са наясно колко, и защо е важно да се пие вода, но се надявам тези, които сега започват да видят тази тема и да не допускат тази грешка да подлагат тялото си на “водна диета”, защото единственото, което ще загубят като килограми по този начин е вода, която бързо ще възстановят, след като започнат отново да я пият – и нито грам мазнина.
Водата е важна за производството на енергия в тялото, за неговото охлаждане, за изхвърляне на остатъчните продукти и за процесите в клетките и за още куп неща. Недостатъчното количество вода в тялото води до намаляване на доставяния до работещите мускули кислород. Едно от предназначенията на водата в човешкото тяло е охлаждането.
Когато се тренира, в тялото се разграждат вещества и се отделя значително количество топлина, при което температурата на тялото се покачва поне с три градуса. Докато има достатъчно вода в организма, за да се осъществи потенето, температурата на тялото се поддържа в нормални граници. При нарушаване на механизма на потенето тялото може да се презагрее. И тъй като човешкото тяло не може да тренира и да използва по-малко количество вода при усилени тренировки или при по-топло време, тази вода трябва да се набавя непрекъснато.
При много интензивни тренировки тялото може да загуби 2 литра вода за един час. Ако тази вода не бъде възстановена, тялото ще се обезводни и това може да има сериозни последици.
За да се разбере ясно какво точно се случва, ще дам пример с лека кола. Когато охладителната система на колата работи правилно, излишната горещина от двигателя се отвежда в радиатора, за да се охлади от въздуха който нахлува от течението при движение… даже има и перка. Охладената вода се връща обратно, за да бъде зотоплена отново от горещината, идваща от двигателя. Ако в казанчето няма достатъчно вода, за да настъпи охлаждане, двигателя прегрява, колата спира да върви и това е.
Така е и с тялото - мускули са двигателя, кожата е радиатора, а кръвоносните съдове са тръбите с вода, които свързват двигателя с радиатора. Когато охладителната система на тялото работи на нормални обороти, излишната топлина от мускулите се влива в кръвоносните съдове, където преминава в кожата. Потта, която се изпарява отвежда топлината от кръвоносните съдове. След това охладената кръв циркулира в тялото и понижава температурата му. Когато се изгуби много вода поради изпотяване, кръвния обем намалява. Това води до намаляване на кръвното налягане, което пък от своя страна намалява кръвния поток между мускулите и кожата. За да се превъзмогне това, се увеличава пулсовата честота за да циркулира по-бързо кръвта. И понеже по-малко кръв достига до кожата, загубата на топлина е намалена и тялото се прегрява.
Ако не се възстанови загубената вода, има опасност от дехидратиране на тялото. Когато дехидратирането е повече от 4% или 5% от телесното тегло, това се отразява със 20% до 30% по-малка ефективност на тренировката. Освен това дехидратирането може да доведе до проблеми със сърцето при хора със сърдечни смущения и диабетици. Дехидратацията се отразява и на бъбреците и затруднява тяхната работа.
Простичко е да се предпази тялото от това. Трябва да се пие толкова вода, колкото се губи. И не само изпотяването води до загуба на вода. При дишането също се губи вода – губи се вода всеки път, когато се издишва. Тази загуба се увеличава, когато се тренира по-усилено, защото тогава дишането е по-учетено. И така, не е достатъчно да се вземе под внимание само потенето. Не е достатъчно да се пие вода само когато човек е жаден, защото жаждата сама по себе си не е най-добрия знак за нуждите на тялото от течности. Общо казано, трябва да се пие вода преди, след и по време на тренировките. Пият се около 2 чаши вода 1 час преди тренировката, и чаша вода половин час преди тренировката.
По време на тренировката трябва да се изпива половин до една и повече чаши вода на всеки 15 - 20 минути. Количеството зависи от температурата на въздуха, килограмите на трениращия и от интензивността на тренировката. По принцип загубата на дори само 2% вода от тялото посредством потенето, може да доведе до дехидратация. Ранните признаци на дехидратация са виене на свят, умора, главоболие, загуба на апетит. По-напреднал стадий на дехидратация са учестен пулс, учестено дишане, размътен поглед, загуба на слух.
Студената вода се абсорбира по-бързо от топлата, което пък по-бързо премахва усещането за жажда и може да подведе. Напитките, съдържащи захар се усвояват почти толкова бързо, колкото водата. Тези напитки увеличават издръжливостта при по-продължителни тренировки. Ако обаче целта е да се свалят килограми, пие се само вода, защото подсладените напитки ще осигурят енергия на работещите мускули и вероятно ще възпрепятстват използването на мазнините за енергия.
При студено време потенето е по-малко, но пък за сметка на това производството на урина се увеличава, затова е важно да се пие вода както в студено, така и в топло време."
На всякъде във Google пише, че даже трябва да се пие вода.
"Широко разпространено е сред начинаещите във фитнеса – особено тези, които искат да отслабнат - мнението, че не трябва да се пие вода.
Хората, които тренират от по-отдавна, са наясно колко, и защо е важно да се пие вода, но се надявам тези, които сега започват да видят тази тема и да не допускат тази грешка да подлагат тялото си на “водна диета”, защото единственото, което ще загубят като килограми по този начин е вода, която бързо ще възстановят, след като започнат отново да я пият – и нито грам мазнина.
Водата е важна за производството на енергия в тялото, за неговото охлаждане, за изхвърляне на остатъчните продукти и за процесите в клетките и за още куп неща. Недостатъчното количество вода в тялото води до намаляване на доставяния до работещите мускули кислород. Едно от предназначенията на водата в човешкото тяло е охлаждането.
Когато се тренира, в тялото се разграждат вещества и се отделя значително количество топлина, при което температурата на тялото се покачва поне с три градуса. Докато има достатъчно вода в организма, за да се осъществи потенето, температурата на тялото се поддържа в нормални граници. При нарушаване на механизма на потенето тялото може да се презагрее. И тъй като човешкото тяло не може да тренира и да използва по-малко количество вода при усилени тренировки или при по-топло време, тази вода трябва да се набавя непрекъснато.
При много интензивни тренировки тялото може да загуби 2 литра вода за един час. Ако тази вода не бъде възстановена, тялото ще се обезводни и това може да има сериозни последици.
За да се разбере ясно какво точно се случва, ще дам пример с лека кола. Когато охладителната система на колата работи правилно, излишната горещина от двигателя се отвежда в радиатора, за да се охлади от въздуха който нахлува от течението при движение… даже има и перка. Охладената вода се връща обратно, за да бъде зотоплена отново от горещината, идваща от двигателя. Ако в казанчето няма достатъчно вода, за да настъпи охлаждане, двигателя прегрява, колата спира да върви и това е.
Така е и с тялото - мускули са двигателя, кожата е радиатора, а кръвоносните съдове са тръбите с вода, които свързват двигателя с радиатора. Когато охладителната система на тялото работи на нормални обороти, излишната топлина от мускулите се влива в кръвоносните съдове, където преминава в кожата. Потта, която се изпарява отвежда топлината от кръвоносните съдове. След това охладената кръв циркулира в тялото и понижава температурата му. Когато се изгуби много вода поради изпотяване, кръвния обем намалява. Това води до намаляване на кръвното налягане, което пък от своя страна намалява кръвния поток между мускулите и кожата. За да се превъзмогне това, се увеличава пулсовата честота за да циркулира по-бързо кръвта. И понеже по-малко кръв достига до кожата, загубата на топлина е намалена и тялото се прегрява.
Ако не се възстанови загубената вода, има опасност от дехидратиране на тялото. Когато дехидратирането е повече от 4% или 5% от телесното тегло, това се отразява със 20% до 30% по-малка ефективност на тренировката. Освен това дехидратирането може да доведе до проблеми със сърцето при хора със сърдечни смущения и диабетици. Дехидратацията се отразява и на бъбреците и затруднява тяхната работа.
Простичко е да се предпази тялото от това. Трябва да се пие толкова вода, колкото се губи. И не само изпотяването води до загуба на вода. При дишането също се губи вода – губи се вода всеки път, когато се издишва. Тази загуба се увеличава, когато се тренира по-усилено, защото тогава дишането е по-учетено. И така, не е достатъчно да се вземе под внимание само потенето. Не е достатъчно да се пие вода само когато човек е жаден, защото жаждата сама по себе си не е най-добрия знак за нуждите на тялото от течности. Общо казано, трябва да се пие вода преди, след и по време на тренировките. Пият се около 2 чаши вода 1 час преди тренировката, и чаша вода половин час преди тренировката.
По време на тренировката трябва да се изпива половин до една и повече чаши вода на всеки 15 - 20 минути. Количеството зависи от температурата на въздуха, килограмите на трениращия и от интензивността на тренировката. По принцип загубата на дори само 2% вода от тялото посредством потенето, може да доведе до дехидратация. Ранните признаци на дехидратация са виене на свят, умора, главоболие, загуба на апетит. По-напреднал стадий на дехидратация са учестен пулс, учестено дишане, размътен поглед, загуба на слух.
Студената вода се абсорбира по-бързо от топлата, което пък по-бързо премахва усещането за жажда и може да подведе. Напитките, съдържащи захар се усвояват почти толкова бързо, колкото водата. Тези напитки увеличават издръжливостта при по-продължителни тренировки. Ако обаче целта е да се свалят килограми, пие се само вода, защото подсладените напитки ще осигурят енергия на работещите мускули и вероятно ще възпрепятстват използването на мазнините за енергия.
При студено време потенето е по-малко, но пък за сметка на това производството на урина се увеличава, затова е важно да се пие вода както в студено, така и в топло време."
На всякъде във Google пише, че даже трябва да се пие вода.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Zaho написа:Ще е интересно да покажете какви са резултатите от тея системи дето смятате и пиете разните добавки ?
Споделете какви са ви резултатите като цифри и външност щото нали всичко е заради това в краина сметка
А моят съвет е: вкараите в ежедневието си малко иога и няма да имате проблеми със нищо![]()
Знам, че звучи смешно и на мен така ми звучеше преди година но повярваите ми не е никак даже!
Има една много хубава книжка за дишането (не разбираите под дишане че е важно заради кислорода нищо общо) на Свами Рама - препоръчвам ви я горещо!
"Нaукa зa дишaнeтo
Прaктичeскo ръкoвoдствo"
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-181/id ... hajms.html
И според мен не са кой знае какво добавките ако не гониш нещо голямо. Аз почнах тренировки и се озорвах отначало. Купих си Протеин + Л глутамин + креатин. Не виждам никаква разлика, даже не ми помогнаха за възтановяване и сила. Просто аз свикнах на натоварването и без тях във момента няма разлика. Сега майка ми купува прясно сирене и прясно мляко от един млекар, във нас си правя кисело мляко. Купува се домашно месо, не от магазините и се чуствам доста по добре. Ако можете да ядете повече истинска и натурална храна, по хубаво от това няма.
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Зависи какви добавки си пил . Ако от нутрим и биогейм очакваш нещо
Храненето е на 1во място така е , но в един момент просто си трябват хидролизирани амино киселини като БЦАА и Глутамин . А аз лично не познавам човек вземал КАЧЕСТВЕНИ протеин+глутамин+креатин и да не е имало ефект
За "домашното" месо съм на 100% съгласен -то тия помии от магазина , не се търпят вече - днес във луканкова наденица сдъвках парче кожа и косми , колкото палец - и това за 13 лева килото

За "домашното" месо съм на 100% съгласен -то тия помии от магазина , не се търпят вече - днес във луканкова наденица сдъвках парче кожа и косми , колкото палец - и това за 13 лева килото

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
ако искаш да пораснеш неможе само с ядене требат и добавки -защото колкото и голямо количество месо да ядеш ще усвоиш малка част от него съответно малка част протеини които не са достатъчни затова се приема и суроватъчен протеин който има многократно по-голям процент на усвояемост за водата си прав че е най-добрия френд на спорта но не и през тренировката товари много сърцето -не се безпокой за 1 час няма да се обезводниш ако през останалото време си приемаш достатъчно течности а креатина протеина и глутамина при мен имат задоволителен ефект а чолака нема да те научи на кой знае кво в бокса ходи при Сочи(плешивия чичко) който тренира отбора -разликата е голямя а и по-малко паренца ще ти взима 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Натоварва се "шината" за комуникация на сърцето с бъбреците
Дрън-дрън... това да обезводняваш тялото си по време на натоварване е такава мега глупост, че... дори не е за коментар...
Тва само човек да се замисли от какво са му съставени мускулите и цялото тяло (най-общо казано) и дехидратирането определено е много полезно в случая.

Тва само човек да се замисли от какво са му съставени мускулите и цялото тяло (най-общо казано) и дехидратирането определено е много полезно в случая.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Гледам, че има много разбиращи хора в тази тема и реших да се включа с едно питане
. Можете ли да ме насочите към човек, който да ми изготви добра програма - това, което целя е изчистване на излишните сланинки
и може би натруване на малко мускули, но без прекаляване, че съм 203см/114кг и ще почна да плаша хората по улиците
! Абе с други думи, това което целя е изчистено и стегнато тяло, а не толкова огромни мускули
. Ходя си на фитнес от 2-3 години, не съм начинаещ, но просто така, без програми, без нищо и сега се реших на нещо по-сериозно
.
Идеята ми е, че искам да си посещавам фитнеса, който ми е на 10 минути пеш, а не да ходя на другия край на София в някой фитнес, за да тренирам под наблюдението на личен треньор - затова и търся някой, който да ми изготви програма със съответните хранения, добавки, упражнения и т.н., срещу съответното заплащане, разбира се, и аз да си изпълнявам после
. Във фитнеса има човек, който се води нещо като треньор, но знам ли го колко разбира
и затова се надявах на препоръки към някой наистина навътре с материята
. Оф, колко дълго стана - надявам се да сте ме разбрали
!

Идеята ми е, че искам да си посещавам фитнеса, който ми е на 10 минути пеш, а не да ходя на другия край на София в някой фитнес, за да тренирам под наблюдението на личен треньор - затова и търся някой, който да ми изготви програма със съответните хранения, добавки, упражнения и т.н., срещу съответното заплащане, разбира се, и аз да си изпълнявам после

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Maverick_VS написа:Гледам, че има много разбиращи хора в тази тема и реших да се включа с едно питане. Можете ли да ме насочите към човек, който да ми изготви добра програма - това, което целя е изчистване на излишните сланинки
и може би натруване на малко мускули, но без прекаляване, че съм 203см/114кг и ще почна да плаша хората по улиците
! Абе с други думи, това което целя е изчистено и стегнато тяло, а не толкова огромни мускули
. Ходя си на фитнес от 2-3 години, не съм начинаещ, но просто така, без програми, без нищо и сега се реших на нещо по-сериозно
.
Проблема в повечето случаи е, че като ти се изготви програма и ядене и масово почват "аааааааааа, тва не мога да го изтрая бре..... много ми е тежко.... дай нещо по-лекичко...." или пък "не мога да не пия, не мога без сладко, не мога без това-онова" и накрая - еб@ти, то ефекта от тия програми и хранения е почти нулев...

Иначе според мен е добре освен програмата да те види и някой, дето да ти каже дали добре изпълняваш упражненията... и да ти "свери часовника" ако има нужда.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
когато пиеш вода по време на тренировка се повишава артериалното налягане, отделно като правиш серии особенно по-тежките може да погледнеш в огледалото лицето си как се зачервява, сърцето заработва с по висока честота и налягането допълнително се повишава, затова не се препоръчва приема на вода, но все пак зависи дали имаш проблеми с високо кръвно.. аз лично предпочитам преди тренировка да поема течност / протеин или Н2О с аминокиселини/ и по време на тренировка в мн. редки случаи предимно лятото заради виските температури си позволявам по някоя др. глътка вода максимум до 250мл разделена на няколко приема за 1,30ч тренировка с къси почивки м/у сериите от порядъка на 30-40 сек., така че зависи вече от теб ти решаваш
успех!

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

Пиенето на вода по време на тренировка не може да ти навреди по никой начин. Дори напротив- препоръчително е.
С повишаване на телесната температура се засилва и потоотделянето, в резултат на което се намалява обема на циркулиращата кръв. Т.е. се повишава гъстотата и. По този начин се създава опасност от тромбоемболия и разни др. неприятни последици.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Mollov написа:Maverick_VS написа:Гледам, че има много разбиращи хора в тази тема и реших да се включа с едно питане. Можете ли да ме насочите към човек, който да ми изготви добра програма - това, което целя е изчистване на излишните сланинки
.
Проблема в повечето случаи е, че като ти се изготви програма и ядене и масово почват "аааааааааа, тва не мога да го изтрая бре..... много ми е тежко.... дай нещо по-лекичко...." или пък "не мога да не пия, не мога без сладко, не мога без това-онова" и накрая - еб@ти, то ефекта от тия програми и хранения е почти нулев...
Иначе според мен е добре освен програмата да те види и някой, дето да ти каже дали добре изпълняваш упражненията... и да ти "свери часовника" ако има нужда.Щото ако за 2-3 години ходене у фитнес не знаеш кое как се изпълнява... лошо
Имам един приятел, който е точен пример за абсолютно същото
Да ти кажа с волята проблеми нямам (изкарах великденските пости само заради бас

Колкото до правилното изпълняване на упражненията, не мога да твърдя, че съм перфектен, но имам известни знания

Mollov, именно на теб се надявах за нещо по конкретно и разяснително

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
bum_bum написа::shock: Ко речи??? Как точно пиенето на вода ще ти качи кръвното![]()
Пиенето на вода по време на тренировка не може да ти навреди по никой начин. Дори напротив- препоръчително е.
С повишаване на телесната температура се засилва и потоотделянето, в резултат на което се намалява обема на циркулиращата кръв. Т.е. се повишава гъстотата и. По този начин се създава опасност от тромбоемболия и разни др. неприятни последици.
в основен период при почивки м/ сериите от около 3 мин. и по макс. 6-8 повторение единствената загуба на телесни течности е от дишането изпотяването го няма, а водата в случая наистина товари сърцето
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ти си знаеш, аз само казвам. Няма абсолютно никакъв начин пиенето на вода да ти натовари сърцето. Ако препиеш може да получиш някакъв стомашен дискомфорт, при аеробно натоварване затруднения с дишането или нещо подобно.. но да ти натовари сърцето, да ти качи кръвното.. абсурд!
Това са просто едновремешни разбирания. Както и това, че пиенето на вода по време на ядене разреждало стомашния сок и т.н..
Това са просто едновремешни разбирания. Както и това, че пиенето на вода по време на ядене разреждало стомашния сок и т.н..