Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Re: BCAA?

Мнение от White 1913 Power » 27 Сеп 2009, 20:41

ditko1 написа:аз по време на тренировка, не мога да не пия вода, загрявка + първите 8 рунда можеш да издържиш, другите 8 рунда на чувал просто не съм виждал човек който да не пие вода, а и тогава се пият с литри.

ела в славия спортес -боксовата зала и ще видиш много хора които не пият вода докато трупат рундовете а в литри е изключително вредно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 27 Сеп 2009, 21:22

аз там тренирам при Краси Чолаков.

"Широко разпространено е сред начинаещите във фитнеса – особено тези, които искат да отслабнат - мнението, че не трябва да се пие вода.

Хората, които тренират от по-отдавна, са наясно колко, и защо е важно да се пие вода, но се надявам тези, които сега започват да видят тази тема и да не допускат тази грешка да подлагат тялото си на “водна диета”, защото единственото, което ще загубят като килограми по този начин е вода, която бързо ще възстановят, след като започнат отново да я пият – и нито грам мазнина.

Водата е важна за производството на енергия в тялото, за неговото охлаждане, за изхвърляне на остатъчните продукти и за процесите в клетките и за още куп неща. Недостатъчното количество вода в тялото води до намаляване на доставяния до работещите мускули кислород. Едно от предназначенията на водата в човешкото тяло е охлаждането.

Когато се тренира, в тялото се разграждат вещества и се отделя значително количество топлина, при което температурата на тялото се покачва поне с три градуса. Докато има достатъчно вода в организма, за да се осъществи потенето, температурата на тялото се поддържа в нормални граници. При нарушаване на механизма на потенето тялото може да се презагрее. И тъй като човешкото тяло не може да тренира и да използва по-малко количество вода при усилени тренировки или при по-топло време, тази вода трябва да се набавя непрекъснато.

При много интензивни тренировки тялото може да загуби 2 литра вода за един час. Ако тази вода не бъде възстановена, тялото ще се обезводни и това може да има сериозни последици.

За да се разбере ясно какво точно се случва, ще дам пример с лека кола. Когато охладителната система на колата работи правилно, излишната горещина от двигателя се отвежда в радиатора, за да се охлади от въздуха който нахлува от течението при движение… даже има и перка. Охладената вода се връща обратно, за да бъде зотоплена отново от горещината, идваща от двигателя. Ако в казанчето няма достатъчно вода, за да настъпи охлаждане, двигателя прегрява, колата спира да върви и това е.

Така е и с тялото - мускули са двигателя, кожата е радиатора, а кръвоносните съдове са тръбите с вода, които свързват двигателя с радиатора. Когато охладителната система на тялото работи на нормални обороти, излишната топлина от мускулите се влива в кръвоносните съдове, където преминава в кожата. Потта, която се изпарява отвежда топлината от кръвоносните съдове. След това охладената кръв циркулира в тялото и понижава температурата му. Когато се изгуби много вода поради изпотяване, кръвния обем намалява. Това води до намаляване на кръвното налягане, което пък от своя страна намалява кръвния поток между мускулите и кожата. За да се превъзмогне това, се увеличава пулсовата честота за да циркулира по-бързо кръвта. И понеже по-малко кръв достига до кожата, загубата на топлина е намалена и тялото се прегрява.

Ако не се възстанови загубената вода, има опасност от дехидратиране на тялото. Когато дехидратирането е повече от 4% или 5% от телесното тегло, това се отразява със 20% до 30% по-малка ефективност на тренировката. Освен това дехидратирането може да доведе до проблеми със сърцето при хора със сърдечни смущения и диабетици. Дехидратацията се отразява и на бъбреците и затруднява тяхната работа.

Простичко е да се предпази тялото от това. Трябва да се пие толкова вода, колкото се губи. И не само изпотяването води до загуба на вода. При дишането също се губи вода – губи се вода всеки път, когато се издишва. Тази загуба се увеличава, когато се тренира по-усилено, защото тогава дишането е по-учетено. И така, не е достатъчно да се вземе под внимание само потенето. Не е достатъчно да се пие вода само когато човек е жаден, защото жаждата сама по себе си не е най-добрия знак за нуждите на тялото от течности. Общо казано, трябва да се пие вода преди, след и по време на тренировките. Пият се около 2 чаши вода 1 час преди тренировката, и чаша вода половин час преди тренировката.

По време на тренировката трябва да се изпива половин до една и повече чаши вода на всеки 15 - 20 минути. Количеството зависи от температурата на въздуха, килограмите на трениращия и от интензивността на тренировката. По принцип загубата на дори само 2% вода от тялото посредством потенето, може да доведе до дехидратация. Ранните признаци на дехидратация са виене на свят, умора, главоболие, загуба на апетит. По-напреднал стадий на дехидратация са учестен пулс, учестено дишане, размътен поглед, загуба на слух.

Студената вода се абсорбира по-бързо от топлата, което пък по-бързо премахва усещането за жажда и може да подведе. Напитките, съдържащи захар се усвояват почти толкова бързо, колкото водата. Тези напитки увеличават издръжливостта при по-продължителни тренировки. Ако обаче целта е да се свалят килограми, пие се само вода, защото подсладените напитки ще осигурят енергия на работещите мускули и вероятно ще възпрепятстват използването на мазнините за енергия.

При студено време потенето е по-малко, но пък за сметка на това производството на урина се увеличава, затова е важно да се пие вода както в студено, така и в топло време."

На всякъде във Google пише, че даже трябва да се пие вода.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 27 Сеп 2009, 21:30

Zaho написа:Ще е интересно да покажете какви са резултатите от тея системи дето смятате и пиете разните добавки ?

Споделете какви са ви резултатите като цифри и външност щото нали всичко е заради това в краина сметка :)

А моят съвет е: вкараите в ежедневието си малко иога и няма да имате проблеми със нищо ;)

Знам, че звучи смешно и на мен така ми звучеше преди година но повярваите ми не е никак даже!

Има една много хубава книжка за дишането (не разбираите под дишане че е важно заради кислорода нищо общо) на Свами Рама - препоръчвам ви я горещо!

"Нaукa зa дишaнeтo
Прaктичeскo ръкoвoдствo"

http://www.book.store.bg/c/p-p/m-181/id ... hajms.html

И според мен не са кой знае какво добавките ако не гониш нещо голямо. Аз почнах тренировки и се озорвах отначало. Купих си Протеин + Л глутамин + креатин. Не виждам никаква разлика, даже не ми помогнаха за възтановяване и сила. Просто аз свикнах на натоварването и без тях във момента няма разлика. Сега майка ми купува прясно сирене и прясно мляко от един млекар, във нас си правя кисело мляко. Купува се домашно месо, не от магазините и се чуствам доста по добре. Ако можете да ядете повече истинска и натурална храна, по хубаво от това няма.
Изображение

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 27 Сеп 2009, 21:39

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Сеп 2009, 21:50

Зависи какви добавки си пил . Ако от нутрим и биогейм очакваш нещо :mhihi: Храненето е на 1во място така е , но в един момент просто си трябват хидролизирани амино киселини като БЦАА и Глутамин . А аз лично не познавам човек вземал КАЧЕСТВЕНИ протеин+глутамин+креатин и да не е имало ефект :confused:
За "домашното" месо съм на 100% съгласен -то тия помии от магазина , не се търпят вече - днес във луканкова наденица сдъвках парче кожа и косми , колкото палец - и това за 13 лева килото :bang: :kuku: :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 27 Сеп 2009, 21:51

ако искаш да пораснеш неможе само с ядене требат и добавки -защото колкото и голямо количество месо да ядеш ще усвоиш малка част от него съответно малка част протеини които не са достатъчни затова се приема и суроватъчен протеин който има многократно по-голям процент на усвояемост за водата си прав че е най-добрия френд на спорта но не и през тренировката товари много сърцето -не се безпокой за 1 час няма да се обезводниш ако през останалото време си приемаш достатъчно течности а креатина протеина и глутамина при мен имат задоволителен ефект а чолака нема да те научи на кой знае кво в бокса ходи при Сочи(плешивия чичко) който тренира отбора -разликата е голямя а и по-малко паренца ще ти взима ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Сеп 2009, 8:42

Някой ще изясни ли механизма по силата на който се натоварва сърцето ако пиеш вода по време на физическо натоварване :ok:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2009, 10:02

Натоварва се "шината" за комуникация на сърцето с бъбреците :D :D :D Дрън-дрън... това да обезводняваш тялото си по време на натоварване е такава мега глупост, че... дори не е за коментар...

Тва само човек да се замисли от какво са му съставени мускулите и цялото тяло (най-общо казано) и дехидратирането определено е много полезно в случая.

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 28 Сеп 2009, 10:22

Гледам, че има много разбиращи хора в тази тема и реших да се включа с едно питане :). Можете ли да ме насочите към човек, който да ми изготви добра програма - това, което целя е изчистване на излишните сланинки :mhihi: и може би натруване на малко мускули, но без прекаляване, че съм 203см/114кг и ще почна да плаша хората по улиците :mhihi: ! Абе с други думи, това което целя е изчистено и стегнато тяло, а не толкова огромни мускули ;). Ходя си на фитнес от 2-3 години, не съм начинаещ, но просто така, без програми, без нищо и сега се реших на нещо по-сериозно ;).
Идеята ми е, че искам да си посещавам фитнеса, който ми е на 10 минути пеш, а не да ходя на другия край на София в някой фитнес, за да тренирам под наблюдението на личен треньор - затова и търся някой, който да ми изготви програма със съответните хранения, добавки, упражнения и т.н., срещу съответното заплащане, разбира се, и аз да си изпълнявам после ;). Във фитнеса има човек, който се води нещо като треньор, но знам ли го колко разбира :dunno: и затова се надявах на препоръки към някой наистина навътре с материята ;). Оф, колко дълго стана - надявам се да сте ме разбрали :mhihi: !

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Сеп 2009, 12:23

Maverick_VS написа:Гледам, че има много разбиращи хора в тази тема и реших да се включа с едно питане :). Можете ли да ме насочите към човек, който да ми изготви добра програма - това, което целя е изчистване на излишните сланинки :mhihi: и може би натруване на малко мускули, но без прекаляване, че съм 203см/114кг и ще почна да плаша хората по улиците :mhihi: ! Абе с други думи, това което целя е изчистено и стегнато тяло, а не толкова огромни мускули ;). Ходя си на фитнес от 2-3 години, не съм начинаещ, но просто така, без програми, без нищо и сега се реших на нещо по-сериозно ;).

Проблема в повечето случаи е, че като ти се изготви програма и ядене и масово почват "аааааааааа, тва не мога да го изтрая бре..... много ми е тежко.... дай нещо по-лекичко...." или пък "не мога да не пия, не мога без сладко, не мога без това-онова" и накрая - еб@ти, то ефекта от тия програми и хранения е почти нулев... ;)

Иначе според мен е добре освен програмата да те види и някой, дето да ти каже дали добре изпълняваш упражненията... и да ти "свери часовника" ако има нужда. ;) Щото ако за 2-3 години ходене у фитнес не знаеш кое как се изпълнява... лошо ;) Имам един приятел, който е точен пример за абсолютно същото ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 28 Сеп 2009, 12:25

когато пиеш вода по време на тренировка се повишава артериалното налягане, отделно като правиш серии особенно по-тежките може да погледнеш в огледалото лицето си как се зачервява, сърцето заработва с по висока честота и налягането допълнително се повишава, затова не се препоръчва приема на вода, но все пак зависи дали имаш проблеми с високо кръвно.. аз лично предпочитам преди тренировка да поема течност / протеин или Н2О с аминокиселини/ и по време на тренировка в мн. редки случаи предимно лятото заради виските температури си позволявам по някоя др. глътка вода максимум до 250мл разделена на няколко приема за 1,30ч тренировка с къси почивки м/у сериите от порядъка на 30-40 сек., така че зависи вече от теб ти решаваш ;) успех!
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Сеп 2009, 12:49

:shock: Ко речи??? Как точно пиенето на вода ще ти качи кръвното :mhihi:
Пиенето на вода по време на тренировка не може да ти навреди по никой начин. Дори напротив- препоръчително е.
С повишаване на телесната температура се засилва и потоотделянето, в резултат на което се намалява обема на циркулиращата кръв. Т.е. се повишава гъстотата и. По този начин се създава опасност от тромбоемболия и разни др. неприятни последици.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 28 Сеп 2009, 12:54

Mollov написа:
Maverick_VS написа:Гледам, че има много разбиращи хора в тази тема и реших да се включа с едно питане :). Можете ли да ме насочите към човек, който да ми изготви добра програма - това, което целя е изчистване на излишните сланинки :mhihi: и може би натруване на малко мускули, но без прекаляване, че съм 203см/114кг и ще почна да плаша хората по улиците :mhihi: ! Абе с други думи, това което целя е изчистено и стегнато тяло, а не толкова огромни мускули ;). Ходя си на фитнес от 2-3 години, не съм начинаещ, но просто така, без програми, без нищо и сега се реших на нещо по-сериозно ;).

Проблема в повечето случаи е, че като ти се изготви програма и ядене и масово почват "аааааааааа, тва не мога да го изтрая бре..... много ми е тежко.... дай нещо по-лекичко...." или пък "не мога да не пия, не мога без сладко, не мога без това-онова" и накрая - еб@ти, то ефекта от тия програми и хранения е почти нулев... ;)

Иначе според мен е добре освен програмата да те види и някой, дето да ти каже дали добре изпълняваш упражненията... и да ти "свери часовника" ако има нужда. ;) Щото ако за 2-3 години ходене у фитнес не знаеш кое как се изпълнява... лошо ;) Имам един приятел, който е точен пример за абсолютно същото ;)

Да ти кажа с волята проблеми нямам (изкарах великденските пости само заради бас :mhihi: ) и мрънкането хич не ми е присъщо ;)! Проблемът ми е в каненето да започна нещо (това с програмите го мисля от 4-5 месеца) - иначе почна ли съм като зайчето на дюрасел - спирка нямам :mhihi: !
Колкото до правилното изпълняване на упражненията, не мога да твърдя, че съм перфектен, но имам известни знания ;)!
Mollov, именно на теб се надявах за нещо по конкретно и разяснително :D - дай и на ЛС, ако не ти е проблем, да не разводняваме темата ;)!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 28 Сеп 2009, 12:56

bum_bum написа::shock: Ко речи??? Как точно пиенето на вода ще ти качи кръвното :mhihi:
Пиенето на вода по време на тренировка не може да ти навреди по никой начин. Дори напротив- препоръчително е.
С повишаване на телесната температура се засилва и потоотделянето, в резултат на което се намалява обема на циркулиращата кръв. Т.е. се повишава гъстотата и. По този начин се създава опасност от тромбоемболия и разни др. неприятни последици.

в основен период при почивки м/ сериите от около 3 мин. и по макс. 6-8 повторение единствената загуба на телесни течности е от дишането изпотяването го няма, а водата в случая наистина товари сърцето
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Сеп 2009, 13:04

Ти си знаеш, аз само казвам. Няма абсолютно никакъв начин пиенето на вода да ти натовари сърцето. Ако препиеш може да получиш някакъв стомашен дискомфорт, при аеробно натоварване затруднения с дишането или нещо подобно.. но да ти натовари сърцето, да ти качи кръвното.. абсурд!
Това са просто едновремешни разбирания. Както и това, че пиенето на вода по време на ядене разреждало стомашния сок и т.н..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата