не пали
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
не пали
преди месец ми се случи въртя ключа нищо не се случва нито стартер върти нищо все едно несам завъртял ключа. пробвах няколко пъти да запаля да вкл/изкл алармата итн около 1 мин и запали все едно никога не се се случвало. вчера обаче отново пробвах пак същите процедури и този път след около 5,6 минути запали.
- bmw_racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D 1999г.
Re: не пали
Аз залагам на четките на стартера
- bmw_racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D 1999г.
Поне така ставаше на башта ми , мисля че самите четки се залепваха една в друга ето така ли става - http://www.youtube.com/watch?v=hAm4FWvD ... re=channel
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
диагностиката няма да помогне мисля че едвали е записало грешка а сега не го прави
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
открих проблема с паленето. базика се ключа днес отказа пак да пали взех резервния и веднага запали. интересното е че като запаля с резерния и огася и веднага завъртя с проблемния колата пали 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
kokakabana написа:открих проблема с паленето. базика се ключа днес отказа пак да пали взех резервния и веднага запали. интересното е че като запаля с резерния и огася и веднага завъртя с проблемния колата пали
Да не би батерията на оригиналния ти ключ да е дала фира?
Si non confectus, non reficiat.
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:kokakabana написа:открих проблема с паленето. базика се ключа днес отказа пак да пали взех резервния и веднага запали. интересното е че като запаля с резерния и огася и веднага завъртя с проблемния колата пали
Да не би батерията на оригиналния ти ключ да е дала фира?
какво значение има батерията,-тя не е от значение за паленето...По скоро може да е проблем с имобилайзер-а провери на диагностика какво ще излезе...
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Как точно не пали? Дава ли на контакт? Ако дава контакт, но не върти - може да е от ключа - транспондера не подава сигнал, за да се изключи имобилайзера. Дали се е прекъснала намотка на бубинта в ключа, дали батерията се е прецакала(оригиналните са самозареждащи се "вечени", но няма нищо вечно
), а може и друго да е. Пробвай с друг ключ, но да е ползван сравнително скоро, за да си сигурен, че работи, че може да си е "забравил" настройките и да се наложи обучение...

- kokakabana
- младши ентусиаст
-
с резервния пали . мисля че батерията няма нищо общо но е заредена 3volta точно
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
Колега здр. И при мен го има този проблем. Влизам в колата давам на контакт светкат всички лампички но стартера не върти. Задържам ключа на стартер и след около 5 6 сек колата пали. Аз обаче нямам резервен ключ за да пробвам. Интересното е че го прави от време на време, когато му скимне. Давайте идеи
Току що взех моята 320Д от сервиза със същия проблем. Оказаха се четките на стартера. Няма проблеми с труда ми излезе към 90лв. Не знам дали е много, ама работи перфектно. Пробвах и с резервния ключ и наистина запали един път без проблем, но после пак стана така.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Подобен проблем преди месец и нещо.
Зареждам гориво, тръгвам за да преместя колата до автомивката, леко замисляне при палене. Свършвам с автомивката и въртя ключа - обаче нищо! Светят си всички необходими лампи, акумулатора има достатъчно ток, ключа отключва/закл. , обаче стартера изобщо и звук не издава. Никакви чалъми не помагат. Естествено, времето е 32 градуса и е събота следобед
. Репатрак и във сервиз.
Оказа се, че бендикса е заминал (залепнали контакти) . Смениха ми и стартера с рециклиран за всеки случай, не беше зле но не беше и в цветущо състояние.
Като видят наща марка и се чустват задължени да ти намажат максимално ските. Труд - 80лв, стартер комплект - 280 лв. Да чукна на дърво - всичко е О'К за сега.
Зареждам гориво, тръгвам за да преместя колата до автомивката, леко замисляне при палене. Свършвам с автомивката и въртя ключа - обаче нищо! Светят си всички необходими лампи, акумулатора има достатъчно ток, ключа отключва/закл. , обаче стартера изобщо и звук не издава. Никакви чалъми не помагат. Естествено, времето е 32 градуса и е събота следобед

Оказа се, че бендикса е заминал (залепнали контакти) . Смениха ми и стартера с рециклиран за всеки случай, не беше зле но не беше и в цветущо състояние.
Като видят наща марка и се чустват задължени да ти намажат максимално ските. Труд - 80лв, стартер комплект - 280 лв. Да чукна на дърво - всичко е О'К за сега.
Да прдложа аз едно предположение... Провери си клемите към акумулатора....
, може да са се разхлабили и да не дават контакт от време на време... при мене се беше случило... и аз се бех ошашкал...
Дано да е това проблема че иначе.....
Успех.

Дано да е това проблема че иначе.....

Успех.
- kik666
- е34 фенче
-
- Кара: мфили
- Детайли за колата: бензинояд
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2