КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
ОК!
Убедихте ме!
Тръгвам да търся кадърен джантопроверявач и джатноизправяч (егати думите измислих... "... родна реч омайна, сладка.." ) и ако стане ще пиша задължително!
Поздрави,
Д
Убедихте ме!
Тръгвам да търся кадърен джантопроверявач и джатноизправяч (егати думите измислих... "... родна реч омайна, сладка.." ) и ако стане ще пиша задължително!
Поздрави,
Д

- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колеги да ви кажа веднага как при мен се приключи с гадното тресене - правете сметка първо за джанти и гуми ,тогава за окачване
Отидох при "специалистите" , които уважавах до днес и които са ми изправяли и не само на мен джанти наистина брилянтно. Казах им за тресенето във волана и цялата каросерия при точно 93 км/ч (нито 1 повече нито по-малко) и това ,че приди 2 седмици са ми изправяли предна дясна джанта.
Помолих ги да изправят задна дясна и да балансират предна лява ,защото не се съмнявам ,че изправената предна дясна е зле.
Речено - сторено = 42 лв.
"Чао"
"Чао"
Излизам на околвръстния път и на новия участък където е брилянтно гладко платното при същата скорост отново щяха да ми изпадат пломбите
Малеее много се ядосах ви казвам
Слизам към офиса и на "Симеоновско шосе" на Фулда центъра малко като на "онче-бонче" дали да се отбия за баланс на "изправената" джанта ,дали да си продължавам за офиса и нещо сякаш ме накара да завия в последния момент за баланса.
Човека свали джантата , предупредих го като я върти на баланса да огледа джантата ,защото се съмнявам за кривини , той на възраст и един такъв мълчалив кимна само и я въртя 4 пъти като на последния я беляза с розов тебешир и я свали ... Гледам го идва и носи един чук
и парче много дебел гьон
рекох си "няма да му се карам , ония специалисти на "Пушкин" като имат машина та ми иправиха джантата и се невидЕха" ...
"Бум-бум" 3 серии по два чука на гьоненото парче ,но в никакъв случай хамалско млатене ,като междинно я въртя на машината и след като си платих само за баланс и си тръгнах и колата ми заспа
Един колега на баща ми викаше на времето ,че майстор без чук е просто боклук и колкото и да не го обичам т.нар. "партиен секретар" този път просто свърши идеална работа - супер много мразя дисбаланси в колата ми и направо ми се отрови живота а някой вампир просто не си е свършил работата и е взел от майка ми 35 лв
Горги Пенчев

Отидох при "специалистите" , които уважавах до днес и които са ми изправяли и не само на мен джанти наистина брилянтно. Казах им за тресенето във волана и цялата каросерия при точно 93 км/ч (нито 1 повече нито по-малко) и това ,че приди 2 седмици са ми изправяли предна дясна джанта.
Помолих ги да изправят задна дясна и да балансират предна лява ,защото не се съмнявам ,че изправената предна дясна е зле.
Речено - сторено = 42 лв.
"Чао"

Излизам на околвръстния път и на новия участък където е брилянтно гладко платното при същата скорост отново щяха да ми изпадат пломбите

Слизам към офиса и на "Симеоновско шосе" на Фулда центъра малко като на "онче-бонче" дали да се отбия за баланс на "изправената" джанта ,дали да си продължавам за офиса и нещо сякаш ме накара да завия в последния момент за баланса.
Човека свали джантата , предупредих го като я върти на баланса да огледа джантата ,защото се съмнявам за кривини , той на възраст и един такъв мълчалив кимна само и я въртя 4 пъти като на последния я беляза с розов тебешир и я свали ... Гледам го идва и носи един чук

"Бум-бум" 3 серии по два чука на гьоненото парче ,но в никакъв случай хамалско млатене ,като междинно я въртя на машината и след като си платих само за баланс и си тръгнах и колата ми заспа

Един колега на баща ми викаше на времето ,че майстор без чук е просто боклук и колкото и да не го обичам т.нар. "партиен секретар" този път просто свърши идеална работа - супер много мразя дисбаланси в колата ми и направо ми се отрови живота а някой вампир просто не си е свършил работата и е взел от майка ми 35 лв

Горги Пенчев
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
колеги днес ,ходих на вулканизатор и реглаж на предницата,но това трептене на волана остана макар и по малко,незнам какво да правя вече останаха тея прословути тампони да сменя незнам можели от джантите да е
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
- ddddk
- ентусиаст
-
при мен хлопаше със стоманенките и после с алуминките още повече се разхлопа...
Не е невъзможно и едните и другите да са криви... всичко е възможно...
Искам да кажа, че няма гаранция, че джантите за проба ще са изправни...
При мен най-интересното е, че по едно време за период от 2-3 хил. км. спря да хлопа и после пак почна...???!!!??? Това със стоманените джанти. С алуминиевите не съм навъртял още толкова, но си хлопа на най-използваната скорост, ма~му!
Поздрави,
Д
Не е невъзможно и едните и другите да са криви... всичко е възможно...
Искам да кажа, че няма гаранция, че джантите за проба ще са изправни...
При мен най-интересното е, че по едно време за период от 2-3 хил. км. спря да хлопа и после пак почна...???!!!??? Това със стоманените джанти. С алуминиевите не съм навъртял още толкова, но си хлопа на най-използваната скорост, ма~му!
Поздрави,
Д

- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
то и при мен спря да хлопа за такъв периот и после пак се появи много ме дразне ,може ли да е от това че джантите (няман фланци ли беше несъм сигорен) нещо колегите в друга тема споменаха (или нещо друго беше)
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
-
смени ги тампоните тогава стига си давал пари за вулканизатори и да не е от тампоните няма да сгрешиш ако ги смениш
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
Re: КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ
някой да сподели някой друг начин за отстраняване на това тресене на волана при тази скорост, освен тази смяна на тампоните
- ddddk
- ентусиаст
-
Искам да питам без да ми се смеете, ако пиша глупости
Може ли да е от пръта кормилния?
Наскоро говорих с едни приятели, които карат френски коли и при тях се получавало този ефект и проблема бил в някакви втулки на кормилния прът в двата му края... 5 лв - сменяш и си готов?!?
Ние имаме ли такива втулки на нашите коли?
гледах в ОЕМ-а, но не можах да се ориентирам...
Поздрави,
Д

Може ли да е от пръта кормилния?
Наскоро говорих с едни приятели, които карат френски коли и при тях се получавало този ефект и проблема бил в някакви втулки на кормилния прът в двата му края... 5 лв - сменяш и си готов?!?
Ние имаме ли такива втулки на нашите коли?
гледах в ОЕМ-а, но не можах да се ориентирам...

Поздрави,
Д

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Зачетох се тук и реших да споделя. Имах същия проблем с тресенето на предницата при скорост около 80 км/ч, след преминаване през неравност. Направо ще изхвръкна от пътя. Намалям на 50 км/ч и се успокоява до следващия път при подобни условия. При майстора се окаха луфт в десен крив носач /сменен/ и тръгвал тампон на левия носач. Сега и двата тампона са от Е32 740 и няма сеене, няма тресене. При вас не знам как се е получило това нещо, но при мен дойде от джанти 17-ки. Гъзарийката иска жертви.....и по- яки тампони
п.п. Тампоните трудно се хващат, докато не са заминали съвсем. Имайте го предвид. Успехи!

п.п. Тампоните трудно се хващат, докато не са заминали съвсем. Имайте го предвид. Успехи!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- nikolayyyyyy
- кандидат ентусиаст
-
значи остана да сменя само тези прословути тампони на горните носачи какви париса тези тампони,няои да сподели
блаодаря

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
nikolayyyyyy написа:значи остана да сменя само тези прословути тампони на горните носачи какви париса тези тампони,няои да споделиблаодаря
По спомени около 47-48лв/бр за Лемфьордерите за 750iL - цени от Ауто+ но това в началото на годината...
На Боге бяха с няколко лева по-евтини и там и в Дару.
Такааа!
Имам разбити тампони на хебелите, както и разбит шарнир на горен десен носач. Гумите са ми стандартни - 195/15/60. Освен големия луфт във волана и тропането по дупките нямам други проблеми с предницата - тресене, сеене и т.н.
А, сега де
Имам разбити тампони на хебелите, както и разбит шарнир на горен десен носач. Гумите са ми стандартни - 195/15/60. Освен големия луфт във волана и тропането по дупките нямам други проблеми с предницата - тресене, сеене и т.н.
А, сега де

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3