КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 08 Сеп 2009, 10:04

ОК!

Убедихте ме!

Тръгвам да търся кадърен джантопроверявач и джатноизправяч (егати думите измислих... "... родна реч омайна, сладка.." ) и ако стане ще пиша задължително!

Поздрави,
Д
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34

Мнение от nikolayyyyyy » 08 Сеп 2009, 11:58

значи и аз сще обиколя днес гумаджийниците та може да са криви ,друг маистор да каже :D

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Сеп 2009, 15:38

Колеги да ви кажа веднага как при мен се приключи с гадното тресене - правете сметка първо за джанти и гуми ,тогава за окачване :!:

Отидох при "специалистите" , които уважавах до днес и които са ми изправяли и не само на мен джанти наистина брилянтно. Казах им за тресенето във волана и цялата каросерия при точно 93 км/ч (нито 1 повече нито по-малко) и това ,че приди 2 седмици са ми изправяли предна дясна джанта.
Помолих ги да изправят задна дясна и да балансират предна лява ,защото не се съмнявам ,че изправената предна дясна е зле.

Речено - сторено = 42 лв.

"Чао" :arrow: "Чао"

Излизам на околвръстния път и на новия участък където е брилянтно гладко платното при същата скорост отново щяха да ми изпадат пломбите :evil: Малеее много се ядосах ви казвам :!:
Слизам към офиса и на "Симеоновско шосе" на Фулда центъра малко като на "онче-бонче" дали да се отбия за баланс на "изправената" джанта ,дали да си продължавам за офиса и нещо сякаш ме накара да завия в последния момент за баланса.

Човека свали джантата , предупредих го като я върти на баланса да огледа джантата ,защото се съмнявам за кривини , той на възраст и един такъв мълчалив кимна само и я въртя 4 пъти като на последния я беляза с розов тебешир и я свали ... Гледам го идва и носи един чук :shock: и парче много дебел гьон :roll: рекох си "няма да му се карам , ония специалисти на "Пушкин" като имат машина та ми иправиха джантата и се невидЕха" ...
"Бум-бум" 3 серии по два чука на гьоненото парче ,но в никакъв случай хамалско млатене ,като междинно я въртя на машината и след като си платих само за баланс и си тръгнах и колата ми заспа :shock: :shock: :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Един колега на баща ми викаше на времето ,че майстор без чук е просто боклук и колкото и да не го обичам т.нар. "партиен секретар" този път просто свърши идеална работа - супер много мразя дисбаланси в колата ми и направо ми се отрови живота а някой вампир просто не си е свършил работата и е взел от майка ми 35 лв :evil:

Горги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayyyyyy » 11 Сеп 2009, 22:49

колеги днес ,ходих на вулканизатор и реглаж на предницата,но това трептене на волана остана макар и по малко,незнам какво да правя вече останаха тея прословути тампони да сменя незнам можели от джантите да е

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 12 Сеп 2009, 1:29

по възможно е да са тампоните щом трептенето е останало :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayyyyyy » 12 Сеп 2009, 9:43

незнам да ли е от тампоните но искам да сменим джантите със някои колега може и от там дае :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 12 Сеп 2009, 10:19

при мен хлопаше със стоманенките и после с алуминките още повече се разхлопа...

Не е невъзможно и едните и другите да са криви... всичко е възможно...

Искам да кажа, че няма гаранция, че джантите за проба ще са изправни...

При мен най-интересното е, че по едно време за период от 2-3 хил. км. спря да хлопа и после пак почна...???!!!??? Това със стоманените джанти. С алуминиевите не съм навъртял още толкова, но си хлопа на най-използваната скорост, ма~му!

Поздрави,
Д
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayyyyyy » 12 Сеп 2009, 15:50

то и при мен спря да хлопа за такъв периот и после пак се появи много ме дразне ,може ли да е от това че джантите (няман фланци ли беше несъм сигорен) нещо колегите в друга тема споменаха (или нещо друго беше)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

-

Мнение от White 1913 Power » 12 Сеп 2009, 16:16

смени ги тампоните тогава стига си давал пари за вулканизатори и да не е от тампоните няма да сгрешиш ако ги смениш

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ

Мнение от nikolayyyyyy » 24 Сеп 2009, 21:38

някой да сподели някой друг начин за отстраняване на това тресене на волана при тази скорост, освен тази смяна на тампоните
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 25 Сеп 2009, 9:41

Искам да питам без да ми се смеете, ако пиша глупости :oops:

Може ли да е от пръта кормилния?

Наскоро говорих с едни приятели, които карат френски коли и при тях се получавало този ефект и проблема бил в някакви втулки на кормилния прът в двата му края... 5 лв - сменяш и си готов?!?

Ние имаме ли такива втулки на нашите коли?

гледах в ОЕМ-а, но не можах да се ориентирам... :dunno:

Поздрави,
Д
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 25 Сеп 2009, 15:39

Зачетох се тук и реших да споделя. Имах същия проблем с тресенето на предницата при скорост около 80 км/ч, след преминаване през неравност. Направо ще изхвръкна от пътя. Намалям на 50 км/ч и се успокоява до следващия път при подобни условия. При майстора се окаха луфт в десен крив носач /сменен/ и тръгвал тампон на левия носач. Сега и двата тампона са от Е32 740 и няма сеене, няма тресене. При вас не знам как се е получило това нещо, но при мен дойде от джанти 17-ки. Гъзарийката иска жертви.....и по- яки тампони :winky:
п.п. Тампоните трудно се хващат, докато не са заминали съвсем. Имайте го предвид. Успехи!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolayyyyyy » 25 Сеп 2009, 16:40

значи остана да сменя само тези прословути тампони на горните носачи какви париса тези тампони,няои да сподели :| блаодаря
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 25 Сеп 2009, 16:46

nikolayyyyyy написа:значи остана да сменя само тези прословути тампони на горните носачи какви париса тези тампони,няои да сподели :| блаодаря

По спомени около 47-48лв/бр за Лемфьордерите за 750iL - цени от Ауто+ но това в началото на годината...
На Боге бяха с няколко лева по-евтини и там и в Дару.

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 25 Сеп 2009, 22:26

Такааа!
Имам разбити тампони на хебелите, както и разбит шарнир на горен десен носач. Гумите са ми стандартни - 195/15/60. Освен големия луфт във волана и тропането по дупките нямам други проблеми с предницата - тресене, сеене и т.н.
А, сега де :roll:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

ПредишнаСледваща

Назад към E34